Deercat – bakom nicket

 Hej och välkommen!

Jag började blogga för flera år sedan. Deercat var nicknamnet jag använde en gång i tiden på en singelsajt där jag också började skriva texter. Namnet fick följa med hit…Nu med tillägget ”Bravader”, vilket är tänkt att beskriva det mesta som pågår i mitt liv….eller för all del, händelser utanför mitt liv som jag väljer att reflektera över.

Jag har jobbat som, fabriksarbetare, inom handeln, som grafiker, behandlingsassistent, journalist, lärare, föreläsare, inspiratör, webbredaktör, informatör och projektledare, bröllopsfotograf och mycket annat….Jag är dessutom diplomerad stressterapeut.

År 2002 tog journalistkarriären abrupt slut för en tid. Det precis när jag skulle börja jobba på Sydsvenskan. Jag hade blivit akut sjuk och hamnade på neurologen i Lund i stället.

Deercat

Jag fick diagnosen akut ryggmärgsinflammation. Det som i dagligt tal kallas ms. Några tuffa år väntade… Jag har tagit mig genom dem alla och erövrat bättre hälsa än jag kan minnas jag haft tidigare…..

Kanske därför att en ”ängel” gav mig en artikel om att USA-forskare hade kommit fram till att 80-85% av ms-fallen i själva verket kunde handla om kvicksilverförgiftning…..Då sanerade jag mina tänder och simsalabim….Vad hände, jo hälsan förbättrades avsevärt och så markant att jag inte vet vad jag ska tro på….Framför allt efter att jag år 2013 gjorde en rejäl avgiftning med DMSA och EDTA.

 Amalgam i tänderna innehåller minst femtio procent kvicksilver. Om kvicksilvers giftighet behöver vi väl knappast diskutera. Tandsaneringen blev klar under våren 2008. Att ta ut amalgamet ur munnen blev som sagt en hälsomässig högvinst….

Min ovärderliga familj består av yngsta sonen som tog studenten i juni 2008, efter att ha läst samhällsprogrammet…Han tänkte därefter läsa filosofi och psykologi i Lund. Jag skulle njuta av en ny tid efter nästan 30 år som heltidsmamma.

Våra planer grusades efter den dramatiska händelsen som finns att läsa om i inlägget från den 28 juni 08, ”Studentfest – vår gladaste dag – en katastrof”. Det var alltså den andra och absolut värsta stormen i mitt liv, och allt skedde inom loppet av ett år…

Min familj har trots allt hittat vägen tillbaka. Yngsta sonen, numera 28 år. Åkte jorden runt under 2010 – 2011 och flyttade därefter hemifrån. Sen blev det flera långresor, som Sydamerika runt också och slutligen åkte han med sin sambo Centralamerika runt. Numera pluggar han Media och kommunikationvetenskap i Malmö.

Min äldsta son, 38 år är sambo sedan många, många år tillbaka. De båda har fixat livets höjdpunkt, det genom att göra mig till farmor. Lilla Max under 2011, och i januari 2016 kom Winton.

När Max föddes och lilla familen flyttade in i ett eget byggt, sanslöst vackert, hus vid en lika sanslös vacker sjö, tjaaa, då flyttade även jag utanför stan och bor hyfsat nära dem. DET har jag inte ångrat…

Utöver sönerna finns ett litet antal bra vänner som jag inte nog kan visa min uppskattning…Sedan har jag dejtat ibland…men inte hittat rätt i singelmingeldjungeln….Time will tell….!

Mina texter handlar om vardagslivet, familjen, om att bli sjuk och kämpa för bra hälsa, eller om att bli amalgamkänslig. Om kärleken, eller bristen på densamma, singelliv, eller motsatsen – kärlek i medelåldern, funderingar. Fritidsfavoriten – fiske, och stickning samt min återupptagna vurm för gammalt och nytt, design och form, relationer, om vägen fram för att hitta bättre hälsa, om orättvisor eller rättvisa, om stress och stresshantering, om psykologiska tillkortakommanden, eller om hur det kan vara att leva med ”flodhästar” i sitt liv….

Självklart ska en del inlägg också handla om allas vår hjärtekrossare, Glen Moray, numera en äldre kattherre som fyllde 12 år i januari 2018.

En skoggis som är avgudad av alla som får nöjet att skaka tass med Mr Moray…Han är INTE svårflirtad!20131009 Glen Moray By Deercat DSC_0460

Hittekatten Zion som jag skrivit om på bloggen blev rejält sjuk under 2015 och fick njursvikt. Han finns numera i katthimlen. Men för att inte låta Glen vara själv så kom inte bara en till katt in i vårt liv, utan två.

Yatzy och Lexus.

 

 

 

 

En del inlägg kommer säkerligen handla om kattlivet och att vara matte till tre olika fyrbenta varelser, alla med sina särpräglade personligheter.

Jag är mycket glad att du hittat hit….

Det glädjer mig särskilt om det finns något blogginlägg du haft nytta av. Kommentera gärna!

Din röst är bästa feedbacken. Jag svarar så ofta jag kan på läsarreaktioner….

Än en gång…

Innerligt och varmt välkommen ska du vara!!!!

Hälsar

©Deercat = Susanne

Ps! Om du vill eposta mig – i stället för att kommentera här på bloggen är adressen:

deercats@hotmail.com

 

 

 

 

 

 
Annonser

22 svar to “Deercat – bakom nicket”

 1. Anonym Says:

  Måste du ha svart bakgrund……….så svårt att läsa.
  Mvh

  Gilla

 2. Deercat Says:

  Jag ska kolla på andra möjligheter för att både behålla den tuffa layouten och ändå behålla läslättheten. Tack för din synpunkt!
  Deercat

  Gilla

 3. Märtagreta Says:

  Låter som en läsvärd sida din med! Jag tackar för kommentaren och välkomnar dig åter.
  Kram Märtagreta, (ps, jag lovar att återkomma kring temat ”att vara normal”, när jag listat ut det. Jag kan ju bara utgå från mig själv så… 😉 )

  Gilla

 4. Deercat Says:

  Hmmm..Ja det skulle vara grymt trevligt att få definierat vad det är att vara normal och VEM som sätter kriterierna…! 😉

  Gilla

 5. Anders Says:

  ”Normal” är den essens vi människor kokar ihop av en massa individer så vi inte behöver ta hänsyn till individen.

  ”Normal” är en statistisk formel för nåt som egentligen inte finns.

  ”Normal” är en absurditet som kan döda en demokrati.

  Gilla

 6. Deercat Says:

  Hmmm…tack Anders! Det där borde jag kanske skriva om?…Alltså att man är en ihopakokad, absurd, formel som inte finns….*fniss* och kram till dig!/Suss

  Gilla

 7. Ann Mysterie Says:

  Men äntligen hittade jag dig…men hjälp av Märtagreta.Jag ville tacka för din kommentar i min blogg.Det är alltid kul med nytt folk och nya bloggar 🙂
  Vilken vacker kisse du har 🙂

  Välkommen är du till mig igen

  Gilla

 8. Deercat Says:

  Och tack ska du ha för att du letade rätt på mig…Nöjet är lika mycket på min sida…Att upptäcka andra som bloggar och har bra saker att förmedla…Jag återkommer självklart gärna och önskar dig lika välkommen igen! 🙂

  Gilla

 9. pruddelutt Says:

  Hej hej!
  Då har vi hittat varandra oxå -kul!!!

  Ha en fin dag – snön till trots…..

  Gilla

 10. haraldsdotter Says:

  Tack för att du tittade in till min blogg. Här är mycket spännande att läsa märker jag… Vi ses igen. 8)

  Gilla

 11. Stenbocken™ Says:

  Halloj min vän!

  Passar på att kolla in din coola sida! *ler stort*

  Lämnar en kram till dig när jag ändå ä här.

  Gilla

 12. agapanthus Says:

  Stressterapeut!? Du kan få bo hos mig, skulle behöva en på heltid 😉 Tänkte bara säga att jag lägger till dig i bloggroll om det är ok. Kramar!

  Gilla

 13. Deercat Says:

  Åååh Agapanthus! Det skulle jag gärna göra om jag kunde…Var helst min hjälp behövs skulle jag vilja göra något. Jag har fått så mycket av just min utbildning och på många andra sätt, att det känns helt rätt att få dela med mig…Du får maila mig om du har frågor…så svarar jag självklart!
  Och om allt går som jag önskar så kommer jag inom några år att föreläsa både här och där i Sveriges långa land om knep och knåp för att må bra och hur man kan sparka den västa stressen till månen….
  Fast lite stress måste vi ju ha, annars blir det ju inget gjort…. 😉
  Lägger till dig i bloggroll också min vän….
  Kraaaam 😉

  Gilla

 14. gooliatt Says:

  Hej !!

  Trevligt att få besök 🙂
  Efter att ha läst min blogg måste du velat slita ditt hår över min stavning, komposition och allmänna oreda 😉
  Du skriver väldigt bra och jag önskar min högra hjärnhalva var mer utvecklad än ett russin så jag oxå var mer språkbegovad.

  Att möta någon som är eller har varit väldigt sjuk är svårt så länge man inte varit det själv. Så jag tar det med jämnmod. Jag tror de flesta vill väl men har svårt att hitta ord och forum.

  Hoppas helgen fortsätter i glädjens tecken för dig !!

  Stefan

  Gilla

 15. Witchbitch Says:

  Trevligt att få veta lite mer om dig och den du är. Du hamnar i min blogroll nu om det är okej…
  kram!

  Gilla

 16. Deercat Says:

  Gooliatt! Nej här slits inget hår….bara för lite stavning och annat….Jag läser innehållet och njuter av att få bli delaktig… 😉

  Witchbitch! Ser jag som ära att hamna i din blogroll, tackar ödmjukast! 🙂

  Gilla

 17. Anders Says:

  Hejsan och lite Hm!

  Jag vet inte om det märks hos dig men mitt antivirussystem
  signalerar ”hot” när jag går in på din blog, märkligt…

  Vill bara kolla så att ingen annan får liknande signaler.
  Om ej, så får jag titta närmare på mitt men i o m att ingen annan
  sajt ger mig sådana signaler så….

  Som vanligt, myyycket givande att läsa dina inlägg!
  Kraftkram
  Anders

  Gilla

 18. Usidom Says:

  Kort komplettering till Anders;
  Det kan va något.. min dator blir ”lite” nervös ibland när jag tittar in här
  /Usidom

  Gilla

 19. Monkan Says:

  Nu har jag lagt till dig som favvo.
  Tack för underbar läsning om än, om extremt jobbiga saker…=studentbajset
  Men annars…
  Tänkvärt och inspirerande! Er vackra katt är ju helskön oxå-extremt stilig- hur var det nu igen Jens Orbacks faster levde med en häst eller?…
  Tack för att du är den sköna människa du är och delar med dig av din fantastiska visdom.
  Må gott
  Kram
  Monkan

  Gilla

 20. Starry-eyes Says:

  Hittade till dig via Chakula. Mycket trevlig och läsvärd blogg. Ser att du har tagit dig igenom sjukdom och annat elände. Som de flesta människor får göra under sin levnad. En del klarar det bättre än andra.

  Kram/Starry-eyes

  Gilla

 21. Deercat Says:

  Starry!!! Du är varmt välkommen…..Liksom du Monkan…Och tusen tack för att ni läser och bryr er…

  Och så virusvarningshistorien, Usidom och Anders!!!…Även min dator reagerat jämnt och ständigt när jag ska in på WordPress…Så det måste ligga där…Ska installera annat Northon inom kort…För jag tror det är just Northon som är lite överkänslig…

  Gilla

 22. Anna Says:

  Hejsan! Trevligt att du orkade läsa hela min resa med MS. Det var ett intensivt skrivande under fyra kvällar vilket gjorde att det var uppdelat i fyra inlägg till att börja med.
  Det låter som om din ”lindriga” variant av MS liknar min. Sen vet vi ju att alla är individer även i vår diagnos… Trevligt att titta in här! Du är alltid välkommen tillbaka! Kram Anna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggare gillar detta: