Midsommardagen = Sommarprat i P1

God middag alla midsommarfirare…

Hoppas du möter dagen som du förtjänat? Alltså om den innebär ont i huvudet, allmän seghet eller energifattigdom, kan det ju som bekant hänga ihop med hur själva midsommaraftonen spenderades.

Hur som helst, själv tog jag det väldigt lugnt, åt lite gott, drack en alkoholfri öl till maten och åt mina jordgubbar i lugn och ro. Det är nämligen exakt så som det ska vara just nu när jag vilsamt samlar lugn-och-ro-poäng sedan ett läkarbesök för några veckor sedan. Nåja, även den vilsamhet som behövs när det ringt ut för årets semesterperiod.

Men vid läkarbesöket  var blodtrycket, alltför högt.  i synnerhet undertrycket . Likaså låg visst levervärden och njurvärden inte så bra till. Mycket annat var riktigt bra, men jag vet ju med mig själv att den senaste tiden har inte kroppen mått som den ska.

Dags att ta itu med verkligheten och de signaler jag fått.

Midsommarhelgen blir alltså avstampet för att återigen ta itu med hälsan något bättre än jag gjort ett tag. Det innebär för en halvnörd som jag att jag först tar reda på en del om vari nu dessa mindre bra värden och symtomen har sitt ursprung?  Sen går jag vidare med åtgärder. För det är ju lite så det  fungerar med dagens läkarvård. Man får göra hiskeligt mycket själv. Det ansvaret är jag helt beredd på. Men här finns också en del att kritisera sjukvården för men jag väljer att inte göra det just nu, då ökar väl blodtrycket ytterligare vilket jag inte är i behov av.

På åtgärdslistan står dels mera motion, dels större skötsamhet i allmänhet. Än en gång ska stavarna fram och jag ska se till att få musklerna i arbete. Att levervärdena  låg lite kass till handlar i mitt fall inte om för mycket alkohol i livet, nä…det hänger ihop med en ickefungerande sköldkörtel och ickefungerande medicin för det. Det har varit en jäkla berg – och dalbana i många, många år. Jag har så klart haft idéer och tankar om vad som skulle kunna göras…Detta är ju inte heller ett helt ovanligt fenomen bland amalgampåverkade, alltså att sköldkörteln ballar ur.. Men se, patienters teorier, oavsett om de är aldrig så vedertagna på annat håll i världen, lyssnas det alltför dåligt på hos en del läkarmottagningar. Jag blir bara så trött på det. VI SKA SAMARBETA, det är min kropp och jag är villig att lyssna på dig MEN du ska också LYSSNA på mig, har jag lust att skrika inför oförstående och fyrkantiga läkare..Det gör jag dock inte….

Jag är ju fostrad till att vara artig och inte ta alltför mycket plats. Jag är också fostrad i att läkaren vet bäst.

Men är det något jag vet idag, så är det DET – att det gör de baske mig inte. OM jag hade lutat mig mot det sistnämnda så hade jag inte varit där jag är i dag med min hälsa, trots allt…och trots lilla dippen som är nu.

För nu återinsatte läkaren trots allt den medicin som en gång i tiden fungerade hjälpligt, men inte bra. Jag har själv läst in mig på lite om vad just problematiken är kring sköldkörtelrubbningar. Och det är ju då man inser, (detta är nämligen en mycket omdiskuterad problematik som nästan 500 000 personer i Sverige lever med), att det här är inte alls så enkelt som man hoppas på.

Innan de syntetiska läkemedlen kom användes frystorkad grissköldkörtelhormon för att hjälpa patienter med deras besvär. Då har jag förstått att en del blir inte hjälpta av de syntetiska läkemedlen och kan behöva en kombination. Men så är det då detta med att i Sverige är det supersvårt att få en läkare att kombinera preparaten, grissköldkörtelhormon och syntetiska läkemedel.

När det gäller det förhöjda njurvärdet kommer även det att kollas upp igen. Det kan hänga ihop med att jag just den dagen kanske hade druckit för lite eller för all del, hade brist på salt, det var ju mitt i värmeböljan vi hade i maj…

Nog om detta för denna gång, nu är jag i alla fall hyfsat på G igen efter att tagit Levaxinet som det ska tas. Även här har jag varit lite okunnig och inte förstått att vissa naturmedel och annat kan störa själva omvandlingen av hormonet T4 till T3 som behövs för att kroppen ska fungera rätt. Det måste jag nog läsa in mig på bättre, så jag kan agera klokare i framtiden.

Hur som helst, det är midsommardagen idag och den ska traditionsenligt, enligt mig i alla fall, tillbringas antingen i bästa viloläge i soffan och vid bra väder i utemöblerna. Det för att lyssna in premiären av säsongens Sommarpratare i radions P1 med Claes Månsson. Jaja, jag vet väl för bövelen att det går att lyssna senare eller i efterhand…

Men se, det duger inte för mig…Det är liksom en långt större tradition för mig att inleda sommaren på midsommardagen med just ovanstående arrangemang som också då innehåller antingen en gofika, eller kanske en sen brunch, beroende på hur dagen startat. I dag blir det brunch.

Förhoppningsvis blir det i utomhusmiljö med headsetet i öronen. Vädret verkar något varmare idag än vad det var i går. Då när både tjocksockar och tjocktröjan åkte på över den midsommarblommiga munderingen. Nästan lite traditionsenligt det också.

Nåja, idag skiner solen och som sagt var, livet levs lite i vilsamhetens tecken. Det är ärligt talat riktigt trevligt att bara vara ett tag…

Sen väntar nya utmaningar på jobbfronten som jag ska berätta om senare…Dessutom tänker jag berätta om en ny kärlek som invaderat mitt liv ;-). Men tills dess…

Ha en riktigt fin fortsättning på denna sanslöst fina helg

*bänkar sig traditionsenligt för sommarprat gör*

Deercat©

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggare gillar detta: