En annorlunda jul…

Jaha, go vänner, då var det dags att fira jul igen. Inte bara det, vi närmar oss också slutet av 2017.

20140115 Photo Deercat  IMG_20131227_082031

Jag ska inte sticka under stol med att det varit ett av de mest turbulenta åren i mitt liv. Det har samtidigt varit ett år där så många saker landat och jag kunnat njuta långt mer av livet självt än tidigare år. Men mer om detta vill jag återkomma till när vi närmar oss nyårsafton.

Nu håller jag mig till att få ihop en liten julhälsning, vilket ju också ligger närmast till hands. Ja väldigt nära ska vi väl säga.

Det kommer bli en annorlunda jul för undertecknad i år. Vanligtvis firas ju den med lilla familjen med barnbarnen i centrum. Och då tillsammans med min äldsta svärdotters syskon och familjer och hennes gamla pappa, GamleLasse som jag kallar honom.

Men i år har de alla, utom gamleLasse dårå, rest till varmare breddgrader och firar vid azurgrönt hav och långa sandstränder. Det är inte så mycket att orda om. De fick en möjlighet som kan sägas är ”once in a lifetime”, att förverkliga något som säkert de tre syskonens mamma skulle gillat massor. Men mamman dog ju tyvärr förra året och efterlämnade denna möjlighet för dem alla.

liten-tomte av Deercat

Fridfullt

Det innebär då att julen firas på ett helt annat sätt, framför allt blir den extremt lugn nu när det inte ska fixas köttbullar, bröd och annat som ligger på min lott när vi brukar ha julbordsknytis.

Jag kommer så klart sakna dem massor, men det kommer väl fler jular att fira traditionsenligt.

I stället kommer julafton firas med yngsta sonen och hans sambo, och tillsammans med hennes föräldrar som förbarmat sig över mig och bjudit med mig till deras julaftonsfirande.

Efter julafton blir väldigt lugnt, vilket både är självvalt, välbehövligt och planerat.

Det har varit en del oroliga och stressiga veckor nu under sista perioden av året. Både på jobbet och privat.

En del saker som inträffar råder man ju inte över och kan då inte dämpa tempot på inkommande bekymmer.

Exempelvis var jag naiv nog att tro att min fars död inte skulle beröra mig så värst. Jag ville ju inte ha med honom att göra. Om detta skrev jag i föra inlägget som finns här.

Det visade sig att jag hade fel. Bröstarvingar måste enligt lag ta hand om begravning, bouppteckning och avveckling av den dödes kvarlåtenskap. Vi är två om det, tack och lov,  och ingen av oss ville men vi blev varse om att vi var tvungna. Så eftersom vi dragit på saker och ting blev det lite bråttom att fixa det mest akuta innan jul.

Idag, några få dagar innan julafton, fixades sista grejen så från de bestyren har vi tagit julledigt och får ta itu med resten efter helgerna.

20130901 Vemodet WordPress DSC_0887

Samtidigt har jag brottas med en förkylning från helvetet. Ja ursäkta uttrycket men den har verkligen varit en kloss om foten när det varit så mycket annat som behövdes göras och orkas med. Man kan lugnt säga, det har liksom inte underlättat precis att stundtals vara totalt utan energi och ändå måste genomföra vissa ting.

Nåja, nu lägrar sig trots allt lugnet över tillvaron. I morgon, dagen före dagen, sätter jag på julmusik, tar det lugnt, griljerar skinkan och avnjuter den lite ljummen tillsammans med smått och gott av det absolut godaste från ett julbord. Och då i sällskap med yngsta sonen som kommer hem från Malmö. Förkylningen känns också något mer hanterbar idag så det kommer troligen smaka riktigt gott i morgon.

Dessutom har jag tagit ledigt från jobbet från och med idag och fram till den 7 januari. Det känns extra lyxigt.

1797506_10152223291953784_1487765637_n

Min ledighet ska användas till effektiv vila (kan man uttrycka sig så?). Men också för eftertanke och att skapa själsfrid. Framför allt ska de förb….bacceluskerna dö.

Det ska faktiskt bli riktigt skönt att verkligen få ta dagarna som de kommer, jag ser absolut mig själv i soffan för att avnjuta allahanda filmer, tv-program och framför allt plöja mig vidare genom The Crown, en amerikansk-brittisk TV-serie via Netfix som skildrar kung Georg VI:s död och Elizabeth II:s första tid som drottning. Jag ser mig också göra en del uppfriskande promenader, sova middag, läsa och vistas ute. Ja egentligen att på alla de sätt jag kan och har lust med – eftertanka och samla ny energi inför ett nytt år med nya möjligheter.

Med ovanstående vill jag önska er alla en riktigt God Jul. Hoppas ni gör den till det ni själva önskar av just en fin julhelg.

20161218 Jul by Deercat DSC_0122

* skapar julfrid och mular redan nu ned sig i soffan gör*

Deercat©

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggare gillar detta: