Glad Midsommar…

Kära bloggläsare…

Det har varit en hektisk tid. Nytt jobb med mycket nytt att lära sig samtidigt med andra vardagliga göranden. Det har gjort att tiden liksom inte räcker till. Eller rättare sagt, man måste helt enkelt prioritera annorlunda när det liksom kör ihop sig med åtaganden. Och som bekant, undertecknad måste ha vettig balans mellan jobb, träning och sömn för att hålla hälsomässigt.

Men jisses så rätt-rätt det nya jobbet blev.

Alltså efter åratal av egna studier kring miljögifter så får undertecknad en unik möjlighet att jobba i en bransch där just diverse miljöaspekter spelar en stor roll.

Vatten, vatten och ett inte så vanligt vatten, är numera uppgiften att klara av för att människor med egen brunn ska få ett hyggligt bra vatten i vattenkranen.
Det kommer som bekant rapport efter rapport om försurningen i världen. Det i sin tur påverkar våra vattenkällor. Framför allt är just Småland drabbat av försurningen. Vatten med lågt pH är ju detsamma som ett aggressivt vatten. Inte giftigt i sig. Inte alls. Men det ställer till med problem i våra bostäder på så sätt att vattnet angriper rörledningar, vattentankar, med mera. Vilket i sin tur leder till att människor då dricker koppar och andra avlagringar som följer med det aggressiva vattnet ned i dricksglaset. Men det är faktiskt ett enkelt problem att åtgärda. Ett pH-filter vid ingångsvattnet neutraliserar och gör så man får rätt pH.

Men det finns många andra bekymmer som kan uppstå med vattnet i en brunn och det är alltså det som det nya jobbet går ut på. Vattenanalys, lab-tester, behovsanalys på plats och sedan bli en del av lösningen. Allt för att kunderna ska kunna känna en säkerhet med sitt hushålls – och dricksvatten.

Foto Deercat

Foto Deercat

Nåja, även en del av våra kommunala vatten har sina brister. Det finns ju andra rapporter som säger oss att det är ohyggligt kostsamt för våra vattenreningsverk att rena dricksvattnet från mediciner och annat onyttigt. En miljöchef vid Stockholms landsting gick för några år sedan ut och varnade sina barn för dricksvattnet i Stockholm, vilket inte är den enda platsen i landet med samma dilemma. Men det problemet kan faktiskt en enkel dricksvattenrenare för några tusenlappar lösa. Och kanske man måste lösa det själv, i alla fall fram tills den dag våra kommuner hittat tekniska lösningar som levererar ett helt rent dricksvatten.

Så kort och gott. Det har alltså inte bara varit bråda tider med att sätta sig in i vad som kan vara bekymmersamt med vårt vatten, utan framför allt att lära sig hur man åtgärdar. Bara det att lära sig vilka vattenreningsfilter blir bäst och mest ekonomiskt försvarbart för den som har bekymmer, har varit en grillning utan like. Med större bekymmer menas att om man exempelvis både har lågt pH, och samtidigt för mycket järn och mangan samt kanske bakterier i vattnet, tja då gäller det att tänka till på en rimlig lösning. För alla vill ju ha ett rätt-rätt vatten och framför allt ett hälsosamt vatten.

Nog om detta…

20130707 Deercats  DSC_4737

Nu är det Midsommar och ledighetskommittén har tagit över. Ska ärligt säga att det är rätt skönt att landa lite efter några månaders intensivt ”pluggande”.

Dessutom är det en ny katt på ingång

Det är alltså hög tid att kattungesäkra hemmet. Nästa helg adopterar vi, Glen Moray och jag, en kattunge på nästan 12 veckor.

11390253_10153351821233784_4437085552467018938_n

Det är mycket länge sedan det fanns en kattunge i hemmet och det är med en viss bävan för vasar, gardiner och annan inredning som står i skottlinjen för vilda lekar. Saker som fått vara i fred i åratal av de vuxna katter som kommit och gått.

Ja, det blev en kattunge denna gång. Det av flera skäl, men främsta var att inskolningen ska bli enklare med Glen Moray som numera är 10 år gammal. Möjligen hade en äldre hona kanske gått hyfsat bra, men se det hittades inte lika snabbt som den lilla dunbollen. Och lite bråttom kändes det faktiskt utifrån att Glen blev rackarns så ensam när Zionkatten gick vidare till katthimlen.
Så spännande tider ska komma och rapportering utlovas.

Det nalkas ju också liiite lugnare tempo. Det är sommar, även om ingen kan tro det just nu när man kollar utetermometern. Men trots det, med sommaren går ju tempot ned lite i det att man gärna sätter sig med kaffet i solen och bara njuter av allt som luktar så gott.

Idag är det alltså Midsommarafton. Den ska firas traditionsenligt med bland annat sillunch, nypotatisar och sen jordgubbar med grädde. Allt avnjuts tillsammans med min ungdomligt gamla mamma.

Det är ju också då vi lika traditionsenligt påminner oss om gamla saliga mormor och hennes Midsommaraftnar. En sommarkväll där mormors aldrig sviktande hopp om kärleken odlades. För trots att hon närmade sig en respektingivande hög ålder begav hon sig ut på ängarna för att plocka sina sju sorters blommor. För vem visste om mormor kanske trots allt skulle kunna drömma sig genom natten om sin tillkommande. Hon gav som bekant aldrig upp hoppet.

Midsommarblommor by Deercat

Gör er nu en riktigt fin Midsommar. Det tänker undertecknad definitivt att bjuda sig på.

 

*Glad Midsommar önskar*

Deercaten©

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: