Nyordning på torpet…

Det blev väldigt tomt när Zion försvann från mitt och Glen Morays liv. Väldigt tomt…

Men det blev också en nyordning som får sorgeprocessen att blekna något snabbare. Även om matte då och då tänker på Zion och deras tid tillsammans. Men nyordningen står egentligen Glen Moray för…

20150510 Glen Moray by Deercat

Jo minsann. För först hängde vi ju med nosarna några dagar. Sjukstugan efter Zion behövde saneras. Glen följde mattes göromål med sin alltid lika lugna lejonblick.

Redan första natten utan Zion satte Glen Moray igång sitt uppror.

Mina katter han nämligen inte fått vara i sovrummet sedan vi flyttade in i detta boet. Något som definitivt matte uppskattat eftersom hon då sluppit vakna med näsan och munnen fulla med katthår. För att inte tala om hur sängkläderna såg ut vid den tiden de båda kattherrarna frossade i dunet.

Nåväl, denna utestängning har absolut accepterats, alltså så långt som nu en katt accepterar ett förbud. Och det har absolut varit en lättare att få genom uteslutning-av-katt-i-sovrum om man har en kattkompis, så tycktes de båda herrarna tänkt. I synnerhet på den tiden det begav sig med racerlopp på nätterna genom de 110 kvadratmeterna och när det gick att springa runt, runt i lägenheten. Det var alltså innan matte fick för sig att stänga en dörr och så att säga få en hel väg någonstans i boet.

Hur som helst, första natten blev det alltså revolution från Glen Morays sida. Nåja, vi var ju lite tussiga båda två mitt i all den där tomheten efter vår bortgångna vän.
Själv tänkte jag inte på så mycket annat än att få sova den där första natten och när det var dags så stängdes sovrumsdörren med ett tyst – godnatt Glen. Han satt kvar ute i hallen och bara tittade kisande på mig.

20150510 tulpan by Deercat blogg

Knappt hade fossingarna lagts tillrätta innan sovrumsdörren utsattes för en våldsam attack. Glen Moray tog till all styrka och krävde liksom landet ”Sovrummet” som sitt också.

Jag drabbades då av ett våldsamt dåligt samvete och övergav blixtsnabbt gamla principer.

Den natten sov vi väl hyfsat gott, fast Glen mer än en gång var tvungen att tassa runt och inspektera sitt nya land.

Ett par kvällar senare hade en ny kvällsrutin skapats.

Jag traskar som vanligt till badrummet, Glen reser sig genast från sitt favoritställe, en gammal regissörsstol på mitt kontor och galopperar efter. Han sätter sig tillrätta på toalettstolens sitts och kollar så matte använder tandtråd och borstar garnityret noga. När han ser att nattbestyren börjar gå mot sitt slut lämnar han toasitsen och nästan bugar sig lite galant, med en gest om att – och så var det ju det där med att….och tassen pekar mot porslinstolen…

När jag så spolat, pyjamasen är på, tassar han på bästa gentlemannavis fram emot sovrumsdörren. Väl där kastar han sig genom en minimal dörrspringa, den som blir i samma sekund jag öppnar dörren. Strax är han långt före mig upp i dunet.
Och trots sina snart tio år på nacken så är det nu han blir helcrazy. För väl där leker han swimmingpool en stund. Det hoppas, det rullas, det gosas, det hoppas igen, och på det hela taget så är det rätt motvilligt han släpper ifrån sig MIN del av sängen. Men det tvingas han ju till, han har faktiskt BARA förhandlat sig till halva sovrummet.
Numera har han också tillskansat sig en egen större kudde där han breder ut så alldeles förfärligt. Alltså, det är helt otroligt hur hans revir och EN kudde kan ta så mycket plats.

20150510 Ordning Deercat blogg

Klart är att Glen Moray nu lever gott på det faktum att matte bara har honom. Och matte har en tendens att lätt bli blödig i hjärtat. Och matte velar hit eller dit om denna ordning är bra för Glen, alltså att han nu ska få bli ensamkatt och därmed gruvligt bortskämd en tid. Och matte velar framför allt för att Glen nu visar med allt som är just han, att han bara älskar all uppmärksamhet och gosande som han får ha ensamrätt på.

Dessutom velar matte också för att hon nyss börjat ett nytt jobb inom vattenreningsbranschen. Då är det liksom fullt upp ibland med att plugga in forskningsmaterial på diverse dilemman ett dricksvatten eller en brunn kan ha.

20150510 Vattenprovning Deercat blogg

Det som Glen då tycker är det jobbigaste med den delen av nyordningen är att det händer att matte är borta lite väl länge, trots hon bara jobbar halvtid.

Men det positivaste är att hon i alla fall är grymt bra på att balansera nu för tiden. Det ger nämligen massor av möjligheter till ensammys med matte. Särskilt när hon anstränger sig lite extra nu och ger en del godbitar vid sidan om maten. Framför allt sätter hon sig oftare till ro med virkning av en sjusärdeles mjuk kattfilt och naturligtvis extra mycket kel när hon varit borta några timmar.

Och mitt i denna nyordning på torpet så velar ändå matte hit och dit. Ny kattkompis eller inte? Är man drabbad av stjärntecknet våg finns ju tendensen att vela.

Eller vela och vela förresten. Nu står ju ändå både matte och Glen Moray stabilt i att det blir tiden som får utvisa om detta med att vara ensamkatt är en fördel eller inte. Tills dess svaret är solklart njuter Glen Moray i alla fall av fördelarna och tänjer strategiskt på gränserna.

*Håller ställningarna mer och mindre bra gör*

Deercat©

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: