Inga rasister ska äventyra svensk politik…

Löfven sitter kvar och utlyser nyval. Starkt jobbat. För vem har gjort bort sig allra mest i den regeringskris som uppkommit i Sverige?

Fyra borgerliga partier som gick rakt i gropen att gå emot sina väljare och låta ett främlingsfientligt parti styra villkoren.

Fyra partier med en skrämmande ansvarslöshet och som låter prestige och bitterhet över valresultatet försätta Sverige i en sårbarhet, och sen inkastad i en rejäl och historisk politisk kris.
Fyra borgerliga partier valde att nonchalera att Sverigedemokraterna tänkte diktera villkoren oavsett vem som sitter vid makten…

20141103 Deercats Höst DSC_0191
Måste säga att Stefan Löfven (S) tillsammans med Gustav Fridolin (Mp) hanterar ”tjuriga barnrumpor” som de vassaste specialpedagoger skulle fixat det.
Nu får nog tjurskallarna själva komma fram ur offerkoftan…Om några av dem överhuvudtaget kommer kunna hålla sig kvar som partier…

Ja kära läsare. Det är inte ofta Deercaten skriver vassa politiska inlägg i sin blogg men nu är hon arg så det stänker om det.

Förbannad på politiker som lyfter feta arvoden och som sen utsätter vårt land för kaos och otrygghet. Främst förbannad över de attityder som Alliansen visat upp sedan de faktiskt, och KOM IHÅG det, förlorade valet i höst. Några av de i Alliansen ingående partierna gjorde sitt sämsta val någonsin. KOM IHÅG DET OCKSÅ!
Men det räckte inte ända fram att till att få en kraftfull rödgrön regering. Det är ju så klart olyckligt men i Sverige har vi ändå haft en lång period där ingen av blocken haft starkt startfält för att regera. Men man har i alla fall samarbetat, om än lite haltande då och då.

Så stöveltrampar ett rasistiskt parti in i riksdagen med 13 procent av valets röster. Kom ihåg det också, 87 procent delar INTE deras uppfattning om hur landet ska styras. Men det är ett parti vars syfte är att röra om i grytan med en enda fråga, att köra ut våra invandrare och stoppa asylsökande och flyktingar vid gränsen. Ja ni känner säkert till allt detta.

Samtliga partier i riksdagen sa sig inte vilja samarbeta med Sd innan valet. Men se sånt kan man ju skita i om man vill prostituera sig och fälla en sittande regering i bitterhet över att man faktiskt förlorade valet och sen inte vill bita i det sura äpplet och låta en rödgrön regering ta över rodret.

– Men vi har ju faktiskt suttit i åtta år piper en av rösterna i Allianshagen, och då vet vi hur det ska gå till.

Det är nu man känner moderskänslan för att denna ”pojk” behöver en lektion i ” god Sportsmannaanda ”. Den som förlorar matchen får inte kliva längst upp på prispallen, oavsett om det rör sig om en skillnad på en sekund i loppet som kördes, eller flera timmar.

Och man tar vinnaren i näven och visar respekt.

Photo
Något INGEN av allianspartierna vet vad det innebär för övrigt. För hur irriterande har det inte varit att följa de politiska debatterna under hösten, och se hur moderaten och avhoppade partiledaren Reinfeldt och kompani rullat med ögonen, och haft just den arroganta mimiken som är typiskt mobbare, i samma sekund som Löfven tagit till orda i en debatt.

För att inte tala om Annie Lööfs bisarra uppförande när Stefan Löfven sträckt ut handen gång på gång för att förhandla ihop någonting hyfsat i det besvärliga parlamentariska läget.
– Näääää, näää, med ett rejält snörp på munnen, hävdar hon med en dåres envishet att hon minsann tycker att Stefan Löfven nu får ta ansvar för den uppkomna situationen.

Jaja…men alla gav sig in i leken – valet. Alla har lika ansvar för ”leken”. Ingen vann loppet med stora marginaler. Och hade vi varit på lekis nu hade jag velat säga till ”barnen” att ni vann ju liksom nästan allihopa..Meeen, Stefan var något snabbare och då måste vi utse en vinnare, så är spelreglerna.

Det är också bisarrt att se Alliansen, som lovat stödja de rödgröna i den uppkomna situationen, sen helt vägrar att sätta sig vid ett förhandlingsbord och åtminstone deala fram och tillbaka. Nä i stället låter man brunjackorna fälla regeringen. Det genom att de taktiskt upptäcker att stödjer vi nu Alliansens budgetförslag, TROTS vi inte gynnar våra egna väljare, så ställer vi till det redigt för de rödgröna. och sen gott folk, blir det kalabalik och rörigt som fan…

Och SD,s Mattias Karlsson, inhoppare för sjukskrivna partiledaren och egenutnämnd nolltoleransaren av rasism, Jimmie Åkesson, skäms inte för sig när han i en gigantiskt maktdemonstration säger att man tänker rösta för Alliansens budgetförslag. BARA för att på så sätt sänka den rödgröna regeringens budgetförslag. Ett tvärdrag som försätter hela den politiska arenan i full storm…Vilket alla vet inte gynnar någon i Sverige överhuvudtaget, eller ja de med morbid lust för kaos kanske njuter…Men det kan inte vara majoriteten av Sveriges befolkning som vill ha kaos.

Karlsson gav ju inte bara beskedet om att SD i första hand tänker rösta för sin egen budgetmotion och efter den fallit stödja Alliansens förslag. Hammarslaget som tydligt visade korten hos detta enfrågeparti ekade tydligt genom etern.

– Men skulle alliansen i en sådan situation inte verka för att förändra invandringspolitiken så är vi även beredda att fälla Alliansens förslag och en eventuell framtida alliansregering.

Det mest svårsmälta är att Alliansen så till den milda grad stod på sig och vägrade förhandla och därför uppstod regeringskrisen…Det gör mig rejält upprörd. Trams och ansvarslöshet är vad det är.

20141103 Deercats Höst DSC_0044

Jag menar att ha motstridiga ideologiska åsikter är väl helt ok, men för att verka tillsammans måste man ju mötas, och nu fick Löfven ju uppdraget att bilda regering för att han vann loppet. Då kan inte Annie Lööf, och moderaternas tillförordnade partiledare, Anna Kinberg Batra, eller Jan Björklund och Göran Hägglund, låta hela landet försättas i kris av SD.

Och precis som i äktenskapets snåriga skog så har politikerna i Sverige haft små och tillfälliga kriser förr. Då har man trots allt samarbetat för man har vetat att allt annat är otänkbart om man vill projekt – äktensk…Äh jag menar Landet bästa. Framför allt man har inte vägrat förhandling, oavsett vad som sägs eller erbjuds. Detta var nog det mest vansinniga Alliansen kunde komma på.

Visst är det rätt att stå för sin egen politik, absolut.

Men INTE in absurdum….För just nu har vi en väldigt speciellt politisk situation i landet. Och vänner, så är det för oss alla i det här livet också. Ibland uppstår situationer som kräver eftergifter. Och framför allt, man lägger ned alla maktkamper när det är riktigt kris.

Och… att INTE alls vilja diskutera dessa ”eftergifter och kompromisser är så oerhört barnsligt….Snudd på infantilt.

Framför allt, otillgängligheten tyder på en arrogans som inte hör hemma någonstans i vårt politiska system. Det ÄR faktiskt folket som är arbetsgivaren här. Möjligtvis kan beteendet ursäktas hos en lekisunge som inte vet andra sätt än att tjura sig till saker i livet.

Det blir alltså ett extraval den 22 mars 2015.

Ärligt, jag tycker Stefan Löfven och delvis Gustav Fridolin hanterade en av politikens mest kniviga politiska frågor ansvarsfullt och på ett sätt som ingav respekt.

– De borgerliga och SD har upprepat sitt mantra: Det där är Stefan Löfvens ansvar. Och jag har tagit ansvar. Jag tänker ta det ansvaret i dag. Jag är glad att de bekräftar att vi fattar beslut, sa Stefan Löfven under presskonferensen som hölls en timme efter den rödgröna budgeten sänks av Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna.

Faktiskt ingav Löfven så mycket respekt att undertecknad två timmar senare sms-ade till SAP och betalade ett års medlemskap. Äntligen har jag tagit ställning på redigt.

20141103 Deercats Höst DSC_0002

Detta trots att min politiska färg på senare år legat lite mellan de gröna och röda. Miljöfrågorna står mig varmt om hjärtat och jag har inte funnit att sossarna varit så vassa på den fronten. Men det där håller inte nu.

Här behöver samlas kraft. För inte fasen vill jag ha trumpna barnrumpor som styr landet. Och framför allt instämmer jag till fullo med Stefan Löfvens tankar – inga rasister ska äventyra svensk politik i framtiden.

*kliver upp på barrikaderna gör*

Deercat©

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar to “Inga rasister ska äventyra svensk politik…”

  1. L Says:

    Håller med dig till 100. Har aldrig känt mig så kampvillig som nu! Är i grunden socialliberal men stänger nu helt dörren till alliansenpopulism.Brunskjortorna (SD) har jag aldrig ens gläntat på dörren till / L

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: