Dammsugning – en storm i ett vattenglas…

Storm i ett vattenglas, det var vad det blev av den aviserade Gudrunersättaren, stormen Simone. I alla fall i mina trakter. Så alla scoutförberedelser för en period utan vatten, ström och telefoni, blev till slut en sorts övning för att vara stridsberedd inför eventuella naturkatastrofer.

Nog om detta…

Idag är det DFD-dagen. Det är DAGEN som det blåser full orkan i mitt inre. I alla fall i ett par timmar.

20131031 Rönnbär By Deercat Rönnbär

DFD-dagen = Den Förbannade Dammsugningen.

Eftersom mitt nya bo är ganska stort är det inget litet projekt att dra igång jakten på dammtussar, fruktflugor, och allehanda kringflygande småting som ska elimineras.

Och i Deercats hem är det som en del andra kallar ängladamm, eller något annat romantiskt pladder, inget annat än skräckinjagande monster som förorsakar förstämning och eventuellt allergiska nysningar.

- Du Glen, nu gnäller hon igen om DFD-dagen. - Mmm, vi kanske ska bita av sladden? - Mjao, ingen blir väl gladare än vi om vi slipper tjutet...

– Du Glen, nu gnäller hon igen om DFD-dagen.
– Mmm, vi kanske ska bita av sladden?
– Mjao, ingen blir väl gladare än vi om vi slipper tjutet…

Två långhårskatter ser till att flödet med hårtussar, stora som fotbollar, är jämnt fördelat så att DFD-dagar måste inplaneras ett par gånger i veckan…

Dessutom attackeras ömtåliga fötter av gruset från kattlådors innehåll. Grus som de två kattherrarna ser som ett av sina morbida nöjen att sprida långt utanför kattlådorna.

Tillika är det också ett faktum att undertecknad inte kan koncentrera sig på viktigare ting, om hon med jämna mellanrum behöver spotta dammtussar och borsta av grus från fotsulorna.

Den Förbannade Dammsugningen har med åren blivit ett dilemma.

Förr i tiden var denna syssla den av alla hushållets alla nödvändigheter, som jag bäst stod ut med.

Då infann sig ju möjligheten att skruva upp stereon på högsta volym, valsa runt med snabeldraken till Il Divos smäktande röster, eller för all del, låta rumpan knixa och guppa lite extra till rytmerna i Bruce Springsteens bästa hits.

Och då, på den tiden, hade jag också lovat mig att aldrig någonsin bli lika upprörd och högröd i fejset som en väninna blev bara man pratade om DFD-dagen.

För henne fanns det alltså en del ångest och vånda inför hennes morrande rundtur i jakten på dammråttorna. Och som åskådare insåg man att hennes blodtryck var farligt högt och befarade naturligtvis en hjärtinfarkt. Vilket i sin tur ledde till att man satt med SOS-alarmnumret i högsta beredskap.

Men tider har som bekant en tendens att förändras. Det man lovar sig själv, svär dyrt och heligt på inte ska inträffa, det kan man ge sig den på att man troligen får uppleva någon dag….

20131031 Groda By Deercat IMG_3228

Jag kan inte komma på vad som förändrat min inställning. Kanske, att jag helt enkelt vill göra roligare saker än att valsa runt med en snörvlande dammeliminator?

Nåja, men det är skulle kanske vara en överdrift att säga att DFD-dagen är förknippad med ångest och hjärtinfarktrisk. Så illa är det inte…

Ännu!

Och som bekant, precis som med pannkakan finns det två sidor av saken. Vilket i sin tur gör dammråtteeliminering till dagens ilandsproblem och förminskar det till ett litet kluvet dilemma.

För när helvetesmaskinen gjort sitt och ställts in i skrubben igen, och man (kvinna) sen kan tassa runt barfota igen, nu utan risk för grusattack på fötterna eller andra sviter. Då sjunger ju själen trots allt…

*Andas fritt och tassar förnöjsamt runt gör*

Deercat©

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Dammsugning – en storm i ett vattenglas…”

 1. Znogge Says:

  Med två långhårskatter är i alla fall återväxten tryggad och det blir något av ett återkommande projekt. Men det är det väl även utan fyrbenta i huset, Fast nog kan man ha det roligare…

  Ha en bra start på veckan 🙂

  Gilla

  • Deercat Says:

   Som sagt var, ett återkommande projekt och det gäller att hitta olika strategier för att stå ut med DFD-dagen….Belöning fungerar riktigt bra för mig…Alltså en stund efteråt i bästa fåtöljen med latte och något mumsigt till…DET gör att svordomarna blir mindre desto godare fika som väntar.. 😉
   Ha en fin vecka du också… 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: