Laddar för full storm…

Det har utfärdats stormvarning och SMHI har uppgraderat den inkommande stormen, Simone från klass 2 till klass tre i våra delar av landet. Det innebär som bekant att extremt väder väntas med fara för allmänheten och störningar i olika samhällsfunktioner.

Lite tur för Deercaten att hon dels har stormen Gudrun i färskt minne samt bott på landet i flera omgångar och vet vad strömlöst och oväder kan innebära.

Därför har hon med många vuxenpoäng idag, redan under tidiga eftermiddagen, förberett sig som den värsta skogsöverlevare på det katastrofläge som kanske uppstår.

Ja, hon har alltså inte surrat fast sig själv i en säker stolpe eller nått…Men väl varit ute på gården och säkrat bänkar, blomkrukor och lådor samt ÄNTLIGEN fått in trädgårdsstolarna.

Och som överkurs dårå….

Batterier är laddade, mobilen ligger på laddning, vatten upphällt i spannar och även kokats och hällts på termosar….Liksom stearinljuslådan har inventerats och påfyllt. Och inte att förglömma så har en mängd ägg kokats. DET är nämligen bra att ha om man skulle bli utan möjlighet att laga mat på spisen…

Ja, det kan ju tyckas dramatiskt att så till den milda grad rusta sig för ett väderkrig…

– Vad sysslar hon med, tror du?
– Tjaaaooow….Det ska bli storm så vi får nog sova ALLA tillsammans i natt…
– Hoppas, hoppas SMHI har rätt denna gång alltså…

Men som sagt, med Gudrun i färskt minne, samt inte att förglömma, en utflyttning en dryg mil utanför stan, kan det vara rimligt att tänka sig att om konsekvenserna blir lika förödande som med Gudrun, då det ju var många som isolerades från ström, telefon och farbara vägar. Inte bara i några få timmar, utan de drabbades i veckor innan det var röjt i skogarna och kablar hade fogats ihop igen..

Nu bor dock inte undertecknad längst ute på landet, men ändå…Vårt samhälle idag är mer sårbart än någonsin för vädrets superkrafter. Det gäller ibland att ligga steget före om man absolut inte kan vara utan kaffelatten, exempelvis.

Bara tanken om att vara utan morgonkaffet liknas nämligen vid en nära-döden-upplevelse, och det i sin tur ger full fart på de grå cellerna om hur man förebygger en sådan traumatisk upplevelse.

Latte by Deercat IMG_2443

Dessutom har även en så kallad backup gjorts. Det innebär så klart inte att jag skaffat ett motordrivet elaggregat för datorn…..

Näää men väl att en inventering av nätverket har gjorts. Vem har stormkök? Vem har tillgång till fler filtar? Vem i vänkretsen kan värma en svulten och halvt ihjälfrusen människa i nöd? Framför allt…vem har ännu bättre resurser för katastroflägen än en lagom amatörmässig scout och skogsmulle som jag?

Just nu värmer Deercaten vatten för att hälla på termosar. Dessutom har hinkar fyllts på för spolning av toaletten. Och på diskbänken står en ansenlig mängd PET-flaskor som vattenförråd….Inte bara det…Vedtraven är också staplad vid öppna spisen och om elen går kan en säng med lätthet bäddas intill öppna spisen…Det vet man ju att i katastroflägen med strömlöst så ska man samla ihop hela familjen i ett rum för att hålla värmen. Mina katter som normalt sett är uteslutna från sovrummet kommer älska ett sådant arrangemang…

Full beredskap alltså…Hmmm….När kvinna tänker efter….Det kan ju faktiskt bli riktigt romantiskt om det blir nattläger framför brasan…

Nåja, någon björnfäll  är ju inte aktuell hemma hos Deercaten…Inte heller finns en partner att mysa med för tillfället…Men man (kvinna) gör ju vad hon kan för att få ett rosa skimmer även på katastroflägen…

Och om det nu skulle vara som så att SMHI har helt fel...Det händer ju att de missar i sina prognoser… Tja…Då har man (kvinna) i alla fall gjort en generalrepetition inför just katastroflägen.

Vem vet vad vintern har på sin agenda. Väldigt bra att vara i form ju.

*Utrustar sig med raggsockor och tjocktröja gör*

Deercat©

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 svar to “Laddar för full storm…”

 1. Znogge Says:

  Jag brukar ta deras prognoser med en viss nypa salt för det har hänt mer än en gång att det blivit fel! Men denna gång fick vi hälsa på Simone och det ordentligt. Tack och lov kom inget till skada här i alla fall.

  Ha en fin onsdag!

  Gilla

  • Deercat Says:

   Jo, det blev en ordentlig genomblåsning Znogge…..och alla löv försvann någon annanstans….Men det blev ju inte riktigt så illa här heller….och….Ingen reservproviant gick det åt heller…. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: