Från en solstols horisont…

Det är fenomenalt. Bravissimo!

Det säger jag till mig själv och glider med blicken ut över mitt hem. Ordningen är återställd. Jag är nöjd.

För den oinsatta kan det tyckas som en klen ursäkt att jag inte skriver på bloggen bara för det pågår lite städning och röj i hemmet.

Jojo…Men se, det var INTE vilket röj som helst…

20130707 Deercats DSC_4737

Yngste sonen återkom från sin nästan halvårslånga Sydamerikaresa dagen efter förra inlägget. Det var då ambitionen och skrivglädjen stod högt i kurs. Det fortsatte så klart men det var bara inte möjligt att sätta det på pränt, alltså allt det som pågick i hjärnan.

Sonens återkomst var efterlängtad och det blev mitt bo som blev landningsplats för ryggsäcken, sköna världsminnen, souvenirer, samt presenter till oss alla. Men allra mest fanns det sköna i hans bagage – ytterligare en erövring av en världsdel, liksom han fångat nya delar av sig själv.

Men drygt en vecka efter kram -och pusskalas hos mamsen, hos hans bror med familj, hos hans mormor, som tillika passade på att bli firad av hela familjen på sin 75-årsdag under vemodets storhelg – midsommarhelgen, så var en bostad införskaffad. En trevlig liten etta med kök i stan. Stor glädje. Ungdomar som en gång flyttat hemifrån ska inte flytta hem igen. Oavsett hur goa och trevliga de är. De ska ha sitt. Framför allt, de vill inte bo på landet som morsor vill.

Men den där lilla bostaden skulle ju målas om. Med mamsens hjälp eftersom hon dragit ett och annat penselstreck i sitt liv.

20130707 Deercats DSC_4674

Resultatet gjorde inte bara oss stolta, hyresvärden tyckte det blev riktigt proffsigt och vi sträckte allt på oss….Öhum, jodå det gjorde jag faktiskt, trots att leder och muskler värkte mer än nådigt.

Därefter var det dags för att flytta ut allt sonen magasinerat i min stora lägenhet. Möbler som jag då liksom placerat ut på ställen där jag själv inte hunnit skaffa möbler efter min inflyttning för cirka ett år sedan.

Följden blev att i takt med att sonens bo växte fram, blev mysigare och trevligare, framstod mitt hem som alltmer kaotiskt. Som den våg Deercaten ändå är började vågskålarna klirra betänksamt disharmoniskt.

Så efter en snabb pusta-ut-process, jobb och träningen för stela leder, blev det dags att återställa hemmet. Men det ekade alltför tomt utmed vissa väggar där sonens möbler haft en plats.

Loppisen i stan blev svaret på tomheten.

Ett skamfilat skåp köptes in för hela 75 kronor. I mitt trötta huvud, men dock kreativa, var skåpet redan omgjort innan mina båda grabbar ställt det i rummet där det skulle ersätta hyllan som rymde med yngsta sonen.

Jojo, tidsoptimism är ju bra ibland. Man får liksom en del uträttat i huvudet i alla fall.

pysselskåp by Deercat

Några dagar senare luktade lägenheten målarfärg och gamla sopor. Vem hinner städa och tömma sophinken när tidsoptimismen flåsar en i nacken och färgen inte torkar så fort som målarburken angett och hela jäkla tidsschemat gått åt helsike för tre dygn sedan…

Nåväl, igår inträdde i alla fall hallelujakänslan. Allt var uppröjt, sopsäckar var körda till tippen, golven skurade och det nymålade skåpet välfyllt med allehanda pyssel som fått stå på golvet sedan sonens hylla stack.

Inga fler ursäkter finns alltså för att inte fylla på bloggen i tid och otid.

Ja, det ska väl vara att gräset växer, solen skiner och att just nu är den svenska sommaren smärtsamt vacker från en solstols horisont.

Men det ena ska så klart inte utesluta det andra.

20130707 Deercats DSC_4809 - Kopia (2)

Rapporterar från en badenbadenstol i ljummen kvällsskymning gör

Deercat©

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

6 svar to “Från en solstols horisont…”

 1. Znogge Says:

  Så härligt för dig att ha fått hem en efterlängtad son! Här var det tvärtom. För drygt en vecka sedan åkte sonen till Brasilien där han ska om allt går planenligt tillbringa sju månader!

  Skönt att göra rent hus och få ordning på torpet!

  Soligt här i dag så det blir stranden när tvätten är upphängd…

  Ha en härlig måndag!

  Gilla

  • Deercat Says:

   SJU månader? Lång tid. Sonen här inledde i Brasilien och reste sedan runt Sydamerika. Avslutade med Chile – Påskön en tur – och sedan Lima i Peru innan hemkomst.
   Ha en fin måndag du också…..

   Skönt att vara tillbaka….
   🙂

   Gilla

 2. Znogge Says:

  Vår son ska inte resa runt utan bor på plats i Brasilien. Sedan blir det väl några utflykter därifrån men ingen backpacking.

  Sju månader är väldigt länge…

  Gilla

 3. krulli Says:

  Ibland är det så enkelt att livet tar över. Vacker sista bild!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: