På rymmen…till Rymmen

God kväll kära bloggläsare!

Deercaten rymde häromdagen. Jajamensan…..Det var liksom 30 grader varmt i stan….Och här, liksom överallt runt om i Sverige suckade och stånkade folket, och verkade lida av större eller mindre värmeslag. Så gjorde även undertecknad eftersom hon däckade i mitten av veckan av just vätskebrist och solens skoningslösa grillning av kroppen.

Drick vatten!!!….Och drick ännu mera vatten, sa yngsta sonen när han fattade att morsan inte var så värst tillförlitlig under onsdagen…. och att hon inte heller orkade äta…utan ville bara sova….MITT på dagen…

Efter flera liter vatten och en rejäl portion ägg och bacon, samt en kall dusch så återvända kroppen…och den där ”solfyllan” nyktrades det till ifrån….

Herregud det där borde jag faktiskt begripigt…..Det går inte att…sitta i gassande sol en hel dag på sjön, vilket gjort några dagar tidigare…Eller att köra bil många mil utan vatten dagens innan…och…och……Jajaaa…

Temperaturen i kroppen hade väl antagligen nått febernivån….och hjärnan måste kokats så personalen på hjärnkontoret låg avdäckade och kunde inte länge fatta adekvata beslut…

Efter den lärdomen fanns det inte ett bättre råd att komma på, än att bege sig ut till sjö och äng……..Väck från alltför varm lägenhet…..Till en plats nära sjön Rymmen…

Tallsvärmare Foto Deercat©

Och det blev till goda vänners stuga, som nu stod till förfogande igen…Det är ju också som så att numera är det i samma trakt som äldsta sonen med sambo renoverar sitt hus…och snart tänker de bosätta sig där….Nästnästgårds alltså…. 😉

Paradiset på jorden…..Bättre kan jag inte uttrycka mig om platsen jag sent i gårkväll kom hem ifrån. Och det ska inte dröja länge innan jag återvänder….

Men även paradiset höll en alltför hög temperatur i slutet av förra veckan. I alla fall om knoppen ska fungera korrekt….

Och trots att Deercaten drog sig in under knotiga äppelträd och njöt av en stilla bris så torkades det oavbrutet svettpärlor från pannan. Alltså var årets första dopp helt givet…..Ett dopp som blev till flera – och enda sättet att uthärda dessa varma dagar…

Det är då märkligt hur svårt det ska vara att förstå att när det är sådär varmt ska man inte göra så värst många knop…utan bara ligga i hängmattan – kanske läsa eller lyssna på sommarprogramet…eller inget alls…kanske?

Tror ni Deercaten kan fatta sånt alla dagar?…. Och i synnerhet nu när hon numera njuter av höga energinivåer i kroppen…och det finns hur mycket som helst att ta för sig av….

Nänä…..trots trettio grader under äppelträdet så var hon ändå tvungen att lämna skuggan för att sätta igång ugnen i det gamla lantköket….För att BAKA!!!

Veckans brödbak fick inte stå tillbaka….och shyyyyst in i ugnen med två fillimpor som för tillfället är det godaste brödet Deercaten vet…

Nu ska limpan gräddas i ugnen i sisådär en och en halv till två timmar…så det blev återgång till skuggan under äppelträdet…Tills limporna ropade fääääääärdig…..!!!

Sen var det dags att snabbt göra den lilla färden till nästnästgårds….i ännu mera gassande solsken……Allt för att bjussa de hårt arbetande ungdomarna på nybakat bröd…..

Nåja….ingenting varar för evigt som bekant….Så inte heller tropisk hetta eller grillande sol…..

Åskmoln Foto Deercat© 

Under helgen tornade molnen upp sig rejält och det mitt under en fisketur. Det blev till att i all hast ta sig tillbaka till land….Åskan mullrade, vinden slet och rev i båtbryggan och själva proceduren att ta sig tillbaka till stugan var en bråttomgrej där kättingar till båtlåset hamnade i pluret, och packningen av spön och fikakorg slängdes huller och buller in i bilen….Men gösen som fångats var glädjande nog i säkerhet….

Sedan small det oavbrutet och det var gott att sitta säkert och med torra kläder på verandan, och därifrån beskåda blixtrande underverk…och de störtskurar som nu dränkte naturen…..

Regnskur Foto Deercat©

Nåja….efter regn kommer solsken som bekant….och dagen efter lugnade vädrets makter sig i alla fall under förmiddagen…..

Då inträffar det andra fenomen som gör livet surt…så klart…Även ett paradis kan ha sin mörka fläckar som sagt…

Vi pratar om knott kära vänner…Knott i miljontal….biljontal….trillijontals….Överallt…

Och det kliar, och kliar ännu mera….överallt…

Mördarsnigel Foto Deercat©

Och man undrade liksom om  inte den lilla mördarsnigeln, som hittades på vägen, skulle kunnat höjts sig själv i rang, OM den försvandlades sig till en enorm knottslukare…

I stället blev det svarta tankar om att utröta packet av kryp som nu skuggade paradiset…….Vad har de för värde????…EGENTLIGEN!!!!

Samma fråga som jag ställde mig en gång när det gällde fästingar.

För övrigt så var även dessa småkryp i farten i helgen…..Inte mindre än tre stycken har kilat runt på kroppen och blivit bryskt mottagna av undertecknad när hon upptäckte deras framfart,,,,….En fick trots det fäste och nöps bort i duschen i morse….Iiiirsschh….!

Nåväl….Trots paradisets ”fläckar” av ditt och datt så kommer Deercaten att lockas dit…igen….och igen….och igen…och vilken dag som helst..

Och en dag….En dag hoppas hon faktiskt att kunna införskaffa sig ett eget paradis på denna vackra plats på jorden…..

Och det vet ni väl gott folk….

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig….

Man kanske kan få det…..!

Kaprifol Foto Deercat©

*funderar på att vara försiktigt oförsiktig gör*

Deercat© 

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

5 svar to “På rymmen…till Rymmen”

 1. Sven Says:

  Vad den rymliga Rymmen rymmer vet vi nu. Stundtals en Filosofie Deercat.
  Men en så späd varelse lär inte förorsaka så stora svallvågor på den Rymmen hon rymmer till. Hennes fart, normalt på åtskilliga knop, mäter vi med hennes tillgängliga b-logg. Hoppas att ovana med vilstol inte ger dig skavsår i baken. Du får göra korta träningspass. Och låta Rymmen svalka och lena, ofta. Blir du kall efter doppet så är mina kramar kända för att ge en ljuvlig värme. Skickar ett gratisprov. Nå ?? /Sven

  Gilla

 2. Znogge Says:

  Det är väl ingen slump att siestan är så väl utbredd och etablerad i södra Europa. När det är som varmast så mår kroppen bäst av att koppla av och när sedan svalkan kommer då är man redo… Redo för stranden, promenader och restaurangbesök!

  Men nu är det kyligare för denna gång och problemet ur världen!

  Gilla

 3. Deercat Says:

  Sven! Alltid lika poetisk och generös med kramarna….Tusen tack 😉

  Znogge! så sant, så sant….Framför mera siesta….och som sagt….Det går ju över den där tropiska hettan…..och så kommer svalkande regn och möjligheten att andas igen… 🙂

  Gilla

 4. skatanstankar Says:

  Och jag satt inomhus i denna värme … och njöt. Längtar till nästa värme-runda.

  Men är inte knusslig. Hurra för den Svenska sommaren. Omväxling förnöjer. Ömsom sol, ömsom regn.

  Bara inte hela tiden.

  Gilla

 5. Skogsdunge Says:

  Saknar dej, och just i denna stund sitter jag och undrar vad du har för telefonnummer!!! Var har jag det nu igen? Rymma – ja, jag fick hela berättelsen om min rymning som 15-åring, som två nybakade journalister nu skrivit om som tema – rymning.

  Just nu känner jag en känsla av att vilja rymma till ett paradis jag med, men jag vet inte vart.

  kram goa du

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: