Glad Påsk….Alla påsktuppar och påskkärringar!

God låååååångfreeeeedaaaag! Alla påsktuppar och påskkärringar därute i bloggosfären…..!

Påsktupp foto:Deercat

Inledningen av påskhelgen blev riktigt låååångdragen för undertecknads del….Alltså med en sovmorgon som hette duga….

Först vid elvatiden intogs frukosten…….

Jag försökte, under tiden jag skalade det ena av mina två frukostägg, leta i mitt inre efter ett påskminne bättre än det var just nu….Jag hade faktiskt slagits av samma tanke några gånger under förmiddagen också. Det var då när jag låg kvar i dunet och klurade ut vad som skulle åstadkommas för enkla maträtter till påskbufén. Den som skulle serveras när ungtupparna med hönor, samt gammelhönan skulle anlända för att picka runt på matbordet….

Näää, det fanns inte att hitta…..? Alltså påskminnen som kunde slå detta NU…och timmarna före i dunet med kokböckerna och doften av det kanelkryddade kaffet.

Kanske den bästa tid som finns är den som är NU!…..inte då, inte sen….men NU!

Foto:Deercat

Det är vår därute…..Det är vår därinne. Det känns stort i hjärtat…!

Veckan som gått är också min första vecka på två och ett halvt år där jag jobbat som vanligt folk gör…..Det känns också väldigt stort i hjärtat….Men icke att det blir trångt, nänäää!….

Hjärterum har en tendens att expandera vid behov som bekant…. 😉

Det har känts av i kroppen så klart…Värst blev värken i fötterna som måste sprungit flera mil per dag….Man brukar säga att det syns på människors ansikten om de har skor som skaver. Mitt ansikte måste rynkats minst tio år under de inledande dagarna. Det var innan jag hittade rytmen och skor som passade bättre till långspring…Det har också blivit en del muskelvärk alá big-big….Precis som det blir när man sveper igång kroppen från sådär nästan noll aktivitet till hundrafemtioprocents superaktivitet….

Upp med tuppen blev det hela veckan alltså…och med ett leende traskades det iväg för dagens arbete i en av stans stormarknader…Jajamensan….Deercat har sökt sig tillbaka till handeln igen och det var nog det bästa draget hon kunde göra, med tanke på hur det spritte i kroppen av jobbabstinens….

Återseendet med gamla meriter och kunskaper gav himmelska tongångar i själen….Inte bara det…. glädjen och revanschkänslan, liksom lyckan att orka, inte bara jobb, utan så mycket annat, sa mig att nu är eländeslandet besegrat….

Foto:Deercat

Jag lyssnade på Fredrik Härém i ett av förra årets sommarprogram. Han pratade sig varm för just det faktum att människan behöver jobba…Det är en naturligt del av hennes liv…Att man känner sig nyttig och användbar….Att man har en uppgift i livet. Jag kommer ihåg hur jag instämde med alla hans kloka tankar och hur min längtan efter just ett arbetssammanhang växte sig allt stärkare.

Sen minns kanske den trogne läsaren att livet just då var alltför turbulent med sonens återhämtning till livet, för att en mamma skulle orka tänka i strategier för återgång till arbetsmarknaden. Men kanske minns ni också att vid nyår så sopades 2008 bort från den framkomliga vägen och nu skulle då 2009 bli något riktigt nytt-nytt…

Så här långt, alltså när vi skriver påskhelg i almanackan, kan många och nästan överväldigande ting räknas med som goda ingredienser i livet igen……

Veckan som gick gav också flera roliga och nya erfarenheter….Som att nu lära sig gå med stålhätteskor….Ujuj, så ont det gör att vänja sig…Det skaver, det klämmer, det är tungt….och lite gnöl och gnäll blev det till stora sonen och svärdottern, de som gått med stålhätteskor sedan flera år tillbaka…..För det är ett måste på golv som trafikeras av truckar och lastpallar…

Man vänjer sig, sa båda när undertecknad under tisdagen doppat ned två blåvärkande fötter i ett hett fotbad och gnuggade knöligheterna med spänt ansikte…

Den sjungande själen instämde….Ja man vänjer sig för att man vill och önskar så….

Dagen efter hade fötterna slutat göra så ont….Dessutom blev det andra spännande arbetsuppgifter att ta itu med. Då glömmer man lätt bort lite pina här och var….

Sitta i kassan….blippa genom varor och ta betalt….Le och skoja med kunder. De som var allt från lugnet självt, till de sönderstressade, de prisjagande och så alla dem som var på väg mot veckans påskledighet…

För att inte tala om glädjen hos dem som kom från vårt minsta grannland. De som nu återvände till sina småländska sommarstugor, ….och behövde handla lockande beten, ifall storgäddan skulle vara på hugget….. Och som då, när denna kvinna på flytande danska gav dem slutsumman av deras inköp, och räknade – etthundrede och fem och halvfjärs, och så blir det femochtyve kronor tillbaka….Och så slutklämmen på bred danska….Ka i ha det gott i påsken, och knäck och brejk….som man säger till fiskaren som är skrockfull nog att inte vilja höra orden, lycka till med fisket!

Som bekant….En påsklovsvecka och storhandlarvecka får man bara inte ligga på latsidan i ett populärt och välbesökt lågprisvaruhus…Inte ens som nykomling i ett fantastiskt gäng….Och även när man tar emot spott och spe från påsktuppar och yra påskkärringar måste man stå pall…….

Jag ska stämma er, sa en farbror, som trots sin ilska blev veckans roligaste upplevelse för en nygammal kassörska….Jag ska stämma er, tuppade han sig vidare och fortsatte: Hur kan äggen redan vara slut på tisdagen när ert reklmablad först kom igår måndag….?

Kan det vara så att de var för billiga? frågade jag med ett leende och la huvudet på sned….? Men se det hjälpte inte upp det spända läget….Hela vägen ut genom utgången muttrades det något om att stämma företaget för vilseledande reklam….

Morgonen efter kom en hel pall med nya fräscha ägg…..Folkets jubel…..! Mannen som hotat med stämningsansökan såg jag inte röken av…

Men äggen….tjaaa….de traskade som en hel arme genom blippande kassor….Inte bara de vanliga äggen förresten…..Nääää näääää…..Flera ton godisägg tog samma väg…..Det är påsk, det är ”eggande” tider, minsann…. 😉

img_4286 Foto:Deercat

*Stänger redaktionen för påskfirande gör*

©Deercat

 Och önskar bloggläsarna

EN RIKTIGT FIN OCH GLAD PÅSK!

Annonser

Etiketter: , , , , ,

4 svar to “Glad Påsk….Alla påsktuppar och påskkärringar!”

 1. pruddelutt Says:

  En riktigt glad påsk till dig också!

  Gilla

 2. Berit N Says:

  Underbart att läsa! Lycka till med jobb och påsk och gubbe och hela faderullan önskar Berit från hglistan!

  Gilla

 3. Deercat Says:

  Pruddelutt! Tack detsamma…..Är glad också för din skull och den stundande festen i sommar… 😉

  Berit! Tusen tack…… 🙂

  Gilla

 4. Znogge Says:

  Önskar dig en riktigt fin påskhelg!
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: