Så äntligen kom den….Våren..

Redan klockan 04.30 slängde sig stora vårtecknet ut på gator och torg….Och det med buller och bång…..! *Gäsp*

solens-uppgang foto:deercat

Yrvaken kastade sig undertecknad upp ur sängen. Undrade så klart om tredje världskriget brutit ut?…Eller om det möjligen snöat lakan under natten, och att oljudet i så fall kom från morgontrötta snöskottare?

Persiennen slets upp med en gäspning. Samtidigt som ena handen kliande på pyjamasgumpen (som vanligt), och den andra gnodde sömnen ur kisande ögonspringor, konstaterades det mest underbara vårtecknet Deercaten känner till…..

För ser ni, därute åkte kommunens väghållningsarbetare runt på bullrande maskiner för att sopa gator och torg…..Därute fick de jobba ostörda, (tacka fanken för det vid den tiden).

Välkommen våren sjöng kroppen!!! Så äntligen kom den! ….Och genom frostigt glas syns solens bleka…..uppgång….

Det var också signalen som varje år blir storspiken i kistan, och då tillsammans med små kluckande Yes! Yes!!!…Yes! sägs det Bye, bye mössor, vantar, kappor och tjocka tröjor…liksom blytunga stövlar och skor…

Och faktiskt….Det liksom spritte till i kroppen – trots att hon bara var en ko…öh….trots denna grymt tidiga timma….Med ett så påtagligt och bullrigt vårtecken kan inte denna kvinna somna om….

Därför blev det till att på nattvarma fötter stiga ut i köket för att få igång kafferitualen…Vattenkokaren på, Zoegaskornen i tratten, mjölkgrytan på värmning….Lite mera kli på pyjamsgympen och så gäsp-gäsp till surret av maskinerna därutanför…Lite mera gäsp-gäsp när handen strök de båda, kring-benen-strykande-jamande-vårpigga-fyrbenta…

God fredag eftermiddag kära bloggläsare! Och God helg alla hjältar och hjältinnor därute i cybervärlden….!

Ja det är faktiskt vår nu om du inte lagt märke till det redan? 😉

Jaaa, det är det FAKTISKT!!…..ALLT, precis allting, tyder ju på det!…..Leenden som inte går att sudda ut, solen som värmer, små ansatser till grönska här och var….Snödroppar, krokusar och påskliljor som trängs med varandra för att komma först med att bli störst, bäst och vackrast…

Och så plötsligt alla människor som syns överallt…Var har de varit under hela vintern…? Var kommer de ifrån? Det är som om någon röjt i ”myrrstacken” jorden….och ut väller folket…Sitter i parkerna, på bänkar i stan…åker till sjöarna och bara njuter….

Och så våra katter som rusar runt som ystra vårkalvar mellan varven……..De studsar, de hoppar, de hänger i fönstret tillsammans…kollar de bobyggande fåglarna som redan drabbats av bråttomtider….och hämtar mossa från våra takpannor….

Vårdofter för två...

Vårdofter för två...

Och så solar de sig oavbrutet i solstrålar som genomborrar smutsiga köksfönster…Fönster som nu påminner matte om att det finns sysslor att göra…

Men jag lovar, det är sysslor som får vänta….till förmån för att det finns en vår att njuta av först…Inte bara det….Det finns hur många fina ting som helst som Deercaten inte vill missa att få ta in med alla sina sinnen….Detta första år som friskare än på många, många år….

Det finns framför allt en kärleksfull familj att pussa i pannan……..Det är den första våren utav många på vägen fram mot ett friskare liv….

Det är inte bara fredag kära läsare!…..Det är en sanslöst vacker fredag!….Solen ler med sin himmelska värme……Livet ler faktiskt i kapp….och katterna spinner i sin värld! Dessutom ska solen hålla i sig är det lovat….!

Håller i sig gör också alla de goda tingen som året redan bjudit undertecknad på!…….På måndag morgon klockan 08.00 påbörjas återgången till arbetsmarknaden…..Det blev klart idag…..Lite försiktigt….Men med stor tillförsikt om att det kommer bli riktigt, riktigt bra……

Kattlek foto:Deercat

"Vår" - kärlek för mattes garn

Det är dags att fira helg kära läsare!…..Om du bara kommer njuta av den hälften så mycket som undertecknad tänker att göra, så kommer din helg att bli en av de bästa på länge!…Och det oavsett om dina ”lyckopiller” innehåller timmar på sofflocket, en promenad i solen, snickra, baka, göra en fin middag, eller bara titta på det nu alltmer myllrande vårlivet där utanför…

*fortsätter att njuta av livets lyckopiller gör*

© Deercat

Annonser

Etiketter: ,

3 svar to “Så äntligen kom den….Våren..”

 1. Znogge Says:

  Ska göra mitt bästa för att njuta av helgen men också av påsklovet! Visst är det vår 🙂

  Gilla

 2. Sven Says:

  Glädjeämnena står i kö. Gläds åt våren och jobb på måndag!! Grattis!!
  Våren kommer allt längre norrut. Även jag njuter. / Sven

  Gilla

 3. Deercat Says:

  Znogge! Påsklovet, just det….njut! Njut! Glad påsk!

  Sven! Jo, jag är nog inne i ett stim nu…. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: