Bomber och granater…..

Som den argsinta, men bullrigt godhjärtade, och ibland något överförfriskade, kapten Haddock ofta utbrister i Tintinböckerna…BOMBER OCH GRANATER!!!

Sååå snabbt veckorna ränner iväg nu för tiden!…..Det är med högre hastighet än de marsande hankatterna som nu är på språngmarsch efter kvarterets honkatter…….Anfäkta och anamma sickna vilddjur….  🙂

Alltså! Så ni bara vet! Deercaten har redan hämtat sig sedan förra inläggets omtalade bravader kring sonen…och därmed återgått till utgångpunkten!…Hon vägrar helt enkelt att befatta sig med ”alabasterskallar” och ”alla mörksens makter”…

haddock-3

Och så låter hon diverse babianer, banditer, pundhuvuden och andra insjögangsters plaska runt i världen som vedervärdiga vårtsvin och karnevalsdiktatorer……

Kapten Haddock kan han…..jag lär mig alltmer

Men kanske mest om hur man navigerar sig lugnt och stilla genom livets stormiga hav….Ärligt, det är ingen tvekan om att denna kvinna nu börjar få riktigt bra koll på segel och linor för att reda ut de värsta stormarna!!!….

Tjooohooo!….Om det inte var för att det är så läbbigt mycket gift i de där tatueringarna man kan smycka kroppen med, så hade nog Deercaten präntat in en fet tatuering på ett väl synligt ställe…

Då ett stort rött hjärt med texten ”I will survive untill my death” och så tecknat i bästa Betty Boop stilen förståss…

betty-boop-pa-mc

Nåja av sådant blir det inget men känslan finns där i alla fall…Väl intatuerat i hjärtat…DET är inte fy skam det heller!….Intatuerat med den varma kärleken som väller upp i en när man inser vad ett äkta stöd innebär när livets kastvindar hotar att stjälpa båten….*bugar mig ödmjukt och pussar berörda i pannan*

Nåja….! Det är än en gång fredag käraste bloggläsare!…..En ny härlig helg finns framför oss….eller huuuuur? Kanske inte precis i vårens tecken…..vilket Deercaten defintivt hade hoppats på för att hon ska på kurs…intill ett fiskevatten…

Jojomensan….Hon ska bli fisketillsyningsman…öh kvinna måste det ju ändå bli…!? Hoppas det framgått tidigare att Deercaten är fiskare sedan barnsben och att hon detta året ansökte och fick nytt medlemskap i sina gamla fiskeklubb? Detta efter flera års bortvaro. Och med det så görs också ett defintivit avstamp för en ännu större normalisering av livet efter flera år av sjukdom, amalgamsanering och alla ord som sagts med för tusan bövlars innehåll….

fisketillsyn Fotograferat av Deercat från framsida av kurslitteratur

Under den gångna veckan har Deercaten tagit sig an uppgiften att plugga in den kurslitteratur hon fick i uppgift att kunna till första delen av kursen Fisketillsyn, alltså en handledningsbok för fisketillsyningsmän….Fast jag är ju kvinna så det får jag nog ta upp med kursledaren…Bokens titel känns ju liksom lite felformulerad… Men det är som vanligt när kvinna bryter barriärer…..*grrr* Vid alla avsvansade smådjävlars löständer!

Nåja, i handboken har jag fått mig veta det mesta om fiskerätt i allmänt och synnerhet!…Om definition av fisk!…..Om fisketillsyningsmans befogenheter!….Vad som gäller angående fiske med nät, långrev, ryssjor och burar!…….Vilka bestämmelser som gäller men framför allt vad som ÄR förbjudna fiskemetoder….!

På det hela taget behöver man veta vad som är fel och rätt,  även om det hela tiden finns komplicerade undantag att också förstå sig på….*pust*

Enligt fiskeförordningen är det strängeligen förbjudet att exempelvis fiska med sprängämnen, alltså bomber och granater….Inte får man heller använda bedövande eller dödande ämnen för att håva in fisken….Och kan ni tänka er?….Man får faktiskt inte heller använda sig av elektrisk ström, skjutvapen eller sådana redskap som fisken kan spetsats med….???

Hmm….What a pity…..! Not!

Jisses!….Finns det verkligen den typen av jubellymlar som spränger upp fisken…? Det måste ju funnits eftersom det trots allt är inskrivet i bestämmelserna…!

Bomber och granater ännu en gång, säger jag….man får ju sannerligen hoppas att fisketillsyningsmannens förstärkta straffskydd med råge täcker ett landkrabbeattentat där en bomb används för att fälla undertecknad i sitt uppdrag….Men som tröst står det ju också att läsa att förstärkt straffskydd innebär att om man utsätts för våld eller hot om våld i sin tjänsgöring innebär det att gärningsmannen döms enligt en strängare straffskala…Det kallas då våld mot tjänsteman, förstår ni….

Jisses! Känner mig uppriktigt inte som en tjänsteman…öööhh kvinna!….Nåja…man får ju ändå hoppas man kan resonera sig fram med tjuvfiskarna om de står där med en bomb i näven…..?

Vad har du där, min vän? 

Aaaa boöööoooomb!

What kind of bomb?

An exploding one…!!!

Oh, minsann….! Bomber och brisader och krevader….!

Nåja, uppdraget som fisketillsyningskvinna ska nog inte bli av det där hotfulla slaget…En del tjuvfiske har visst pågått vid fiskeklubbens vatten….Med ännu flera medlemmar i klubben som med sin blotta närvaro och nya uppgift som Fisketillsyn, hoppas man att kunna skrämma en och annan eländig skojare på flykten….

 Snön ligger som sagt just nu vit och kall på marken här i Småland…Men våren den kommer gott folk….Jag kände doften av den häromdagen och kroppen sjöng….Det sistnämnda är ett säkert tecken…!

Innan Deercaten packar ihop för helgkursen ska det dock inte skottas snö!!! Nope, anfäkta och anamma och för tusen bövlar…….

haddock-2

Nääääheeenäää!…Här ska det tankas av livets goda, med mat och ett gott vin, och sedan blir det soffan med finalen i Lets danceprogrammet…Blir det världens (största) snyggaste rumpa…öhh…menar starkaste man, Magnus och hans alltid lika duktiga partner Annika som tar hem segern…Eller kommer Laila, ena delen i Letsdance senaste romanstillverkning, ta hem segern tillsammans med sin danspartner, Tobias….Huva vem vet?…vem vet?

Tomorrow we will know….! You see!

*släcker för helgkurs, Earth Hour och lugnet gör*

©Deercat

KOM IHÅG!

earth-hour1

 

Annonser

Etiketter: , , , , ,

3 svar to “Bomber och granater…..”

 1. Znogge Says:

  Jag har i alla fall missat din karriär inom fisket! Själv sätter jag dragen och får bottennapp. En gång fick jag en gaffel från Tempo på kroken. Sedan slutade jag att fiska 🙂

  Earth Hour tjuvstartade vi med i dag i skolan. Det blev väldigt intressant och givande även dagen före. Många vettiga diskussioner och åsikter!

  Trevlig helg!

  Gilla

 2. Sven Says:

  I balans igen ser jag. Va skönt. Kommer du till mig tar jag fram isborren och pimpelspön. De som vet säger vi fortfarande har 40cm is på fjärden. Och under går de fina firrarna så det är säkert värt besväret. Se upp så du inte själv fastnar på någon krok. Eller kommer varningen för sent?
  Fortsätt med det glada och frejdiga humöret. Idag är du verkligen värd en riktigt het puss bakom örat från Sven

  Gilla

 3. Deercat Says:

  Znogge! En gaffel? Av den kan man ju göra smycken?! Se inlägget om Kubaresenärerna och smyckena jag fick..De var gjorda av gafflar 😉

  Sven! Jojomensan….Nu surfar man på livets våg igen…..! Jo du isfiske i all ära men jag är en frusen skit så jag inväntar vår, sommar och höstfisket… 😉 Men pussen bugar jag och tackar för../S

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: