Amalgam + Förgiftning = SANT…

I dag ska alla ni som söker finna!!!

Tro nu inte kära läsare att jag plötsligt drabbats av hybris, och utger mig för att vara en kvinnlig Jesus! Näänää!….Dagens inlägg ska inte alls handla om sökandet efter evigt liv, kärlek eller någon sorts gudomlig och oändlig frid….

Och att Deercat, som bara är en liten skit i universum, skulle kunna gå på vatten eller trolla med knäna för i och för sig behjärtansvärda ting, är att se som HELT uteslutet…såååå…! Glöm det!

Prova att gå på vatten om ni kan!

Prova att gå på vatten om ni kan!

Nej, i stället vill jag återkomma till alla de som dagligen söker efter kunskap om amalgam, kvicksilver, sanering, tungmetaller med mera…Därför att varje gång när jag kollar bakom kulisserna till min blogg kan jag se vilka sökord som fört folk hit….

Sökorden ”amalgam”, tungmetaller, ”amalgamsanering”, ”symtom på amalgamförgiftning” leder sökordsracet, om man nu kan uttrycka sig så?….Det är bara formuleringarna som varierar…Därför känns det helt rätt att ge alla er som just söker förklaringar till ert mående lite mer feedback….Och kanske bekräftelse på att ni INTE är skvatt galna!

På något underligt sätt har jag alltid vetat att det inte alls är sunt med amalgam. Båda mina pojkars tandläkarbesök har genom åren kantats av en morsa som med hökblick övervakade så inga amalgamplomber sattes in i deras munnar. Ibland till en något irriterad tandläkares miner om att jag måste vara en fullständigt skruvad mamma. I dag vet jag, att jag trots det, gick på en av värdshistoriens största bluffar…Miljökatastrofernas miljökatastrof…

Bluffen och katastroftankarna om att det skulle vara vettigt att ha kvicksilver några få centimeter från hjärnan -vårt mest sårbara organ…!

En artikeln som varmt rekommenderas är Sveriges största miljöskandal. Den är lång, mycket lång…Men den säger ALLT! Så passa på att ta en kopp kaffe till läsningen om du också vill läsa klart inlägget här…!

Har man varit fiskare nästan hela sitt liv så finns misstankarna i bakhuvudet….Fritidsfiskare, om de har en enda gnutta sunt förnuft, äter inte fisk från kvicksilverdrabbade sjöar. Fast det behöver man säkert inte vara fritidsfiskare för att köpa rådet om att låta bli….

Det räcker att använda bara lite sunt tänkande när det gäller kvicksilver….OM våra djur drabbas så drabbas även vi människor…Och i den långa näringskedjan ingår vi alla…bara i fall ni glömt biologilektionerna i skolan?

För att reda ut några begrepp på området innan vi går vidare…..Kvicksilver är en tungmetall…En av de farligaste vi har i världen….Amalgam är en dental produkt som våra tandläkare, mot bättre vetande, i decenier stoppat i våra munnar och lagat tänder med….Allt med socialstyrelsens goda minne….Amalgam i tänderna innehåller mellan 50 – 70% kvicksilver….Av kvicksilver blir kroppen ordentligt sjuk…Oavsett om man är fågel, fisk eller mitt emellan…!

Från myndighetshåll har man hårdnackat vägrat diskutera att människor blir sjuka av amalgam….KVICKSILVER alltså!…Eller för all del, även guld och andra metaller ska INTE placeras i kroppen….De som redan blivit sjuka har hamnat i marginalen som växer sig allt större…Men de finns knappt, enligt Socialstyrelsen…

Däremot går det bra att diskutera batteriers icke vara i naturen, eller annat som är fyllt av kvicksilver. Att var och en av oss som gått runt med käften fullt av kvicksilver är vandrande miljökatastrofer är svårare….Skumt som bara den eller huuuur?

Jag är femtiotallist….Alltså tillhör jag en av generationerna som är hårt drabbad av tandläkarnas okritiska iver att fylla mig med världens farligaste gift…

amalgam Foto:okänd?

I begynnelsen av mina första tandläkarebesök var man så ivrig att laga tänderna med amalgam att man till och med borrade ”sönder” tänder som egentligen inte var trasiga….BARA som en ”säkerhetsåtgärd”, och för att man dels tyckte att det var lika bra att förebygga så att det inte blev några hål. Och dels för att det fanns en tid när våra tandläkare fick betalt för varje lagning man gjorde….Kan ju vem som helst räkna vad som då händer – girigheten är en av de dödssynder som mänskligheten ständigt får brottas med, så också våra tandläkare…

Som femtiotallist tillhör jag då också den generationen som redan vid mitt första tandläkarbesök fick insatt åtta amalgamplomber….Då var jag kring åtta år ung…Och inte bara det….med nickande och menande blickar rynkade tandläkaren på pannan och hävdade att jag hade grymt dåliga tänder…och var tvungen att sluta äta godis…och slarva med tänderna…Öhhh….

Jag skämdes som en hund…och den där läbbiga känslan av att vara en slarvmaja förföljde mig långt upp i åren….Jag borstade tänderna som en galning för att få bort den ”smutsiga” stämpeln man satt på mig i tidiga år…

I dag vet jag bättre….Det var ”girigheten” som satte in de där åtta feta amalgamfyllningar…..Det var också girigheten som senare fortsatte fylla munnen med ännu mera amalgam genom åren….För girigheten har som bekant många ansikten….

Genom åren började det komma rapporter till Socialstyrelsen om människor som började uppvisa symtom på tungmetallförgiftning…Vem minns inte Gunnar Wiklund, som fick vemodiga hjärtat att nynna med i låten, Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad…….Bakom kulisserna  led han alla helvetes kval med svår huvudvärk, dubbelseende och minnesförluster….Typiska symtom på att amalgamförgiftning spökar i kroppen……Första tecknen kan vara metallsmak i munnen, hjärtklappning, frossa, svettningar, huvudvärk och en omtöcknande känsla. Symtom som inte alls är ovanligt att  de uppstår i samband med arbete vid datorn.

Oral Galvanism blev alltså ett begrepp med Gunnar Wiklund och han var en av initiativtagarna till Tandvårdsskadeförbundet

Nåja, tillbaka till mina symtom och misstankar om att något var fel, fel och återigen FEL!!!!!

Första signalerna kom efter min andra sons födelse. Då drabbades jag av en helt obeskrivlig trötthet. Jag sov mer än min lilla bebis. Jag orkade knappt hålla huvudet uppe och att gå ut med barnvagnen var en storsvettig promenad med frossbrytningar. Det kändes som om jag hade influensa jämnt, fast utan feber.

Allteftersom åren gick tillkom allt fler symtom. Migrän hade jag en period, den var så svår att jag fick ligga i ett mörkt rum tills jag hade kräkts klart och anfallet ebbat ut. Sedan kom det där underliga handexemet. Det med små röda pluttar i händerna som kliade så jag höll på att bli skvatt galen. På toppen av varje plutt fanns en liten mörkare prick. Exemet blev då och då till kraterliknande blödande sår. Om det har jag redan skrivit och visat bilder. Exemet kom och gick genom åren. Men vare sig det, migränen eller annat som skulle komma, kunde min dåvarande husläkare förklara.

För så blev det…Allteftersom åren gick tillkom alltfler symtom. Håravfallet var svårt att stå ut med eftersom jag alltid haft ett fint tjockt hår. Nu fick jag i stället allt mindre och tunnare hår och borsten kunde rensas på mer än vad som var rimligt. En tid uppkom det också på flera ställen i hårbotten femkronorsstora kala hudfläckar. Min frissa hade fullt sjå med att klippa frisyrer som kunde täcka över bedrövelsen.

Menstrationsstörningarna vande jag mig vid med tiden. Ena året kunde hormonerna funka som de skulle, kommande år kunde besöken på gynmottagningen avlösa varandra…Och så denna ständiga stelhet i kroppen…som jag då tolkade som att jag var otränad.

Vad hände då tror ni? Jo Deercaten är väldresserad till att aldrig ge sig, om så döden lurar runt knuten så gör hon bara inte det……Så i dom värsta perioderna av ömmande kropp och stelhet, och innan jag visste bättre, så störtade jag självklart iväg till gymet och tränade för brinnande livet….

Med resultat att jag efter en omgång pump (gympass där man lyfter skivstänger och hantlar till musik) så däckades varje muskel. De brann som eldar, de gjorde till bristningsgränsen ont..och musklerna fungerade bara inte alls…De darrade och skakade….

Bästa väninnan som var med blev helt förskräckt och trodde jag tränat med feber i kroppen….så kändes det visserligen…men så var det inte alls…

När jag under 2006 och början av året 2007 räknade ned listan över symtom jag haft genom åren började jag storgråta….

Gråtande pingvin Foto Deercat

Herregud till VEM skulle jag lämna fram en symtomlista som denna. Jag hade haft dem alla…många av dem ett och ett, men med tiden hade de liksom hopat sig…Jag ville självklart stoppa huvudet i sanden. VEM skulle tro mig inom sjukvården. VEM skulle inte tycka jag måste vara skruvad? Och vem skulle inte vilja säga att jag troligen var så skruvad, att jag inte förstod HUR skruvad jag var. OM jag sa något? Så jag teg inledningsvis och kämpade på med diverse krämpor och såg dem till slut som ett naturligt inslag i vardagen.

Tills den dagen kroppen inte ville alls längre och bara la sig i sängen för att dö…. Och en del goda krafter började andas om VAD som kunde vara orsak och verkan…..Då ÄNTLIGEN förstod jag fullt ut…..TÄNDERNA!!!! DET ÄR TÄNDERNA MED AMALGAM SOM SPÖKADE!!!!

 Jag hade tur, jag hittade alltfler människor som också varit i samma erbarmligt hjälplösa situation. Jag fick hjälp och guidning att finna ”rätt” läkare och ”rätt-rätt” tandläkare som är insatta i problemet…..Jag vågade ringa runt till andra som redan vandrat samma tunga stig jag nu påbörjat. Jag fick kontakt med professorer, forskare, andra journalister, läkare och tandläkare…med flera och jag bleknade desto mer information jag kom i kontakt med….. 

Och det var inte lätt alls….Jag var sjukare än sjuk….och jag vill nu med en gång påpeka att den som är amalgamförgiftad är så till bristningsgränsen trött att man orkar bara inte kämpa mer än korta stunder….Men man vet någonstans att man måste…. Det blir liksom med ens yttersta krafter man ska resa fram och tillbaka till det där hemska Amalgamlandet.

Och det var enbart med hjälp av alla de goda krafterna som VISSTE och FÖRSTOD hur kvicksilver drabbade kroppen som jag hittade en väg tillbaka…

Jag hade också både tur och jävlar anamma nog för att inte ge mig…. 

Men jag lovar….Det VAR/ÄR värt alla uppoffringar trots allt…

Därför att efter saneringen märker man snabbt små, små goda förändringar i kroppen. Den gör mindre ont-ont. Håret växte ut igen och blev som vanligt. Det susade mindre i ”kupan”, man har mindre och mindre synproblem…över huvud taget minskar sjukdomstillstånden och förgiftningen allt mer….

Man kan alltså utan vidare stryka ett och annat på den där hemska symtomlistan….och kan man inte det så kan man i alla fall konstatera att jobbiga symtom minskar i styrka…

Med ovanstående önskar nu Deercat alla modiga hjältar och hjältinnor i Amalgamlandet, på väg dit eller hem därifrån, ja även alla ni andra, som säkerligen står bredvid någon drabbad, en riktigt fin helg….!

Själv ska jag fundera vidare på texter för sökord som hamnade aningen längre ner på listan i sökordsracet….Då ska det handla om flodhästar, energitjuvar och kärlek…

Men först av allt tänker Deercat, under den kommande helgen, njuta av livet, kärleken och allt det som faktiskt finns att gotta sig med… 

*tejpar upp ett gott råd på datorskärmen gör*
©Deercat
 
 

hjartegott ©Deercat

 

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , ,

95 svar to “Amalgam + Förgiftning = SANT…”

 1. Sven Says:

  Du beskriver så vi förstår. Många känner igen sig. Många kanske anar
  faran. Andra har inte blivit väckta för faran. Dina ord öppnar förhoppningsvis många omedvetnas ögon. Du säger att man kletade amalgam i friska tänder. Jag hade en farbror,bortgången för några år sedan, som hade helprotes i överkäken sedan omkring 19-årsäldern.
  För att tänderna skulle framstå som äkta hade de amalgaminlägg.
  /Sven

  Gilla

 2. Znogge Says:

  Jag minns precis hur det var! Min tandläkare fick mig också att skämmas och borsta tänderna bättre trots att jag inte alls var någon slarvmaja eller åt onyttigt! Men allt skulle lagas! Även små miniprickar som man idag bara hade haft under bevakning borrades upp rejält…

  I dag är flera av mina gamla fyllningar borta och bara någon kvar. Minns speciellt en rackare som gav mig en så konstigt metallisk smak i munnen att den till slut fick tas bort.

  Tyvärr flaggas det ju upp för att plastfyllningar inte heller är så nyttiga men av två onda ting så…

  Önskar dig en trevlig helg!

  Gilla

 3. Usidom Says:

  Ja Du Deercat!
  Du är en riktig kämpe Du… och visst är det Sköööönt med segrar – speciellt när det gjort riktigt ont
  /Usi

  Gilla

 4. Anders Says:

  Älskade vän,

  du har så rätt och är så modig och stark.
  Jag tror på dig, du har min respekt och mitt stöd.
  Bamsehjärtestyrkekram

  /Anders

  Gilla

 5. Anders Says:

  Tips:

  Sky plast/kompositfyllningar med
  ALUMINIUM som pesten!!! Nästan lika illa som amalgam!!!

  Det finns t ex manganbaserade fyllningsmaterial, välj dem eller tjôta
  hål i huvet på er tandläkare att inköpa/använda dem.

  /A

  Gilla

  • Marta Says:

   Manganbaserad tandfyllnad? Mangan är väl en metall?
   Jag finner ingen info om Mangan? Kan någon förklara?!

   Marta

   Gilla

 6. livsglimtar Says:

  Oj vilken helvetes resa …
  Här är jag ännu en 50-talist med plomber och gräsliga tandläkarminnen. Vi hade en tandläkare Spade som var känd för att borra utanför tanden och alla var rädda och hatade henne för all smärta hon gav oss barn.

  Min pappa tyckte att jag var sjåpig när jag klagade hemma, men många år senare var det en pappa som fick samma kärring Spade som tandläkare och då du kom han hem och klagade sin nöd. Jag passade då på att upplysa honom om att det var den Spade jag hade i så många år. Om jag inte minns fel så bytte han tandläkare.
  Men amalgamet i min käft det får allt sitta där tills jag har fått en ny njure, sen får vi se om jag kan ta bort en sån där fyllning i taget.
  Kram

  Gilla

 7. "förgiftad" Says:

  Du skriver bra!

  Jag är i Amalgamlandet och jag vill snabbt bort härifrån:(

  Jag har alla symtom som man får vid kvicksilverförgiftning och det blir bara värre hela tiden.

  Knänner mig gammal och sjuk, trots att jag knappt fyllt 30…

  Livskvaliteten finns inte och stundtals vill jag bara dö.

  Har fått kontakt med en tandläkare som är kunnig inom amalgamsanering, fast det kommer att ta tid, är så dålig att vissa dagar kommer jag inte ur sängen, allergisk mot nästan allt som innehåller kemikalier…

  Hur jag ska klara mig tillbaka till livet det vet ingen, men jag vill, kan och måste.

  Griper efter ett sista halmstrå medan hjärtat rusar i 200.. Jag vill inte dö:(

  Men jag går mot en långsam och plågsam död om inget görs NU

  Tack för att det finns människor som förstår och bryr sig:)

  Gilla

 8. Deercat Says:

  Tusen, tusen tack alla ni som kommenterat här… 🙂

  Till Livsglimtar….Ja gud vet vad det där amalgamet ställt till med i din kropp…*Jisses*

  Förgiftad!!!Du har fått ett svar via mailen….och för din del gäller mod och styrka och mycket jävlaranamma…Men stå på dig….Det är det värt i slutändan….!

  Gilla

  • "förgiftad" Says:

   Tack Deercat!!!

   Du lyste upp min dag!!!

   Har själv jobbat inom tandvården..

   När en patient frågar av tandläkaren om amalgam kan göra honom sjuk, så säger han nej….

   VARFÖR????

   Jag har studerat kemi och fysik på djupet.
   Jag vet att kvicksilver inte passar i munnen..

   Jag var också tveksam om amalgamets skadliga verkningar på kropp och själ.
   Och det är ju så att långt ifrån alla får symtom och det är tur.

   Började av en slump studera om amalgamförgiftning, eftersom alla läkare som jag har träffat skriver ut 7 olika mediciner på en och samma gång.

   MEN jag blir sjukare av mediciner….

   Kroppen klarar inte av mera gift…

   De säger att det är ”nerverna”, du ser ju frisk ut…

   Idag äter jag ingen medicin, förutom allergimedicin och astmamedicin..det är ett måste, så att jag inte dör i något anfall.

   Man börjar ju själv tro att man inbillar sig, eftersom ”alla” andra verkar tro det.

   Utom de som själv är sjuka eller har varit sjuka.

   Idag försöker jag äta hälsosamt och så giftfritt som möjligt.

   Idag står jag på ruta ett redo för strid mot ett giftfriare liv.

   Stå på er alla ni som är sjuka och ska börja denna kamp mot amalgammonstret som försöker trampa på allt och alla.

   Vi kommer att vinna striden, det är jag övertygad om:)

   Gilla

 9. Joakim Says:

  Hej alla glada !
  Jag var själv helvetes dålig av amalgamet och fick bort det efter mycket käftande med tandläkare, och fick goda rådet att använda skydd och antioxidanter samt minst två månder mellan plomberna.

  Fyra år efter är jag väldigt pigg även om jag blir risig ibland om jag rör på mig för mycket.

  Mycket har rätat sig efter saneringen och kroppen hämtar sig sakta 🙂

  Tänker på ”Förgiftad” som skrev en kommentar här !
  Tandläkare och läkare säljer en produkt och vill du inte ha den kan ingen tvinga dej att köpa den enligt svensk grundlag.

  Ja dom kör med psykopat metoder för att sälja produkter lite vitaminer kanske får ordning på .

  Det är din kunskap som gäller och inte läkarens/tandläkarens !

  Ge inte upp är min åsikt !

  Joakim. tel 0392 203 48

  Gilla

  • "förgiftad" Says:

   Tack till Joakim!!

   Har nu varit hos tandläkaren för en utredning. Nu vet jag att jag är sjuk på riktigt. Jag är sjuk pga amalgamet. Fick en lång lista med olika antioxidanter som ska ätas innan man börjar sanera.

   Där sa man också att väldigt många har blivit hjälpta genom att sanera bort giftet.

   Men jag är så trött nu att jag knappt orkar tänka, hjärnan är inbäddad i något grötigt…

   Nu tänds hoppet, hoppet att få ett värdigt liv, efter alla dessa år av lidande.
   Jag vet att detta är något som kommer att ta väldigt mycket tid och jag måste ha tålamod.

   Det finns också en rädsla, en rädsla att jag blir förlamad och hamnar i rullstol..det finns ju trots allt några få individer som har gjort sanering och deras liv har blivit helt förstört efteråt…

   Men egentligen har jag inget val, jag måste göra en sanering, annars blir jag stegvis sämre och kanske hamnar i rullstol i alla fall.
   Som det ser ut nu kan jag inte ha det. Snart skickar de mig till ett mentalsjukhus.

   Fast hos tandläkaren sa man att man borde ta ut allt amalgam på en och samma gång…

   Men jag sa att ur min mun ska det tas ut lite åt gången..

   Vad som är rätt kan jag inte svara på, utan jag lever enligt min magkänsla.

   Det är ju trots allt jag som bestämmer, för det är ju också jag som betalar….

   Gilla

 10. Deercat Says:

  Hej igen Förgiftad!
  Jag är otroligt glad att ännu en själ tar steget mot en bättre hälsa. Jag vet ungefär vad du upplever just nu. Det fanns dagar när det var som värst för mig som jag trodde jag skulle dö. Det kändes så i alla fall….Det fanns dagar under saneringstiden när jag trodde benen skulle sluta bära mig…Det stack i dom…det var allmänt svagt och surrigt…Det var på det hela taget ganska segt både här och var…Men jag valde att ha is i magen…Att lita på kroppens egen förmåga till läkning.

  Jag gjorde rätt i det…I dagarna är det ungefär ett och ett halvt år sedan sista tanden med amalgam togs ut…Jag har små symtom kvar här och var…Men om du följer bloggen här så ser du också att de senaste veckorna har jag bott på landet och gjort massor av energikrävande ting. Jag är bättre än på flera år.

  Och att välja att förhålla sig passivt eller låta en sjukvård som inget begriper i frågan ta rodret är ett uselt val….Då hade jag dött….
  Nu lever jag mer än jag kunnat ana var möjligt.
  Du vet var jag finns om du vill ha mera stöd.
  😉
  Allt gott till dig just nu som behöver kraft, mod och styrka som ibland nästan inte finns…men överlevnadskraft har du…det hör jag…

  Gilla

 11. Anonym Says:

  Tack Deercat!!

  Jag känner att det behövs stöd nu. Jag känner också att jag är inne på rätt väg, ingenting kan stoppa mig. Amalgamet ska ut, även om jag då ska leva ett år på vatten och bröd, när ekonomin blir ännu skralare.

  Pengar är inte allt, man kan leva utan pengar, men inte utan hälsa.

  Har idag börjat ta lite av alla antioxidanter som ska ätas, måste vänja kroppen, ett steg i taget.

  Många är de som inte tror på detta med amalgamsanering, men få är de som inte blir bättre.

  Jag kan leva med en del av mina symtom, men inte med tröttheten och den svåra allergin.

  Tandläkaren blev ganska förvånad när denne hittade ett väldigt stort hål i en av mina tänder.
  Undrade om jag inte har haft en enorm tandvärk.

  Jovisst har jag tandvärk, men hela kroppen värker, så jag vet inte hur det känns att vara utan värk..

  Den egna hälsan ligger i var och ens händer.

  Sorgligt är det att så många människor lider helt i onödan, kanske hela livet. Eftersom det är så några få inom vården som godkänner att amalgam är ett nervgift som inte passar i munnen.

  Det är inte så konstigt egentligen att jag inte tål natriumglutamat som finns i nästan all mat som köps färdig, det är också ett nervgift..och med en kropp som redan är full med nervgift, så får minsta droppe bägaren att rinna över..

  Nu plötsligt börjar bitarna falla på plats en efter en..känns oerhört bra, fast jag vet att jag har det jobbigaste framför mig.

  Men människor i min omgivning kallar mig ”överlevare”, har förut klarat av nästan omöjliga prövningar.

  Allting går, men man måste ha det i blodet, kämparglöden.

  Otaliga är de gånger när jag nästan gett upp hoppet om ett värdigt liv.

  Nästa hoppat ner från en bro, för att bara ge upp..

  Men jag vill visa andra att jag inte inbillar mig och det går att bli friskare.

  Otaliga är de stunder, då jag nästan trott att nu dör jag, hjärtat rusar och jag tappar nästan förståndet…

  Men något driver mig vidare, ett litet sken längre fram i tunneln, en gnutta hopp..

  Det är det hoppet som jag lever på nu.

  Så alla ni som tror att ni är sjuka pga era plomber, gör något idag!

  Sök upp en tandläkare som kan det här med sanering.

  Gilla

 12. "förgiftad" Says:

  Har börjat äta antioxidanter nu, bl.a. C-vitamin, B-vitamin, selen och krom och så ett vitlökspreparat, innehållande 10 olika antioxidanter. Ska börja med ännu flera, men inte ännu.

  Men jag har en så otrolig värk i benen, känns som knivar ibland. Mår också illa.

  Och så är jag väldigt irriterad hela tiden, argsint.

  Ska det vara så?

  Undrar bara hur det går sen när jag äter alla antioxidanterna samtidigt…

  Plötsligt börjar jag gråta. Känns som en hopplös väg att vandra, trots att jag vet att det är den rätta vägen…och jag vet att det kommer att bli bättre, mycket bättre.

  Hur får man omgivningen att förstå att jag vet vad jag gör och att jag måste göra detta?

  Man känner sig så ensam med sina problem ibland trots att det finns jättemånga andra i samma situation.

  Ibland så tvivlar jag på mig själv, jag har ju försökt så många gånger förr med olika alternativa vårdmetoder och inte lyckats bli bättre, samtidigt som läkarna säger att det inte är något fel på mej, utan jag är ”bara” utbränd.

  Innerst inne så tror jag på det här med amalgamsanering och det driver mej framåt.

  Tack Deercat för att du har gjort den här bloggen!!!!

  Gilla

 13. Deercat Says:

  Förgiftad!
  Kolla med läkaren som skriver ut dina antioxidanter om det finns biverkningar som illamående….
  Jag vet att jag fick magsvid av exempelvis C-vitaminerna jag fick i början….Sen började jag tillverka min egen C-vitamin av askorbinsyra, 3 krm, och drygt ett krm bikarbonat och de besvären försvann…

  Jag kan också känna en viss magsvidskänsla efter intaget av selen, magnesium och D-vitamin…men vet inte vad som är vad…man får prova sig fram helt enkelt…och köra uteslutningsmetoden…

  Det är bra med att få utlopp för alla de känslor som finns i samband med kvicksilverförgiftning….Det finns en rent fysisk bit som att kvicksilver påverkar hjärnan negativt….Jag minns att jag kände mig sänkt och ledsen nästan hela tiden…Jag som annars har lätt att känna glädje…..men under den värsta tiden fanns det så mycket som spökade i kroppen att det inte var så konstigt att det ibland kändes hopplöst, ensamt….och framför allt tvivlade jag stundtals…
  Men magkänslan sa mig att det var något lurt med hela amalgamproblematiken….När något tystas ned som just den problematiken har blivit…då tyder det på att något är ruttet…

  Men så finns det även en psykologisk del i hela processen att fixa…Den om att känna sig lurad på sitt liv och sin hälsa….Så gråt du! Rasa när du behöver! Förbanna dem som ska ha förbannelsen!

  Men res dig för guds skull efter varje ras och kämpa som en vilde…Mina strategier för att överleva den värsta tiden var att leta folk som förstår….som vet vad det innebär det man går genom….Och framför allt letade jag kunskap som en dåre….
  Och så undvek jag dem som inget fattade och som såg på mig med skeptiska ögon…Jag till och med gled undan vår traditionella vård så mycket det gick…..
  Jag lät dem som inte kunde stötta alls vila från min sfär ett tag och återkom till dem den dag när jag kände att jag orkade igen…Det fanns ju annat hos dem som jag gillade…Alla törs inte heller förstå…i synnerhet inte om de själva har amalgam i munnen….För huva en dag kanske de rasar…
  Det sistnämnda har jag upplevt på nära håll…..Att man liksom försökte undvika min smärtsamma process med att jamen jag är inte/kommer inte att bli så sjuk som du…Och nu när jag är friskare än på flera år så däckar de människorna i samma process som jag varit i….
  Det är då det gäller att våga vara ödmjuk och tänka att de var nog väldigt rädda….och att jag nu kan vara ett stöd för dem….

  Och det är också allt det där sammantaget som driver mig att skriva ett och annat om amalgamsanering och kvicksilver…

  Vår tids största miljöskandal är det helt klart….att förgifta en hel befolkning…en helt värld…..med världens farligaste gift och sen förneka eller använda ekonomiskt gynsamma bortförklaringar…. det är så cyniskt att jag blir spyfärdig…

  Du verkar ha så gott gry i dig att du kommer kunna stå ut med allt spökeri i din kropp som du nu kommer att få uppleva i skräcklandet Amalgam…Och du vet ju också att vi är många som fått göra resan dit och krigande kunnat ta oss hem igen helskinnade….Sarjade men vid liv….Ett nytt liv….Det var det värt….

  Varmt tack för dina kommentarer och allt du delar med dig…!

  Gilla

 14. "förgiftad" Says:

  Tack Deercat!!

  Du värmer mitt hjärta;)

  Jag är mitt i alla spökerier nu med min kropp. Händer konstiga saker hela tiden, precis som om den går igenom ett symtom i taget av alla symtom som jag har haft under alla dessa år. Vet inte hur jag ska klara av att ta alla de antioxidanter som man har rekommenderat, men jag prioriterar, tar de allra viktigaste och försöker äta rätt mat.

  Men vilken reningsprocsess min kropp har satt igång. Det är som i sången ”här kommer alla känslorna på en och samma gång..” Jag litar inte på den traditionella vården alls mera. Jag litar mest på naturmedicin. Jag vågar inte tänka på alla dessa människor som går och bär på en tickande bomb i sin mun. Den exploderar när som helst.

  Jag luktar apa just nu, men det är väl gifterna som lämnar kroppen..man vågar ju knappt vara i närheten av andra människor, pga lukten..fast den mattas väl av med tiden. Jag upplever också en enorm trötthet just nu, helt slut.

  Jo, det är väldigt svårt att hitta människor som förstår en just nu. Jag letar upp så mycket fakta jag kan hitta och så försöker jag tänka så, att det som jag går igenom nu, är övergående, det kommer att kännas som mitt livs största seger, när jag kommer ut från ”Amalgamlandet” som en vinnare. Att det för en gångs skull är JAG som har vunnit kampen.

  Men folk rynkar näsan åt det som jag håller på att göra, men jag bryr mig inte, det är mitt liv och jag vet vad jag gör. Sambon tror på mig och det känns skönt att ha honom som ett stöd, då det stormar i knutarna. Han har sett mig lida i många år och han vill inget annat än att jag börjar må bättre.

  Det är bara den som själv är drabbad eller har gått igenom samma sak som förstår.

  Vad lär man sig av detta då? Jo, att var och en själva har ansvar för sin hälsa och det ligger i var och ens händer att inte tro på allt som läkarna säger. Dom får betalt för att hålla tyst om vissa saker.

  Och så var det ju det här med mediciner. Om jag skulle äta alla tabletter som blivit utskrivna åt mig under åren som jag har varit sjuk, så skulle jag vara i graven nu, åtminstone sängliggande och invalidiserad…

  Det är inte klokt hur man skriver ut tabletter till höger och vänster, då när jag var som sjukast åt jag 7 olika mediciner, men jag slängde mina burkar och började ta kosttilskott i stället och det ångrar jag inte en sekund och det som gjorde mig ännu gladare, var när jag började ”forska” om kvicksilver, det var då det sa BINGO, nu vet jag vad som jag har för fel, yes, äntligen, jag är inte spritt språngande galen, utan jag är förgiftad, förgiftad av ett av världens mest giftigaste ämne och det har jag i munnen…HJÄLP!

  Då började jag leta reda på en tandläkare insatt i detta och beställde tid med det samma. Det var ett av mina bästa beslut hittills i livet.

  Men detta är bara början på min vandring ut ur ”Amalgamlandet”, fast på god väg är jag och jag vänder inte om, här ska kämpas med näbbar och klor.

  Det som är det mest positiva just nu är att jag har förlorat 5kg, sen den dag när jag var hos tandläkaren, utan ens ha tänkt en tanke om bantning:)

  Gilla

 15. "förgiftad" Says:

  I morgon åker den första plomben ut. Just nu pendlar jag mellan hopp och förtvivlan. Jag hoppas att jag inte börjar må superdåligt efteråt…

  Har mått pyton under hela antioxidantbehandlingen. Jag har inte klarat av att ta fulla doser, eller alla sorter. Har tagit de allra viktigaste…

  Min kropp är så otroligt känslig. Tål ingenting.

  Det värsta är kanske att jag hamnar att köra bil 10 mil efter behandlingen…

  Ingen har möjlighet att komma som reservchaufför…

  Har inte råd att ta taxi, eftersom jag hamnar att betala fulla priset för resan då. Kollektivtrafiken fungerar inte så bra här..Om jag åker kollektivt så blir jag bara sjuk av alla parfymer som folk har dränkt sig i, det innebär migränanfall…

  Ärligt talat, så är jag superrädd för morgondagen. Men jag har läst på en del och det sägs att de flesta blir verkligt dåliga först efter några dar..jag hoppas att jag hör till dem.

  Fast det känns ändå bra att äntligen börja på med att få bort nervgiftet ur munnen.

  Gilla

 16. Deercat Says:

  Förgiftad!
  Grattis! Dags för första verkliga steget…tänkt positivt så mycket du kan. Jag har varit med om patienter som tagit samma första steg som du och som blev väldigt euforiska bara det att de tagit steget…
  Och OM man skyddar dig ordentligt så ska det gå vägen….KOM IHÅG SPRITEN!
  En nubbe (6cl) före utborrningen….och en när du kommer hem…..!

  Olyckligt att ingen kan ge dig skjuts….Men sov i bilen en stund OM du sackar ihop!
  Allt för den goda saken skull och stort lycka till!
  Och om du sakcar och blir dålig så är det ÄNDÅ ett steg i rätt riktning….Kom ihåg det också!
  😉
  Deercat

  Gilla

 17. "förgiftad" Says:

  Det var värt det, en ”giftspridare” mindre i munnen nu å jag klarade att köra hela vägen hem. Man får väl vänta på att decka ihop här under de närmaste dagarna…fast det är värt det. Känns jättebra att jag kommit så här långt. Det trodde jag inte för en månad sen.

  Idag är jag väldigt stolt över mig själv, tänk, jag gjorde det, jag vågade göra något som jag tror på. Det känns verkligen rätt. (Fast jag hoppade över nubben..min lever är överbelastad, jag hoppas det går vägen ändå..)

  Gilla

 18. "förgiftad" Says:

  Tog en liten nubbe ändå. Nu blir det råvispad äggvit…

  Gilla

 19. Deercat Says:

  Heja ”Förgiftad”!
  Ett nytt inlägg är under bearbetning här….Ett inlägg som handlar om frågorna jag får omkring min sanering och hur gott jag mått av att göra den…..Inom kort ska det inlägget publiceras….
  😉 Men heja dig igen för att du kommit igång…och jag håller en tumme för att ”biverkningarna” av själva saneringen blir lindriga…

  Gilla

 20. "förgiftad" Says:

  Första natten avklarad, men den blev både sömlös och orolig. Benen slutade bära mig, precis som om benen från knä och neråt inte fanns. Kändes väldigt läskigt, eftersom jag var uppe mitt i natten, men jag tog stöd av väggarna. Kallsvettning, pulsen rusar och muskelryckningar…

  Symtomen började redan igår kväll..då tog jag en liten nubbe och råvispad äggvita, kändes lite bättre än stund.

  Nu känns det som en kraftig influensa, utan feber…hostar och har snor i bihålorna, alla muskler är stela och trötta. Ögonen rinner och kliar.

  FAST mina eksem på händerna är nästan HELT BORTA!

  Inget kliande, känns nästan som magi:)

  Men, det var i varje fall värt det. Idag ska jag bara vila och dricka massor av vatten.

  Gilla

 21. Pelle Says:

  Varför ska man äta antioxidanter innan man rensar bort amalgamet?

  Sen undrar jag lite lätt över era kunskaper i kemi, biologi och fysiologi? Gymnasienivå, högskolenivå?

  Gilla

 22. Deercat Says:

  Hej Pelle!
  Tack för din fråga! Det handlar om den stora påfrestning kroppen utsätts för när den oundvikligen får en ”dusch” av kvicksilver vid utborrningen. Men också om att stärka upp kroppen före eftersom man kan bli så urlakad av vitaminbrist vid kvicksilverförgiftning.

  De kunskaper jag har i dessa frågor är de jag fått genom läkare, tandläkare, professorer som jobbat många, många år med dessa frågor. Vad säger ni andra som brukar kommentera här?

  Mats Hansson kan vara rätt man för dig Pelle att kontakta om du vill veta mer. Just nu redigerar jag ytterligare ett långt inlägg i amalgam/saneringsfrågan och kommer att länka till en bra artikel med Mats. Det kommer att publiceras under dagen hoppas jag.
  Men ring honom om du vill ha svar på ovanstående frågor. Han går att nå via Tandvårdskadeförbundet där han jobbar som deras medicinska rådgivare. Eller sök via nätet!
  Lycka till!
  🙂

  Gilla

  • "förgiftad" Says:

   Nu undrar jag en sak…Har fått kallelse till en operation nästa vecka, en mindre sådan. Som ska utföras under lokalbedövning. Vågar jag göra den, trots att jag har mått pyton nu efter urborrningen.

   Då tänker jag speciellt hur bedövningsmedel och antioxidanter påverkar varandra och innehåller bedövningsmedel kvicksilver?

   Gilla

 23. "förgiftad" Says:

  Jag har läst kemi, biologi och fysiologi på högskolenivå.

  Det gäller att hitta rätt människor att fråga om saker. De som är verkligt insatta.

  Själv är jag väldigt intresserad om hur kroppen fungerar och hur näringsämnen tas upp i kroppen.

  Eftersom jag har varit sjuk i 17 år med olika symtom, av dessa 17 år har jag varit 2 år allvarligt sjuk.

  Jag har varit till ett stort antal läkare, tagit blodprov och ätit medicin.

  Mina blodprov visade toppvärden, men min kondition förbättrades inte trots träning och jag blev sämre av hård träning, musklerna ”brann” liksom.

  Det var den dag som jag fick blödande magsår, som jag på allvar började fundera, att vad som egentligen händer i min kropp?

  Jag minns också att jag sa åt min läkare, när man prövade olika depressions mediciner på mig, att jag känner mig helt förgiftad efter att ha tagit medicinerna, kroppen slogs ut, blev sängliggande och kunde inte röra mig, pulsen var uppe i si sådär 200 vid vila…

  Någon som vet om depressionsmedicin ökar utsöndringen av Hg från plomberna?

  Hur som helst så slutade jag med mediciner och började med kosttillskott istället. Om man vill vara på den säkra sidan, ska man kontakta en antioxidantläkare, så att man kan ta prov och se vad som fattas.

  Själv är jag ganska välinsatt i näringslära, eftersom jag läser så mycket om sånt och hur vitaminer och mineraler fungerar i kroppen, så jag har ännu inte varit till någon antioxidantläkare, utan nu ska plomberna bytas och efter det så ska jag på allvar utreda vad som jag har brist på.

  Nu äter jag alla vitaminer och mineraler, som tandläkaren rekommenderade, fast inte i fullt så stora doser.

  Immunförsvaret är väldigt skadat på en som har kvicksilverförgiftning, så därför är det så viktigt att bygga upp det så bra som möjligt innan sanering.

  Hg stjäl väldigt viktiga näringsämnen från kroppen och förorsakar oxidativ stress, eftersom det bildas så mycket fria radikaler, därför tar man in antioxidanter, för att minska dessa fria radikaler. Med rätt mängd antioxidanter, kan man näst intill eliminera Hg´s skadeverkningar på kroppen.

  Selenet är rena motgiftet för kvicksiler. Många blir mycket bättre bara genom att ta tillskott av selen.

  Ja, det blev lite kemi där då..

  Därför vore det viktigt med en fullständig näringsstatus, för att få ett optimalt intag av antioxidanterna, då kunde man också näst intill eliminera ”biverkningarna” vid urborrning, förutsatt att tandvårdspersonalen använder skyddsutrustningen för patienten på rätt sätt…

  Gilla

 24. Deercat Says:

  Förgiftad! Kan inte svara på din fråga om den smärre operationen…Kanske finns det någon annan som läser detta som kan det….Eller så kan du ju ringa upp någon på TF och fråga om det finns svar att få hos dom. Mats Hansson eller Margareta Molius skulle kanske kunna guida dig vidare….
  Annars önskar jag dig lycka till….och hoppas du mår allt mer väl efter första saneringen.
  🙂

  Gilla

 25. "förgiftad" Says:

  Tack Deercat!

  Måste försöka reda ut saken.

  Jo, tack lite bättre är det efter första saneringen..idag har jag migrän och tappar alla saker som jag håller i händerna:)
  En allmän känsla av illamående.

  Jag förväntar inte mig några större ljusglimtar i mitt mående, före sista saneringen är gjord.

  Men hur som helst är det värt allt lidande.

  För varje dag som går så hör jag av andra att de också upplever problem med sina tänder, men jag märker att de är ganska få de som tar tag i saken på allvar.

  Gilla

 26. Deercat Says:

  Förgiftad!
  Ungefär så ser bilden ut när det gäller det sista du säger….
  Man upplever problemen, man skriver under på att kvicksilver är världens farligaste gift. Man är säker på att förbudet är rätt och att ANDRA som har besvär ska göra något åt saken….MEN många, alltför många går inte till sig själv och frågar sig…Kan mina krämpor ha ett samband med mina tänder….Näää det måste ju vara fibro, ms, parkinson, exem som är genetisk, migrän hade morsan eller farsan….osv…
  Och det är så tragiskt att man inte tar in att det kan vara så att man är förgiftad själv….
  Och det behöver nödvändigtvis inte vara just kvicksilver heller utan kan vara kontakt med andra tungmetaller….Men nu är de tju som så att de flesta av oss varit och är extremt utsatta för just kvicksilvret.
  Det där var en av mina små nöjen jag hade under saneringstiden att läsa av hur andra reagerade inför mig när jag kort berättade hur det stod till och att jag sanerade..
  I synnerhet de som själva hade giftet i munnen….
  En del tittade klentroget på mig och man kunde se att de verkade tro jag mist förståndet…Andra kunde mumlande säga att nja,jo,hmm…det är säkert inte bra att det där i munnen….och så fortsätta trycka i sig piller för ett stort antal krämpor de hade…eller för all del…jag har träffat dem som självmedicinerar med alltför höga doser sprit och blir alkoholister på köpet…Men då är det spritens fel att de har krämpor INTE deras kvicksilver i munnen…
  Och så den tredje kategorin som har en uppsjö av ursäkter för sitt mående…och helt undviker tanken om att deras amalgam kanske spökar…
  Jag delar nog inte din uppfattning om att det är få som tar saken på allvar….
  Snarare tvärtom ser jag en ökning av folk som söker information här på min blogg plus flera andras bloggar….Och det är ju trots allt ett första steg…..Man måste ju få smälta det faktum att man blivit vilseledd och förgiftad av sitt eget samhälle innan man kan ta itu med saken…Dessutom är det en ekonomisk fråga för många och det är helt befängt att man för dyra pengar fixat sina tänder, blivit förgiftad och sedan inte kan reklamera ”varan”..
  Nåja…Glad att du är i gång….och jag hoppas du snart kan se små, små ljusglimtar i ditt mående…Det går ju inte på en dag…men det går…
  😉

  Gilla

 27. "förgiftad" Says:

  Tack Deercat!!

  Så, sant som du säger, så här på bloggen, så funderar människor på allvar på sina tänder.

  Jag menade att folk i min närhet, släkt och vänner, som inte riktigt tror på mig..

  ”Äh, det är ju så dyrt”,”inte kan det vara tänderna”, ”du försöker ju bara hitta en orsak varför du mår dåligt, något att skylla på” bla, bla..

  Men då frågar jag mig, Hur har de råd med alla läkarbesök, fysioterapi och mediciner?

  För mig kostar saneringen 10 000 kronor i självrisk, det är pengar som jag egentligen inte har, men vad hjälper det, när jag varken har hälsa, jobb eller ett värdigt liv just nu.

  Jag kan spara på annat i stället, för jag vet att en dag kan jag börja jobba igen och då kan jag vara stolt över mig själv att jag inte lyssnade på de som inte trodde på mig.

  Ibland blir jag så arg att jag nästan spricker. Arg på läkare och tandläkare, som håller in information. Människor dör av kvicksilverförgiftning om de inte får hjälp.

  Ingen sa något åt mig, jag bara anade att det spökar i min mun. Inte före jag hamnade in på Deercat´s blogg av en slump, då gick ridån upp för mig.

  Jag är så tacksam för din blogg att den väckte mig i min värsta mardröm och kom med ljus in i mitt mörka rum.

  Nu är jag på väg och det känns jättebra:)

  Nu har jag också en diagnos och har en orsak att vara så sjuk som jag är.

  Kom bara att tänka på en sak som skrämmer mig. Många i min släkt har Parkinsons, flera har Alzheimer. Någon har problem med nerverna. Ett flertal har dött i dessa åkommor i väldigt unga år…

  Är det då månne så att det är amalgamet som har varit orsaken till en del av dessa sjukdomar?

  Får ju gåshud bara att tänka på hur många som är rejält kvicksilverförgiftade och inte vet om det.

  Jag väntar också på ljusglimtar i mitt mående och de kommer, det vet jag;))

  Gilla

 28. Deercat Says:

  Gåshud, rysningar, aha-upplevelser, sorg och många andra tankar och känslor har jag haft under resans gång när jag mött människor som fått just Alzheimers diagnoser, ms eller what ever och så hör jag just alla dessa ”ursäkter” för att INTE våga tänka kring deras kvicksilver i munnen….
  Den största sorgen jag upplever är just när människor jag verkligen bryr mig om stoppar huvudet i sanden…..NÄR de gör det förnekar de sig möjligheten att blir piggare, gladare men också en del av mig och mina upplevelser….Men jag måste acceptera att alla vågar inte tänka vidare och djupare…Det ÄR ju smärtsamt att förlora illusionerna om att läkarna och tandläkarna kanske hade fel i det de tryckt i oss genom åren….

  Och läkarna kanske haft några cyniska varelser bakom sig som velat vi ska vara sjuka….

  Kolla detta!

  Och ha en fin dag….!

  Gilla

 29. "förgiftad" Says:

  Människor är rädda för konsekvenser, för att se sanningen i vitögat, att godkänna för sig själva att de har blivit lurade. Lurade på sin hälsa, ibland för restan av sitt liv.

  Jag kollade det där föredraget..Hemska saker!!! Vi måste verkligen försöka stoppa de stora läkemedelsföretagens manipulation med mänskligheten.

  Men det är ju så sant som det är sagt det som sades i föredraget, precis sådär ser verkligheten ut OCH pengar, pengar allt kretsar kring pengar.

  Jag minns en gång när jag nästan började svära åt en läkare, som försökte få mig att äta medicin som jag inte ville ha. Han försökte manipulera mig att ändra åsikt, men jag stod på min sida den gången.

  Jag hade fått en medicin, som gav som biverkning blödande magsår, då fick jag ytterligare en medicin mot blödande magsår, som i sin tur gav biverkningar som skulle medicineras bort…det var i det ögonblicket som jag slutade lita på läkare och slutade äta medicin..

  Jag kommer aldrig mer att lita på en läkare, för jag har blivit lurad så många gånger att det räcker nu.

  Idag är jag arg, väldigt arg. Känner mig så besviken på samhället och de som styr och ställer. De som spelar med folks hälsa, de som godkände amalgam som ett tandlagningsmaterial.

  OM jag inte skulle ha amalgam i min mun, så kanske skulle jag vara frisk i detta nu, vem vet?

  Nu hamnar jag att ta astmamedicin i resten av mitt liv, för astma går inte att bota…

  Eller försvinner symtomen när kvicksilvret är borta från min mun?

  Jag är så arg, för den skull att jag har blivit lurad på hälsa och livsglädje att jag nästan sprängs i atomer…

  Måste gå ut på gården och skrika av mig:)

  Ha en bra dag!!!

  Gilla

 30. "förgiftad" Says:

  Nu närmar sig dagen, då den andra plomben ska bytas. Det sker nästa vecka. Kan ju inte förneka att jag är lite nervös… Minns ju så bra förra gången. En och en halv vecka helt utslagen, sen en liten operation och så två veckor med influensa…

  Men hur som helst, så är det värt allt lidande som det medför…

  Gilla

 31. Deercat Says:

  Förgiftad!
  Ja du…ungefär så såg också min process ut….Aningen piggare mellan uttagningar av plomber, och sedan gruvade jag mig inför nästa….Jag visste ju att det var dags för några dagar i sängen med influensaliknande symtom. Framför allt denna extrema trötthet och stress i kroppen…Men drivkraften i det att jag var så säker på att kvicksilvret i mina tänder hade gjort mig sjuk gav mig kraft att stå ut….
  Keep going girl!!!! Keep going….!
  😉

  Gilla

 32. "förgiftad" Says:

  Jo, det var en stor rackare som kom ut idag. Känns redan nu bättre, eftersom den orala galvanismen har minskat betydligt nu. Jag fick en ordentlig panikattack i tandläkarstolen, trodde jag skulle dö. Något speciellt var det med den tanden, som blev urborrad idag.

  Yes, only 4 to go:)

  Det är just den drivkraften jag också har, kvicksilvret har gjort mig ordentligt sjuk.

  Gilla

 33. "förgiftad" Says:

  Det är inte före man mår riktigt dåligt, som man märker hur ”bra” man mått innan.

  Tredje plomben ut. Men akut kvicksilverförgiftning är inget man drömmer om precis.

  Trodde jag skulle dö redan under ingreppet hos tandläkaren, kunde inte andas, hjärtat rusade och jag var helt groggig i huvudet.

  Natten var hemsk, kallsvett, hjärtat rusar, hallusinationer, mardrömmar, lufthunger, muskelryckningar.

  Känns som influensa och baksmälla samtidigt just nu.

  Det är ändå värt all möda och besvär, för nu är jag halvvägs, bara tre kvar.

  Gilla

 34. Deercat Says:

  Förgiftad!!…..Jag håller tummar och tår för dig…och hoppas av hela mitt hjärta att du är väl påläst om vilka vitaminer och mineraler du måste ha under tiden du utsätter kroppen för det svåra saneringsarbete…
  Men jag kan bara skriva under på att det varit värt alla dippar och hemskheter man tvingas genom…Det tar tid…och kraft…..Det tär på allt egentligen….men det ger också…
  All lycka till….!

  Gilla

 35. Nikap Says:

  Hej!

  Idag tog jag bort min sista amalgamfyllning! Känns så skönt att känna att man känns ren. Skiten är borta. Nu ska det bara in med två kronor i överkäken.
  Jag har varit sjuk i 6 år och fått diagnos utbrändhet och myalgi, men inte riktigt känt igen mej. Eftersom jag har tidsbegränsad sjukersättning kände jag panik och läste om amalgamförgiftning och tyckte känna igen mej i allt det. När man är sjuk griper man ju efter varje halmstrå. Har inte känt någon förbättring alls under tiden, men känner mej mycket renare i munnen och slipper batterisyrakänslan.

  Jag har alltså varit 100% säker på att jag är amalgamförgiftad.
  Men nu har jag fått reda på att jag ev har en medfödd sjukdom som är livslång som ger mej också alla dessa symptom.
  Hur det än är så tänker jag att skiten är borta och det kommer säkert göra sitt och att jag får bort mycket skit ändå. Dem misstänker en bindvävsjukdom som heter EDS på mej och det är den som ger mej så mycket värk i kroppen. Bindvävsdefekten fixas ju inte genom amalgamsanering. Men jag tror ändå att jag kommer märka mycket genom att fått bort skiten.

  Kram Nikap

  Gilla

 36. "förgiftad" Says:

  Min tandläkare är väl insatt i vilka vitaminer och mineraler som bör tas. Fast mängderna kan vara väldigt individuella. Fast det är helheten som spelar roll, att man får i sig av alla så att de kan samverka.

  Komplicerat det där med mängder…får man i sig för mycket selen, så förvärras förgiftningen.

  Egentligen borde man göra en mineralanalys, för att vara helt säker.

  Sömn och vatten är rena dunderkuren när man fryser och skakar. Jag skriver också under på att det är värt alla dippar och hemskheter.

  Mina migränanfall har minskat betydligt och om jag får ett så är det mycket lindrigare än innan saneringen påbörjades och flera andra symtom har också minskat.

  Jo, det tar tid och kraft och tålamod behövs i massor. Men inte en sekund att jag ångrar att jag började sanera.

  Gilla

 37. Deercat Says:

  Nikap! Ja du, de tär bara för tidigt att säga vilka effekter du får av saneringen…..Och att det på det hela taget kan ha gett dig kroniska sjukdomar tvivlar jag inte på….vi är många med ”krigsskador” från amalgamlandet, om det kan trösta dig liiiite. Jag är ändå glad med dig att du fått bort batterismaken…bara det…
  Och jag tror ärligt att du kommer bli allt bättre med tiden…..Men tid tar det….längre än vad man tror…
  Undertecknad är inne på sitt andra år efter saneringen (blev klar i maj 08) och känner klart och tydligt förbättringar…men visst har jag dippardagar också…men sällan så allvarliga som tidigare..
  Heja dig i alla fall som tog ett initiativ för bättre hälsa…!
  😉

  Gilla

 38. "förgiftad" Says:

  Har märkt att min elallergi har förvärrats under saneringen. Kan inte röra mig i närheten av kyldiskar, utan att börja må dåligt.

  Inte sitta för nära TV, stå vid spisen, eller sitta vid datorn längre tider.

  Får också plötsligt blodsockerfall, vilket är väldigt obehagligt.

  Jag hoppas att dessa biverkningar är övergående:)

  Jag mår dåligt av att bara sitta i väntrummet hos tandläkaren, känns som om luften går ur mig. Kramp i mellangärdet och väldigt ont i vaderna.

  Gilla

 39. Deercat Says:

  Förgiftad!!!
  Jaaa, ABSOLUT att det är en av de knepiga biverkningarna…Elallergin alltså!…
  Två tankar från mig….Det ena är….Elallergin lägger sig med tiden…helt eller delvis….MEN under tiden det pågår kan ett tips vara att stänga av så mycket el som är möjligt under natten….Alltså vila så mycket som det är möjligt från el -och magnetfält. Om du kan sitta vid datorn korta stunder (eller be någon annan) så ta fram så mycket kunskap du kan om detta….Har du tur kommer det att ge sig med tiden…för en del blir det en evig balansgång med hur mycket strålning man tål eller inte…

  Det obehagliga ”blodsockerfallet” har vi som varit ”där” också varit med om….”det onda” i vaderna ska du återrapportera till den läkare som hjälper dig i detta. Om du inte har en bra läkare som fattar grejen….. undersök vad kramper i vaderna står för….Magnesiumbrist???? Eller andra vitamin och mineralbrister som saknas….Det är tufft för kroppen att saneras från kvicksilver…men den enda vägen är att du skaffar dig själv så mycket kunskap om din kropp som du bara kan…

  Nu och en tid framöver kan du vara mycket känslig för all kvicksilverpåverkan. Kan tänkas att det på din tandläkarmottagning finns ett och annat i både rören och luften….
  Knepet många ”amalgamister” tagit till är att ta en rejäl nubbe före tandläkarbesöket….Men det är inte alls ovanligt att de som är drabbade ligger flera dagar efter ett tandläkarbesök….av flera skäl…

  Föreslår att du kontaktar mig via min mailadress…Den finns under fliken Deercat Herself…Så ska vi se om jag kan hjälpa dig till ett litet bättre mående under den här svåra och jobbiga fasen…

  But keep going girl!!!! 😉

  Gilla

 40. livsglimtar Says:

  Jag har nog haft tur som inte har märkt något av de lagningar jag har och det rätt många eftersom man är född på 50-talet.

  Gilla

 41. carola Says:

  Tack för ditt inlägg. Jag ska kopiera din bloggadress

  Gilla

 42. Hope Says:

  Hej.

  Det är inget roligt fenomen det här, men det är ändå en jätte lättnad att hitta in till denna sida och se att det finns fler som råkat ut för liknande situation.

  För snart 5 veckor sedan amalgamsanerade jag oförberett och akut. Verken och illamåendet var så påtagliga att det inte fanns tid att vänta.

  Jag sökte upp en tandläkare som sade sig ha många års erfarenhet av amalgamsanering, men nu när jag läst på mer i efterhand har jag förstått att inga skyddsåtgärder använts förutom att hon sade sig borra runt fyllningen.

  Bara någon timme senare fick jag blåsor på läppar och tungan som svullnade upp,muskelverk kramper & ryckningar. Kommande dagar tillkom symptom som exem i hårbottnen och ansikte, frossa klåda över hela kroppen, svullna lymfkörtlar illröda ögon, ledverk & oro i hela kroppen, ishias, förlamande trötthet som saknar ord för att beskrivas, hjärtklappning och även sjögången som du Deercat nämnde ..

  Jag låg utslagen i en vecka. Då jag ringde tillbaks till tandläkaren hade hon inte tid att prata med mig.

  När drygt 1,5 vecka hade gått var jag så pass mkt bättre att jag kunde ta min son till en specialist-tandläkare som vi väntat länge på att få honom till. I väntrummet på FTV knöt sig musklerna i kroppen. Jag tänkte att det kanske bara är min egen oro efter att ha blivit dum och ”friskförklarad” inom sjukvården.

  Men när jag kom hem small det igen, och värre denna gång.

  Enligt husläkaren kan jag ha reagerat på amalgam. Prover ser ok ut utom allergiprovet där värdena är i topp. Jag hade blod (protein) i urinen, slemhinnor i öron näsa och hals var illröda, blåsor el svamp i munnen men enligt läkaren är jag är ändå en ”frisk tjej”.
  Jag har fått recept på Tavegyl mot klåda och Mykostatin mot svampen eller blåsorna på tungan, och beskedet att det kan ta runt 6 månader innan man är symptomfri efter en reaktion på amalgam.

  Jag är 32 år. Vissa dagar kommer jag inte ur sängen. Tankeförmågan är rörig. Jag är stel och känner mig slut som människa. Plötsligt tål jag ingenting, som exempelvis shampoo, diskmedel, mat, parfym, jeansknappar mm…

  Någon ljusglimt har jag dock haft då jag kunnat komma ut ett par ggr den senaste veckan. Även hemma har jag kunnat vara lite mer på benen och orkat dona lite.

  Jag skulle så gärna vilja komma i kontakt med dig eller om du ville hänvisa vidare till någon som skulle kunna ge lite info om detox och mineraler.

  Tack på förhand.
  Hope

  Gilla

 43. Deercat Says:

  Hope! Det finns en mailadress till mig under fliken ”Deercat Herself”

  Jag svarar i den omfattning jag hinner och klarar av. Då behöver jag veta vilken stad du bor i för att kunna guida vidare.

  Allt gott till dig…

  Deercat

  Gilla

 44. Nikap Says:

  Hej igen!

  Jag skulle vilja veta om du(deercat) fortfarande äter selen och E vitamin varje dag nu när du är färdigsanerad eller om det bara var under saneringstiden?

  Jag äter ju massor av vitaminer +selen och E vitamin. Har ju fått sån hemsk hjärtklappning och har inte tagit nåt tillskott mer än C vitamin i några dagar nu och det känns som det lugnar ner sig. Funderar om jag fått någon slags överdos av selen. Äter ju lchf kost och får nog i mej mycket selen bara av maten t ex alla ägg jag äter.

  Dessutom så har jag fruktansvärd tandvärk sen en vecka tillbaka. Jag var och gjorde tandavtryck för jag ska få 2 nya kronor. Då slipade/borrade dem ju ner mycket av dem tänderna. Så fort bedövningen släppte så hade jag en hemsk tandvärk och som inte ger sig, äter värktabletter hela tiden. Jag tror ju att tandvärken beror på borrningen, men hur länge ska det sitta i?! Någon som har erfarenhet av det? Ska dit om 10 dagar och sätta in kronorna.

  Mvh Nikap

  Gilla

 45. Deercat Says:

  Hej igen Nikap!
  Ja du….man kan väl säga att det var efter saneringen som jag tvingades att lära mig mycket mer om kroppen och näringslära än jag tidigare visste.
  När det gäller vitaminer och mineraler så har jag fått rådet att selen och E-vitamin, som ska ätas ihop, ska jag fortsätta med. Inte i samma höga doser som tidigare. Likaså tar jag C-vitaminer i höga doser. Men även magnesium, flera B-vitaminer, kalcium och annat….Men det är individuellt för var och en av oss. Det enda jag lärt mig är att vi ”amalgamister” måste ha Selen och E-vitamin. Sedan kan man vara mer eller mindre överkänslig för vissa Selentyper. Du måste prova dig fram eller kontakta en som är duktig på just vitamindelen. En del av alla dem som sanerat och som jobbar inom TF kan det där med Selen bättre än jag. Kolla med dom där du bor eller återkom så ska jag förmedla en kontakt till dig…Min mailadress finns under fliken ”Deercat Herself”

  Utöver ovanstående behöver jag långt fler vitaminer och mineraler och har nu börjat kolla vad den mat innehåller som jag tidigare med någon sorts självklarhet trodde var näringsrik. Det är den inte. Jag håller på att lägga om kostvanor och andra ovanor *L*
  Dessutom kan det också vara en idé att kolla upp din sköldkörtel efter saneringen.
  Läs mer om besvären här…

  http://turtles.egetforum.se/board/index.html

  Utöver det kan du kanske få lite tips och stöd med den här texten ur en föreläsning av Dr Joel Wallach, agronom-veterinär-läkare, nobelnominerad för grundläggande upptäckter inom näringsläran.

  http://www.zervital.se/pdf/dodalakare.pdf

  När det gäller din tandvärk och annat är jag helt väck. Hoppas någon annat som läser här kan tipsa dig. Det enda jag kommer ihåg sedan min sanering var att jag hade rysligt ont under de nya lagningarna länge.

  Allt gott och lycka till!

  Deercat

  Gilla

 46. Jessica Says:

  Sökte om kvicksilver och amalgam hela dagen och hamnade här tillsist. Yrsel som jag känner nu har jag inte känt sedan tonårstiden som var t o m svår att sitta på stolen utan att ramla. Menstrationer uteblev och tillslut fick jag massiva inre blödningar i kroppen och betecknas som fall med barnlöshet/avsaknad av mens. Nu 20 år senare har värk och metallsmak, öronproblem och öronproblem med hjärtklappning problem med lever/mage och högt blodtryck. Behovet att verkligen bli av med dessa problem ledde mig in på den alternativa vården i stället som jag läst mig till om de senaste 15 åren..både irisdiagnostik som frekvensmedicin hävdar att mitt underliv är i bra skick och ja då blir man ju lite fundersam över läkarnas dom tidigt i livet..kvinnor som jobbar på tandkliniker får lättare missfall har jag läst eller har svårt att få barn..och frågan är hur deras barn mår som föds..det roliga är att jag drömt för bara ngt år sedan att just för mycket bakterier/gifter i min kropp är orsaken till att jag inte kan få barn

  att avgifta sig är a och o och tidigare har jag trott att det väl räcker med ngn tarmreningsprogram/lymfrening men nu har jag även upptäckt bioresonans som metod till min man som varit så svårt sjuk av astma i flertalet år

  Gilla

 47. "förgiftad" Says:

  Ja, nu har jag en plomb kvar att sanera. Det känns skönt. Livet börjar återvända. Nu kan jag ha pälsdjur, något som jag inte kunde när jag var som sjukast. Migränen är borta, surret i huvudet, hjärtrusnigarna, krampanfallen, ”konstiga vrister”, det höga blodtrycket mm är borta.

  Det känns så skönt att veta och att äntligen ha fått tag i problemet. Saneringen har varit tung, har varit sängliggande en stor del av tiden.

  Svår panik, ångest, mardrömmar, muskelinflammationer, leverproblem, halsbränna, hosta är några av de biverkningar som kommit i saneringens kölvatten.

  Vägen är ännu lång och tung. Att lära sig att äta rätt, inte stressa och lyssna på sitt hjärta är saker som jag lärt mig under resan.

  Eftersom jag är så känslig för allt, så var det väldigt svårt att få balans, när jag skulle börja ta antioxidanterna. Fast jag lärde mig lyssna på kroppen och till slut fick jag balans, trots att intaget är något lägre än rekommenderat.

  Om jag bara hade vetat tidigare, då skulle jag ha gjort detta för länge sen. Hur som helst är jag en bra bit på väg.

  Flera i min omgivning kommer också att gå igenom en sanering.

  Jag hade inte den blekaste aning ens i min vildaste fantasi att man kan bli så sjuk av amalgam som jag har varit.

  Många i min omgivning tror inte att jag kommer att bli frisk, men jag vet att det blir jag med tiden.

  Jag visste innan att saneringen är väldigt tuff åt kroppen och psyket, men att den var såhär tuff hade jag inte en blekaste aning om…fast idag är jag stolt över mig själv att jag har kommit så långt som jag nu är.

  Gilla

 48. Deercat Says:

  Jessica! Tack för din kommentar och delar av dina erfarenheter. Det är en del av dem som du delar med många andra och tillsammans kan vi känna oss mindre ensamma i den här frågan. Just det där med menstrationsrubbningar, missfall och barnlöshet är vi många som kan dela erfarenheter om. Tänk om vi vetat när vi fick oss veta både det ena och det andra om det. Det positivaste med allt det här är att det går att komma vidare efter en sanering…

  Rekommenderar dig att läsa inlägget jag länkar till längre ned här…

  Förgiftad! Det är en ära att få följa dina framsteg. Och det räcker att man vet med sig själv att kroppen gör små, små framsteg hela tiden. Man lär liksom känna sin kropp under tiden. Det som händer sedan, de närmaste åren efter saneringen är att kroppen läks alltmer. Det finns en hel del att göra för den också, små knep och knåp som hjälper till med att rensa ut gifterna. Men en sak i taget…

  Och så blir man på det hela taget alltmer klar och kan dela med sig av det man varit med om. Det finns flera i min omgivning som följde mig från utslagen i sjuksängen under några år till att nu jobba och nästan vara som normal igen….nästan…Det kommer ett och annat bakslag mellan varven…och när jag inte har rätt balans…
  Och du…Du har all anledning att vara stolt amalgamkrigare… 😉

  Inlägg som kan uppmuntra…

  https://terapeuten.wordpress.com/2009/12/08/det-kom-ett-brev/

  Gilla

 49. "förgiftad" Says:

  Idag kan jag vara lycklig, trots att jag inte mår så bra. Nu är munnen sanerad och allt amalgam är ett minne blott. Ett otäckt minne.. Äntligen är jag vid mitt första mål. Nu gäller det att få ut det ur kroppen.

  Några bra tips om näringsrik och detroxande mat, vill jag gärna ha.

  Det må jag säga att denna resa mot en amalgamfri mun har varit allt annat än lätt, men jag gjorde det och dessutom med livet i behåll.

  Nu har jag värk i vissa tänder, men jag tror det ger sig med tiden. Har också fått världens förkylning. Är så öm i kroppen, så att det gör ont att ha kläder på sig, men det är det värt. Jag kommer att bli frisk:)))

  Skam den som ger sig, som jag säger:)))

  Gilla

  • Deercat Says:

   Grattis till ditt delmål..en tungt och svårt delmål att nå. Men det gjorde du och känn dig stolt. Nu gäller det som du säger att låta kroppen återhämta sig. Så mycket du kan, bort med alla gifter ur kosten. Tänk på att exempelvis har man vaccinerat grisar grymt mycket. I vaccinerna finns det ibland tiomersal, ett konserveringsmedel innehållande kvicksilver. Jag undviker griskött i största möjliga mån.
   Gröna alger är avgiftande. Spirulina eller Clorella. Koriandertinktur (kolla på nätet).
   Massor av vitaminer. Mivototal Flex kör jag fortfarande, högsta dosen. Och så om det går giftfri frukt och grönt och mat…

   Värken i tänderna ger sig med tiden…Det kan spänna länge i käkar och mun.

   Kan berätta att i dec 09 gjorde jag en avslutande röntgen hos Birger Rockler i Göteborg. Den enda, vad jag vet, röntgenspecialisten i Sverige som verkligen kan lusläsa ett röntgenutlåtande. ALLT metall är borta ur min mun….och jag kan lova dig, kroppen läker alltmer. I dag jobbar jag för fullt, nästan.
   Kroppen ler för det mesta. Och det är omöjligt att jämföra livet då och nu. Det skulle vara som dag och natt…

   Jag gläds med dig…och följer din och faktiskt många andras amalgamresa med ett leende. I synnerhet när ni når delmålen och kämpar på.

   🙂

   Gilla

 50. "förgiftad" Says:

  Fick sådan tandvärk att jag var tvungen att åka till tandläkaren. Fick en tand plomberad. Men har otroligt ont i trillingnerven som går genom ansiktet. Värken har varit så intensiv att jag har gråtit när det har varit som värst. Det värker ännu, trots att problemet torde vara åtgärdat….

  Har också drabbats av svår depression.

  Är det vanligt att bli deprimerad efter man har gjort en sanering? Kände mig mera hoppfull under saneringens gång än vad jag gör idag..

  Värst är ju det att det inte finns någon att prata med när det gäller den psykiska biten av amalgamsaneringen. Väldigt få som är insatta i vad som egentligen händer med kroppen när amalgamet avlägsnas….

  Vad jag är glad för din skull att du har återhämtat dig så bra:)))

  Gilla

  • Deercat Says:

   Alltså….visst finns det mycket folk som vet vad som händer både före, under och efter saneringen. Sen är vi olika bra på att uttrycka oss om vad vi känner. Men att under en sanering nästan gå in i en euforisk tid och sen klappa ihop psykologisk är inget ovanligt alls…Det finns så mycket sorg förknippat med hela tillståndet….Sova, massor av vitaminer, prat med likasinnade osv…är det sättet jag känner till…och framför allt…ALDRIG ge upp…Även om man bryter ihop då och då och tappar sugen så finns det bara en enda väg och det är att resa sig igen…INGEN mer än du själv kan göra resan, kämpa och hitta en vettig väg framåt…och ingen kan förstå det här bättre än folk som finns ex inom TF…
   Kämpa på är mitt råd, och om det känns tungt, gå med i TF och snacka med de som varit där du är…
   Lycka till!
   🙂

   Gilla

 51. Marta Says:

  Min tonåring hemma kommenterar mig ” att skaffa en rullator va”……

  Kommer jag överleva? Kommer jag dö? Kommer jag hamna i rullstol?

  Marta Survivor

  Gilla

  • Deercat Says:

   Ja det hoppas jag verkligen att du gör. Kan inflika, under värsta saneringstiden så fanns det dagar då jag gick fem meter, stannade för benen ville inte, det surrade som sockerdricka i dem och det gick som elstötar genom ryggraden. Det gick över…DET också..
   🙂

   Gilla

 52. Marica Says:

  Hej!
  Gjorde en rotfyllning för några veckor sedan och blev fruktansvärt sjuk. darrningar, svaghet i kroppen, influensasymtom, bortdomningar i händer, armar och fötter,trötthet, yrsel, svullnad under ögonen, oro i kroppen, ökad salivutsöndring. Detta hände dagen efter och det ringde en klocka i bakhuvudet att det kunde vara amalgamförgiftning. Jag minns att jag för något år sedan hade googlat mig fram på amalgamskadeförbundet, där dom hade rekomenderat kol. Jag inhandlade det och något försent, men jag blev tillfälligt okej. Symptomen har nu kommit och gått för att sedan återkomma. Man vet aldrig hur man mår från timme till timme eller dag från dag. Jag könner en stark metallsmak i munnen. Jag har nu bestämt mig för att ta bort all min amalgam i munnen. Känner lätt panik att den finns där. Imorgon ska jag ta en sidans underkäke 3 tänder, en stor lagning och 2 små. Jag har pratat med min tandläkare om hur jag har mått och mår. Så nu är han förhopppningsvis medveten om det och intar alla åtgärder som en clean up sug ,gummiduk runt tänderna. Jag har börjat äta selen 2 tabl. Jag äter även spirulina men har beställt chlorella för det ska visst binda upp och rensa ur kviksilvret bättre. Jag kommer även att göra en tarmreningskur efter behandlingen. Jag är livrädd för morgondagen och jag har bett en bön att det ska gå bra. Tänkte ta nästa tandrad i augusti. Jag förstår nu varför jag har haft så många olika oförklariga symtom i min kropp under alla dessa år. Ont i muskler, utbrändhetskänsla, trötthet, insomningsvårigheter, hjärtrusningar, dimsyn, nattliga svettningar från 26 års ålder och mycket mycket mer. Tack för din blogg och information!
  Varm hälsning Marica

  Gilla

 53. Marica Says:

  Hej igen!
  Har nu varit och tagit bort 3 amalgamfyllningar.Den första veckan hade jag yrsel. Men den är nu nästan borta. Jag förberedde mig med koltabletter, snaps (fast den tog jag efter tandläkarbesöket eftersom jag körde bil) Sedan satte jag in en 3 veckors tarmreningskur. Holistic Ultra Detox som innehåller 35 olika örter för utrensning av tungmetalller m,m. Jag äter också kinesisk örtmedicin Herba plus ”Bodycleaner” 1 tabl om dagen. Jag tycker att det har hjälpt.
  Jag ska nu också byta tandläkare som har all utrustning som krävs. Så nästa gång jag gör amalgamsanering kommer att kännas lite tryggare. Det bli i augusti.
  Vänlig hälsning Marica

  Gilla

  • Deercat Says:

   Varmt lycka till på färden. Kan bara berätta att nu jobbar jag heltid. Mår gott och äter vitaminer och mineraler fast i något mindre doser än under saneringen. Du verkar vara väl medveten. Det blir bra för dig. 🙂

   Gilla

 54. "förgiftad" Says:

  Det har nu gått ca. 4 månader sedan den sista tanden blev av med sitt amalgam. Jag märker förbättringar varje dag. Hel otroligt. Jag äter ännu antioxidanter, men har minskat på selen, för att undvika ytterligare förgiftningar.

  Jag minns förra sommaren, när jag inte kundevistas utomhus trots starka allergimediciner mot pollenallergi..hittills i sommar har jag ännu inte tagit en enda tablett mot pollenallergin:)

  Men det finns fortfarende ämnen som gör mig riktigt dålig, som bakpulver, vetemjöl och andra spannmål.
  Man behöver ju inte äta dessa ämnen.

  Jag ångrar inte en sekund att jag gjorde saneringen, trots att detta har varit den tuffaste resan som jag har gjort i mitt liv.

  I julas sa läkarna åt mig att jag kommer att dö eller hamna i rullstol med starka mediciner. Idag känner jag hur livet återvänder.

  Alla ni som ska göra eller är mitt inne i en sanering. Ge inte upp, tro inte på vad läkarna säger och framförallt tro på er själva, det finns ett värdigt liv som väntar efter saneringen. Det tar tid, men vem har sagt att det ska vara lätt.

  Lycka till:D

  Gilla

  • Deercat Says:

   Ååååh vad glad jag blir av att din upplevelse verkar gå samma väg som min. Det tar tid, det krävs massor av mod och styrka för att göra amalgamresan. Det krävs framför allt att man vågar resa och förstå hur ensam man kan känna sig i synnerhet när vården sviker…för det gör den fortfarande när det gäller alla som drabbats. Mera positiv inspiration ska du få…Jag bloggar väldigt lite just nu därför att jag jobbar heltid och mer därtill….och det funkar…det finns självklart dagar när små underliga symtom smyger sig på…då ökar jag vitaminer och mineraler som passar mig…osv…och lyssnar på en del av dem som gjort resan för mig och före dig…Som ringar på vattnet….Allt gott till dig…av hela mitt hjärta…
   🙂

   Gilla

 55. Gabriel Says:

  hur får man den sjukdomen?
  du det ser läskigt ut i dina tänder!!!
  😮
  xD
  xC
  ush!!!!!

  Gilla

  • Deercat Says:

   Gabriel! Den får man om man levt i tider när man proppade tänderna fulla med amalgam som har minst 50% kvicksilver. Kvicksilver är ett av världens farligaste miljögifter. Tack och lov är det förbjudet numera att använda amalgam i tänderna. Men en del vägrar lyssna på att våra kroppar tar stryk av kvicksilver. Som nu i vintras när man nästan kommenderade massor av människor att vaccinera sig mot en så kallad svininfluensa. I det vaccinet fanns Tiomersal, ett konserveringsmedel som till stora delar består av kvicksilver. Många blev sjuka av vaccinet, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7616170.ab
   Och av den befarade influensan såg vi väldigt lite. Men någon tjänade massor av pengar på folks rädsla och att vi inte satte oss in i vad som pumpades in i kroppen.

   Gilla

 56. Janne Says:

  Man blir ju deprimerad och förbannad över att det var det där DJÄVLA amalgamet det handlade om hela tiden !!!

  Jag snubblade in på det här med amalgamet när min metallsmak blev kraftigare. Det har ju smakat hela tiden. Minns inte hur länge. Åratal i allafall.

  Snabb Googling på det så kan man börja läsa om olika krämpor man kan få.
  Va fan, det där har jag, det där, det där, det där…ja så pågick det.
  Listan blev lång.

  Nu sitter man och tänker på hur länge man har sprungit hos Vårdcentralen, otaliga remisser hit och dit men ingen kan sätta någon diagnos.

  Jo, en har jag fått. Atopisk eksem. Exakt samma utslag som ovan hade jag. Det bara rann vätska och jag kliade bort huden kommer jag ihåg mellan fingrarna.

  Symptomen kommer och går. Ibland är allt bra tills att det svänger helt.

  Minns en period efter varje gång jag hade ätit så låg jag bara och skakade liggandes och fattade ingenting. Blodtrycket var på topp.
  Gick hos läkarn för det, men när jag var där så var blodtrycket bra.

  Jag vet inte hur många mystiska symptom jag har i min journal hos vårdcentralen. Inga blodprover visar något. Allt är tip top.

  Jag satte i min sista amalgamfyllning när jag var 19 eller 20. Minns inte exakt. Nu när jag tänker efter så var det just vid den tiden jag började bli fruktansvärt trött. Polarna sa, drick lite öl så blir det bra. Hjälpte ingenting.
  Tänkte väl inte så mycket mer och vänjde mig vid det.

  En annan riktigt jobbig symptom är att man känner ett konstant tryck vid haka, kind. Ja runt munnen kan man säga. Gör man en liten grimage så skakar allting. Samma om man sticker ut tungan så skakar det. Samt om jag pressar ihop ögonlocken så skakar ansiktet.

  Nu 15 år senare så har jag tagit bort min andra fyllning. Fick en minnesförlustattack efter saneringen. Men det är jag van vid så det är inget konstigt. Lustigt att man vänjer sig vid allt.

  Jag började sanera i juni i år och kör en tand i månaden nu 🙂

  Det börjar klarna lite i huvudet nu faktiskt. Har ju kännts som man bor i en glaskupa i så många år. Ska avverka neurologen för mina skakningar imorgon. Är andra delar också som skakar. Vi får väl se vad de säger.

  Jag är helt övertygad nu att det är amalgamet som är boven och jag är hoppfull inför framtiden igen 🙂

  Ville bara dela med mig av detta till någon som kanske har samma symptom och inte har upptäckt detta med kvicksilverförgiftning.

  PS. Om det är någon forskare som läser detta så ställer jag gärna upp på forskning kring ämnet som försökskanin. Jag ställer också på en stämningsansökan mot Landstinget och staten (om det nu ens är möjligt)
  Svara då på detta inlägg.

  Gilla

  • Deercat Says:

   Janne! Tusen tack för att du skriver här och berättar. Vi är så många som har både likvärdiga historier men såklart också våra individuella. Men alla har det gemensamt när man väl förstått och inlett saneringsarbetet att man tvingas kämpa på i Amalgamlandet.
   För min egen del kan jag bara stå bredvid alla de som nu hör av sig efter att de läst en liten del om frågan på min blogg och puscha och säga att det är värt alla fajter och svårigheter man också måste gneom i saneringsperioden, för den är inte heller helt enkel om man inte hittar stöd och någon som kan ge en del tips om hur man går vidare och inte blir sjukare under tiden amalgamet ska ut. Min uppmuntran är i alla fall att idag jobbar jag heltid. Mår bättre än sen jag var ung…men absolut att kroppen inte är helt ok…men väl värd att kämpa vidare för dens välbefinnande…..Så kämpa på. Min mailadress finns också under Deercat Herself ifall någon vill komma i kontakt med mig och prata vidare.
   Allt gott till dig Janne som kämpar på som du gör…

   Gilla

  • Marta Says:

   S…. O….. S S…..O ::..S

   Tänk vad de experimenterat med våra liv.
   Jag är nu så dålig, att idag klarar jag inte att plocka upp en knappnål från golvet,
   eller knyta mina skosnören. Nu orkar bara kroppen av att andas. Jag ligger i vågrät ställning i min säng, och tänker att jag orkar endast att andas.

   Jag är 45 år.

   Gilla

 57. Lix matte Says:

  Jag griper efter halmstrån och så hamnade jag här. 🙂
  Turligt nog verkar det inte vara amalgamet som är boven (heller), jag har en liten fyllning men mina symptom är inte exakt samma som de jag läst om här.
  Fick en fibromyalgi diagnos för ett år sen, den är felaktig enligt min läkare, min familj och mina vänner (bland de senare finns riktigt utredda FM-patienter). Jag själv tvivlar också. Men vad är det istället då? Det får jag nog lista ut själv eftersom min läkare rycker på axlarna bara och säger att han inte vet vad han ska göra av mig…

  Gilla

 58. Lix matte igen Says:

  Fast nu läste jag symptomlistan du länkat till och ungefär hälften stämmer ju in på mig… Hur blir jag av med min lilla amalgamlagning, räcker det att boka tid hos tandläkaren bara?
  Jag minns att jag frågat henne om det tidigare men hon sa att fyllningen var så liten att den inte gjorde nån skada?
  Är det specialisttandläkare man måste gå till tro?

  Gilla

  • Deercat Says:

   Se tidigare svar. Ut med giftet bara. Drick en nubbe före utborrningen och en efter. Tillsätt kroppen massor av vitaminer och mineraler och antioxidanter. Det var min väg ut ur helvetet.

   Gilla

 59. Mian Says:

  Jag gick till en tandlakare som sade sig gora saker sanering. MEN som akte ur amalgamfonden under tiden jag car patient hos honom. Han sade att det INTE var viktigt att ata minerlerna. selen, osv. antioxidanter. Jag har haft manga symptom lange och lakare tar en inte pa allvar. Nu har jag fatt en autuimmun sjukdom vitiligo m.m.
  Jag lyssnade pa den tandlakaren. Nu tva ar efter och da jag har haft kontakt med amalgamskadefonden bla. har jag forstatt att autoimmuna sjukdomar ar vanligt hos de som blivit kvicksilver forgiftad.
  INTA FOR GUDS SKULL SELEN!!! och LYSSNA med amalgamskadefonden, de har enorm kunskap!

  Gilla

  • Deercat Says:

   Instämmer helt….kolla upp tandläkaren noga…och hejar oförtrutet på både Amalgamskadefonden och TF som hjälpt så många genom åren…Liksom alla vi som…. lever efter tanken om att skicka det vidare ….Efter att vi fått hjälp och stöd av alla de änglar som finns där ute och som varit i Amalgamlandet….De kan och vet en hel del….

   Gilla

 60. Anonym Says:

  Letade efter hur jag skall förbereda mig inför amalgamsanering. Mindre fyllningar, men nu ska de bort. Den här sidan har gett mig information och inspiration att fullfölja – men lite orolig är jag.

  Gilla

 61. Kebabbert Says:

  Otroligt intressant! Jag kommer skriva ett blogginlägg om detta, och länka till din sida om det är ok?

  Kan du inte skriva ett inlägg om hur man gör en amalgamsanering, typ, en lathund? Typ:
  -Ät selen dagligen, 2 mån innan
  -Ät kol var 3e timme
  -etc

  Här finns andra saker som försämrar hälsan kraftigt, skriver jag om på min blogg:
  http://marianova.com/users/kebabbert/blog/bakgrundsteori-for-en-vettig-kost

  http://marianova.com/users/kebabbert/blog/intressanta-lankar-om-kostens-betydelse-for-halsan

  Jag mår mycket bättre nu, men har fortfarande lite småproblem om jag inte äter strikt diet. Tänkte sanera tänderna mot amalgam, så jag kan äta vad jag vill utan att få krämpor igen (allergi, nästäppa, etc). Vad ska jag tänka på vid amalgamsanering? Vart vänder jag mig? etc.

  Gilla

  • Deercat Says:

   Det var ju en god idé, att jag skulle göra ett inlägg om hur man gör en sanering. Men jag är säker på att vi, var och en av oss, måste hitta sin egen väg. Jag kan ju bara beskriva min sanering. Den ser kanske inte likadan ut som en kvinna i min närhet gjorde alldeles nyligen. Men jag ska se vad jag kan åstadkomma. Saneringen är i alla fall superviktig….Du kan länka bäst du vill…/ 🙂

   Gilla

 62. Ingela Says:

  Igår plockade jag ut mitt gift, äntligen, varit sjuk under så många år. Sprungit till läkaren för en massa konstiga saker. Läkarna hittar inget, allt är bra, jag är frisk så dom har satt diagnos deprimerad på mig. I början av detta år så kom jag och min pojkvän in på det här med amalgam varpå jag utbrister, men jag har ju amalgamfyllningar.. Bestämde mig för att direkt byta fyllningarn, googlade och kollade upp tandläkare. Min tandis sa sig ha en specialsug + duken och ha gjort många utbyten. MEN igår när jag tog ut dom så anävnde han varken sugen eller duken för att tänderna satt så långt bak, var lättare med den vanliga utrustningen tyckte han. Så nu är jag rätt nervös, vad kan hända mer?
  Idag har jag för övrigt skakningar och fryser sjukt mkt, utlsag på händerna, hosta och skiter blod.
  Ja, jag är i alla fall glad att skiten är ute ur tänderna, längtar tills skiten är ute ur kroppen, hur lång tid kan det ta?

  Gilla

  • Deercat Says:

   Oj….BRA att du vågade dra de slutsatser du gjorde och tog ut skräpet…Meeen mycket olyckligt att man inte skyddade dig vid sista utborrningen. Olyckligt när tandläkarna lovar ett och gör annat….Dina symtom tyder ju på akut kvicksilverpåverkan. Läs mer om det och kurera dig så gott det går…

   Gilla

 63. Linnea Says:

  Hej!
  Efter att ha kollat runt här lite på din blogg, kände jag att jag bara var tvungen att kontakta dig.
  Det är såhär att jag har en mormor som för några år sedan började att bli dålig. Det började med att hennes talförmåga blev sämre, och idag är obefintlig. Men det började som sluddrande tal, hon blev allt mer darrig, och fick efter en tid svårare och svårare att äta genom munnen(hon har nu en PEG).

  Nu sitter min mormor i sin fåtölj större delen av dagen, för att hon kan knappt röra sig, skakningarna har hon fått parkinsons medicin för, hon kan inte tala, eller äta. Hon har tappat balanssinnet så att gå själv är omöjligt om ingen går med henne för annars ramlar hon helt enkelt baklänges. Mormor har skivande naglar, hennes andedräkt har blivit sämre, och hennes hud börjar att torkna.

  Läkarna har diagnostiserat henne med ett syndrom som vi anhöriga samt hon själv inte egentligen kan stämma in med hennes symptom, men det känns som mormor börjar att ge upp. Vi har nämt för hennes läkare om Kvicksilverförgiftning då mormor inte bara har amalgam i tänderna utan har jobbad i tandvården, och blandat ihop amalgamet själv utan någon form av skydd. Hennes läkare har varit i kontakt med Arbets- och miljömedicin och dom har konstanterat att dom inte känner till något samband med Kvicksilverförgiftning och hennes diagnos och att detta i princip ska vara svaret på våra frågor. Jag vet att amalgam förbjöds 2009 och att man vill ska man få hjälp att tabort detta.

  Tack vare att mormor fick den diagnosen som hon fick känns det lite som att dom kastar bort en möjlighet som känns så oerhört mycket närmare mormors symptom än syndromet dom säger att hon har.

  Jag har läst på om kvicksilverförgiftning, och vet att mormor har väldigt många av dom symtomen som nämns för förgiftningen, hon har dessutom blivit ”diagnostiserat” med parkinsons, som även det kan vara en felbedömning på kvicksilvret.

  Förlåt jag vet att du inte är någon läkare, men efter ha läst din blogg var jag bara tvungen att kontakta dig om hjälp. hjälp att gå vidare och försöka få någon läkare att vilja hjälpa till, och beta av alla möjligheter.

  snälla om du har tid kontakta mig på misslinnea@hotmail.com

  min mormor är min hjälte och för mig känns det så svårt att behöva se henne brytas ner, mitt hopp om att mormor kommer att nån gång bli bättre försvinner aldrig, men det blir svårare när läkare inte är villiga att pröva allt!

  //Linnea

  Gilla

  • Deercat Says:

   Linnéa!
   Du är tapper och modig som vill hjälpa din mormor. Du har fått svar via mail och jag håller alla tummar och tår för att ni får den hjälp jag hoppas ni ska få….

   Allt gott och lycka till!

   Gilla

  • Anonym Says:

   Hej Linnéa, jag vet inte om du läser detta men jag skriver i alla fall. Jag har läste en hel del om kvicksilverförgiftning sedan jag själv är det.
   Jag har ett tips som jag vill att du provar om du har möjlighet. Det är så att kvicksilverförgiftade ofta får vitamin B12 brist i hjärnan, inte i kroppen, enda sättet att mäta B12 halten i hjärnan är med ryggmärgsprov. Du behöver inte göra det, B12 är ofarligt att ge som tillskott, men du skall använda rätt B12 tillskott. Det var en svensk doktor som upptäckte detta på 90- talet, hon heter Dr Britt Ahlrot-Westerlund. Hon botade flera med svåra symtom såsom svåra depressioner, MS-sjuka, kroniskt utmattade osv. Jag har börjat med vitamin B12 och aktiv methylfolat(inte folatsyra) och mår mycket bättre.
   Här länkar jag ett mycket bra B12 som tas via näsan(det bästa sättet efter spruta), det är hydroxokobalamin, samma man får i spruta hos doktorn. En dos är på 500 mikrogram, du skall inte använda metylkobalamin då vissa tror att det kan metylera kvicksilver.

   http://www.detoxpeople.eu/index.php?l=product_detail&p=673

   Här har du länk till methylfolat, den aktiva formen av folat, ge den också, för b12 och folat är synergister och skall tas tillsammans

   http://www.vitaminer.nu/folat-p-295-c-106.aspx

   Vill du Linnéa eller någon annan fråga mig något så har jag mailadress
   sven_308@hotmail.com

   Ledsen att jag inte har haft möjlighet att skriva tidigare.

   Med vänlig hälsning
   Patrik

   Gilla

 64. Linnea Says:

  Hej åh kära du jag hoppas verkligen du ser detta, jag skrev till dig för ett tag sedan och du svarade ganska nyligen i ett mejl till mig, men jag har varit mitt uppe i en av mina kompisars bröllop och när jag idag skulle sätta mig ner och svara på ditt mejl så var det borta!!

  det är jag som har en sjuk mormor som jag vägrar ge upp hoppet om att hon en dag kan bli bättre

  min mejl är misslinnea@hotmail.com snälla du kan väl bara skicka ett litet melj så ska jag förklara mer om vart vi finns, och skulle du kunna skicka med namnet på den personen jag kunde kontakta?

  Kram Linnea

  Gilla

 65. Jimmy Söderman Sers Says:

  Vet inte vad jag har men extrema sår på huvudet håravfall extremt, metallsmak .. röda kliande utslag på kroppen ofta symmetrisk vänsterhögersida, olika slag bölder trött yr.. toml. naglarna känns annorlunda vågiga på ytan liksom.. tappade en fyllning nyligen men har mått så här ökande sen typ 2009..vet har amalgam o har shysst tandis men konservativ ang detta .. hittat på Kristallen i Uppsala nu funderar på.. vet ju inte ens om det är detta. Ska gå läkare med antar jag. Väntat ska bli bra hela tiden eller gått några läkare men fått skit itllbaka så inge kul..

  Gilla

 66. Sven Says:

  Jag skall dra ut 3 amalgamtänder(har ingen ork att vänta 4 månader på sanering, 6 veckor emellan varje plomb). Sedan har jag beställt de enda keleringsmedel som duger emot amalgam, DMSA och DMPS. Troligen så kommer DMPS att stoppas i tullen men förhoppningsvis så får jag igenom DMSA, den näst bästa kvicksilver keleraren. DMPS är bäst men är svår att få in tyvärr, Sverige i ett nötskal.
  Vad ni gör, gå inte till läkare med kvicksilver förgiftning, dem kommer att neka till att era symtom beror på kvicksilver, ni kommer att feldiagnoseras och hamna helt fel.
  Gör er av med amalgamen och följ läkaren Andy Cutlers protokoll i boken ”Amalgam Illness, diagnosis and treatment”. DMSA finns tex att köpa här
  http://www.mandimart.co.uk/dmsa-vrp-25mg-120-capsules-363-p.asp

  Vill ni ha lägre dos
  http://www.livingnetwork.co.za/products/index.php?main_page=index&cPath=6_8

  Jag kommer att börja med troligen DMSA i mycket låg dos, 6mg var 4:e timme i 3 dygn, dag som natt, sedan uppehåll i 4 dagar, sedan samma i 3 dagar, det kallas på och av.

  Lycka till.

  Gilla

  • Deercat Says:

   Tack för dina tankar och tips Sven.
   Det är just EDTA och DMSA som jag inhandlat via Luxenburg…EDTA ska fungera även på bly och är ett riktigt gammalt och beprövat medel…DMSA likaså men som du säger…DMPS är i en klass för sig. Det går att få på licens…och det finns läkare i Danmark som injicerar medlet….Tror det ska gå i Sverige också…men är osäker, troligen privakliniker…Men jag hade inga problem med tullen alls. Men man får bara köpa in för tre månaders förbrukning. Inga problem där heller….Det räcker länge….Jag köpte från Supersmart.com
   Önskar dig all lycka till.Det låter som det är mycket jäklar – anamma i dig, så det kommer att gå riktigt bra…

   🙂

   Gilla

   • Sven Says:

    Ja jag lät nog lite brysk i min inlaga, var under lite press när jag skrev den. Idag så var jag hos tandläkaren som sanerade alla 3 tänderna på samma gång, efter lite övertalning, slapp att dra dem. Nu skall jag låta kvicksilverhalterna sjunka naturligt i en vecka sedan skall jag börja min avgiftning.

    Med vänlig hälsning
    Sven

    Gilla

   • Deercat Says:

    Håller en stor tumme för att allt går bra. Det vill liksom gärna bli bra med tiden. Lycka till!

    Gilla

 67. Astrid Says:

  Deercat. Undrar hur det är med dig och din hälsa idag. Kan du kontakta mig? Jag undrar en sak om sanering.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggare gillar detta: