Hallelujah….

God middag kära bloggläsare!

Det är fredag i dag,  ifall du skulle ha glömt att kolla kalendern. Det är fredag och jag skriver framför ett fönster ut mot världen. En värld som på ytan ser gråmulen ut.

Men det är den inte….! Alltså inte i min fantasi.

Av flera anledningar känner jag ingen mulenhet just nu…Krämporna i kroppen de finns ju där oavsett…och dem kan jag blunda för lite då och då….I dag är en sådan dag…

Deercat

Jag kan också ibland ta till knepet, när jag är på det humöret, att glömma alla världens sorger, de som finns bortanför min egen lilla värld, därför jag behöver det mellan varven. Jag behöver det väldigt mycket just nu….

Så den där gråa himlen har jag ”målat” om idag….Den är klarblå….Molnen skringrades nyss och det gråaktiga gräset som står startklart inför en ny säsong har just i dag börjat spira med raketfart…och allt runt om luktar något nytt…något annat….Jag kan till och med känna hur mina bara fötter kittlas när de nuddar stråna……Det luktar vår!

Och i samma fantasi har raggsockarna åkt långt in i garderoben, likaså termobyxorna och dunjackan…Tunna ljusa kläder har hängts fram….

Och jag ser det inte, men jag känner det – glittret i ögonen!….Jag ser inte heller fjärilens glädje över att äntligen ha sprängt den instängda puppan….Jag känner den…!

Neeeej! Jag vill inte höra några protester just nu….Neeej, jag vill inte höra: JAaaamen det är juuu lååångt till våren, och du vet ju att man lovat kallt i helgen…eller whatever!…Neeej, det där vägrar jag bara höra..JUST IDAG!

Seså….lyssna nu på denna låt…och läs vidare….sesååååå! Lek med…Det är vår…det är gott att vara…!

http://www.youtube.com/watch?v=rf36v0epfmI

Att få näsan över vattenytan, efter en lång tid av känslan kring drukningsdöden, är så underbart att världen utanför kan stundtals te sig mer än vacker…

Kanske är det för att jag haft lite bättre ork under den inledande delen av 09 som glittret och glädjen infinner sig. Krämporna verkar också lite mera sams för tillfället. Just nu i alla fall….Sådant bådar gott liksom… 🙂

Kanske var det den där nyårsfesten där nya kontakter blev startskottet för tanken om hur gott det är att orka umgås och vara social igen…Den kvällen gjordes ju också den där symboliska handlingen…Den om att sparka 2008 i gumpen, och be densamma om att fara till ett hett ställe…..Och med hela min själ välkomnades 2009 som en bästa vän….tiden är ju oftast det…Ens bästa vän…..

Kanske var det det som blev förändringen…?

Eller varför inte tacksamhetens tårar över de där breven som dyker upp från andra i amalgamlandet, då när jag skrivit om saken? Det är gott att inte känna sig ensam i brottningsmatchen med giftormar.

Jag har alltså haft lite mera kraft igen för nya påhitt… Som exempelvis förra lördagens JA till en blueskväll med ett stort gäng ”änglar” som först samlades med lite mat och vin, och bara hade såååå kul. Alltså bara så kul som ett gäng kvinns kan ha….

Vänner ger massor av ny energi. Jag lever igen….ja ta mig tusan, jag lever igen, trots allt..Som maskrosen som gång på gång spränger sig genom asfalt och lyser trotsigt.

Därför vill jag med allt det som är jag önska dig en riktigt fin helg….Själv ska jag med ett stort Hallelujah njuta av dagarna som kommer ..

….Med vänner, med god mat, i naturen, duttandes med mina pelargonskott som spirar, klia ett par katter under hakan, med en ”klarblåa” himmel, med ”gräset” under fötterna….Med vårens ingång….

Och framför allt med de mina som finns där runt mig….De goda, de vackra, de vänliga, de stillsamma, de förstående….De kärleksfulla…. 

Och jag önskar såååå att du också kan ta fram samma Hallelujah-känsla inför livet som jag just klarat av, om så bara för en liten , liten stund…

Amanda Jenssens fina tolkning av ovanstående låt kanske kan hjälpa till om det kändes trögt inledningsvis…….

http://www.youtube.com/watch?v=4s5DFd1eGKQ

*nynnar hallelujah, och går ut i ”våren” gör*

©Deercat

Annonser

Etiketter: , , , ,

9 svar to “Hallelujah….”

 1. Cicki Says:

  Vilket fint inlägg du skrivit. Man riktigt kände glädjen i det. Positiva tankar kan förändra en hel dag. Jag försöker alltid se det positiva i saker och ting. Man orkar så mycket mer då.

  Gilla

 2. Znogge Says:

  Håller med om att det var ett fint inlägg!
  Hoppas din helg blir härligt bra!
  Kram!

  Gilla

 3. Sven Says:

  Glädjs och njuter av dina ord. Tack!

  Gilla

 4. Kläder Says:

  tja vad säger man! trevlig blogg! hamnar här ofta och läser

  Gilla

 5. Stenbocken™ Says:

  Ett glädjande inlägg som även får mina livsvätskor att komma i svallning. 🙂

  Jag är ju fortfarande kass på att skriva och att kommentera, men som du vet så brukar jag ju mer eller mindre gå i ide under vinterhalvåret.

  Kram och en puss på kinden min vän.

  Gilla

 6. Deercat Says:

  Tack alla!!!! I skrivande stund är det söndag kväll…..Jag nynnar fortfarande Hallelujah!!!!
  Det blev också en blå himmel idag…utan att jag behövde ta fram målarlådan…. 😉

  Gilla

 7. agapanthus Says:

  Tänk att Amandas variant av Hallelujah är såååå underbar, jag får gåshud varje gång. 😀 Vår vänner och Amanda Jessen, behöver man något mer ? 😉 Kramar!

  Gilla

 8. Skogsdunge Says:

  Hej där du duktiga bloggare….ingen kattägare men väl en go setterpojke har jag…
  Och fick samma känsla som dej, eller ska man säga liknande? Att livet är och kan vara så skönt..så jag tog mej samman och skrev om min goding till valp i min blogg …

  Överraskningar kommer och det älskar jag…hux flux ska jag nu till Stockholm på fredag på ett möte, och därefter en fika med en tremånder lång mailkompis som jag inte mött förut….livet tar roliga vändningar när man minst anar det…ja, halelulja…

  kram

  Gilla

 9. Sven Says:

  Det är som jag tidigare sagt. Det är inte lätt att vara populär. Efter en vecka strömmar kommentarerna fortfarande in. Förstår du att du är saknad? Skärp dig flicka. Du kan inte bara lämna dina vänner vind för våg. Vi har vant oss vid vad du är. Sven

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: