Amalgam – ÄNTLIGEN ett förbud!

Det är snart två år sedan jag fick svaret på blodanalysen som sa mig att jag hade för höga halter kvicksilver i blodet. Ett svar som först tog andan ur mig…men sedan blev jag både arg och ledsen, och mycket annat på en och samma gång…

Flera års sviktande hälsa och allvarliga sjukdomsdiagnoser fick kanske här sin förklaring till varför jag hade så svårt att återhämta mig, och svårt för att häva återkommande skov i min sjukdom.

Immunförsvaret körs i sank av kvicksilver. Nervsystemet bryts sakta men säkert ner och framkallar symtom som oftast behandlas, vart och ett, utifrån just symtomet…Sällan gräver man efter källan till just symtomen. Och i slutändan drar vi på oss mer eller mindre obotliga sjukdomstillstånd. Min lista av symtom på den tiden skulle utan tvekan kunde få mig att framstå som en superhypokondriker…Men jag vet dock – sanningen är en annan. Min personlighet – en annan. Jag skulle nog snarare kunnat få titeln ”inbildningsfrisk”…

För den som läst under fliken ”Deercat Herself” är det redan bekant att undertecknad dras med diagnosen ms sedan 2002. Bara det är en svår och ibland oöverstiglig sorg att deala med. När jag utöver det fick bekräftat att mina lagningar i tänderna spökade (amalgam innehåller minst 50% kvicksilver)….då jädrans…

Ilsket bi

Ilsket bi

Tjaaa…ska ärligt medge….det fanns stunder när jag tänkte slänga in den berömda handduken!…Nåja!…Nu är jag av annat virke…och den där frottétrasan har kastats både hit och dit, men inte in….  😉

Never and over my dead body!!!

Min sanering är klar nu….! Den blev klar under förra året, och efter en rekordsnabb sanering. Inte alls något jag rekommenderar, men jag var helt enkelt desperat nog för att utsätta mig för stora risker. Risker får man ta ibland, och det väljer man själv. Jag kände då att situationen jag befann mig i innan saneringen var ett dödläge…Alltså jag kände mig helt enkelt dödsjuk. Hade jag inte sanerat snabbt så hade jag kastat mig utför ett stup. Så enkelt kan det sägas…Fast frågan är ju om jag ens orkat ta mig fram till ett stup….

Kroppen var trött och för det mesta helt utslagen. Jag låg i min säng hela dagarna och det fanns tider när energinivån var under dödläge. Jag kunde vissa dagar inte ens få kroppen till duschen…Och det värsta var – jag orkade inte bry mig heller. Hjärnan fungerade bara inte som vanligt. Det kändes som att leva i ett dimmigt  töcken av grumliga tankar.

Och jag kunde utan vidare skriva under på flertalet av de symtom som man kan hitta via Tandvårdskadeförbundet och Amalgamskadefonden, för att bara nämna några av de ställen där man kan hitta upplysningar om kvicksilvrets skadeverkningar.

Fast det räcker att googla på orden ”amalgam”, ”kvicksilver” eller ”kvicksilverförgiftning”, så får man numera upp många bra alternativ för information i ämnet. Och att folk söker med ljus och lykta efter information vittnar min bloggs administrativa del om. Där kan jag varje dag räkna in ett stort antal människor som just använder sökorden – amalgam, kvicksilver, tandsanering, symtom på amalgamkänslighet osv…

Men också sökordet ”handeksem” förekommer ofta….Därför vill jag också visa bilderna av mina sargade händer när det var som värst med kvicksilverförgifningen…

Smärtsam handexem
Smärtsam handeksem 2008

 

Smärtsamma sår och trasiga naglar

Smärtsamma sår och trasiga naglar 2008

Och jag kan konstatera att i takt med saneringen försvann också eksemet, till att i dag vara i stort sett borta….

Exemet borta efter amalgamsanering

Eksemet borta efter amalgamsanering 2009

 

naglar och exem borta efter amalgamsanering

År 2009. Naglar och eksem borta efter amalgamsanering

Det finns hur många andra krämpor som helst som jag med glädje förlorat efter tandsaneringen…Jag kan inte räkna upp dem alla. Jag ska inte heller sticka under stol med att allt är inte ok med kroppen. Det blir kaos här och var när man frigör kvicksilver vid utborrningen. Det är i stort sett oundvikligt. Men som sagt….Det är långt mycket bättre än tidigare. Är du intresserad av att veta mera om saneringen, och annat i samband med den, så finns min mailadress under fliken ”Deercat Herself”.

Och jag säger det än en gång, OM man misstänker att lagningarna i tänderna spökar och gör kroppen sjuk….GÖR NÅGOT fort som f….!

Lita på din intuition omkring vad som pågår. Man känner sig mer eller mindre förgiftad hela tiden. Man känner sig allt oftare som man har ”nått på gång”, som en flunsa eller liknande….Och de flesta vet hur en matförgiftning känns. Det här är inte annorlunda…bara det att symtomen vid en matförgiftning är vi helt överens om varför de är…Att snacka tandlagningsmaterial och vilka symtom de kan ge är en mycket, mycket het potatis: Och eftersom det finns stora ekonomiska intressena från dentalindustrin och läkemedelsindustrin i frågan, så försöker man oftast döda alla former för en sansad dialog i ämnet. Girighet går alltså långt före mänskligt lidande i just frågan om att vi blir sjuka av amalgam eller inte?…Eller om vi blir sjuka av kvicksilver eller inte?

Kvicksilverförgiftning och amalgamets skadeverkningar är dokumenterat och kartlagt sedan lång tid tillbaka i historien…En som gjort detta på ett begripligt sätt är docenten i zoofysiologi, Mats Hansson. Det är han förstås inte ensam om men jag väljer att framhålla hans lättbegripliga artikel, Hundrafemtio års missbruk av kvicksilver och amalgam.

Förbudet som alltså ÄNTLIGEN kommer till sommaren, kan bara alla vi som drabbats av sjukdomar som relateras till det man också kallar tungmetallförgiftning, bara göra stora hyllningsgesten ”vågen” åt….. 

Även åt miljöministern, Andreas Carlgrens bekräftande ord i artikeln från DN den 13 januari i år..

”Han påpekar att kvicksilvret var det ämne som uppmärksammades först av alla när miljödebatten drog i gång på 1960-talet. Många minns fortfarande de skakande filmsekvenserna på fåglarna som fått svåra nervskador sedan de ätit kvicksilverbetat utsäde.”

Så bra då att man såg hur fåglarna led. Så bra att man för länge sedan vetat om de nervskador som uppstår i levande varelser när kvicksilver får tillträde till våra kroppar och nervsystem.

Kanske, kanske kan det tänkas också (eller är det att förvänta sig för mycket?) att alla som drabbats av överkänslighet mot amalgam och tungmetaller, nu kan få upprättelse för den behandling vi fått möta inom den traditionella sjukvården.

Den om att man sett på oss som mer eller mindre psykiskt sjuka och avfärdat oss som icke trovärdiga i vårt lidande.

Kanske kan upprättelse och hedermedaljer också ges i efterhand till alla de som genom historien blivit mer eller mindre utslagna från vårt samhälle, varav några i värsta fall dött av sin kvicksilverförgiftning. De sistnämnda måste då för all del kunna inkassera sin upprättelse postumt.

Och varför inte ett speciellt omnämnande för alla dom som var pionjärer, de som hånades och förlöjligades grovt för sådär 20 – 30 år sedan när de vittnade om sina krämpor och sina misstankar om kvicksilverförgiftning…

Och samma bekräftande omnämnaden till alla forskare, professorer, läkare och tandläkare som förstod i ett tidigt skede vilken miljökatastrof amalgamet skulle bli. Det visste de bland annat därför att även de drabbades hårt av förgiftningar från sina tänder…..Plus självklart att vissa har ett naturligt sunt förnuft.

Men kvicksilverförgiftning drabbar oavsett plånbokens tjocklek och människors ställning. Möjligen kan det underlätta enormt att ha medel för sanering, men oavsett det – en förgiftning från kvicksilver hinner ingen av oss att rena oss ifrån under vår livstid. Kvicksilver har en nedbrytningstid på sisådär 90 år. Men man kan såklart hitta vettiga vägar för att rena kroppen så gott det går.

Kanske ska också alla de som lidit i tysthet – i slott såväl som koja nu jubla inför förbudet? Och kanske kan de som redan dött av förgiftningen applådera i sin grav.

Det ska också bli mycket spännande och se hur vår sjukvård och tandvård kommer att tolka förbudet när människor kommer med sina misstankar om kvicksilverförgiftning från sina tänder. Det generella förbudet mot kvicksilver innebär nämligen att det från den 1 juni 2009 blir förbjudet att använda amalgam inom den vanliga tandvården och ett totalförbud för användning på barn och ungdomar.

Det kommer ju också att innebära att kvicksilverhaltigt avfall ska slutförvaras enligt rigorösa säkerhetsföreskrifter. Kvicksilver är en av de farligaste tungmetallerna som vetenskapen känner till och eftersom redan små mängder kan ge nervskador har Naturvårdsverket föreslagit att förvaringen sker i bergrum på 200 – 400 meters djup.

Med alla dessa signaler behöver man ju inte vara speciellt smart för att förstå att ett förbud av en tungmetall och tillika livsfarligt gift, liksom erhörda säkerhetsföreskrifter för avfallsförvaringen, säger oss klart och tydligt att människorna är i samma fara som fåglar, fiskar och naturen.

Om det nu är så bestämt med både förbud och förvaring kanske man också MÅSTE fundera på hur vi ska reparera skadorna som åstadkommits innan man nu tog sitt förnuft till fånga? Vad ska vi nu göra med alla tickande miljöbomber till människor som vandrar runt på gator och torg?

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra var man har hjärnan kring totalförbudet av kvicksilver? 

Det pågår nämligen just nu också en annan process. Häxjakten på våra vanliga glödlampor….Nu ska någon tjäna grova pengar igen…..VEM???

Det är alltså processen om att totalförbjuda våra vanliga glödlampor och helt övergå till de så kallade lågenergilamporna. Det med förespeglingen att lågenergilamporna är så mycket mera miljövänliga än de vanliga. DET kan vi glömma gott folk!!!! Bluff och båg, de innehåller kvicksilver de där lågenergilamporna!!! KVICKSILVER!!!! Och hör sen!…Så…..sätt upp den där informationen på blåskontot!

Om varje hushåll i Sverige slänger en lågenergilampa om året i sin soppåse beräknas 19-34 kg kvicksilver att spridas till miljön via soppåsen.

Detta kan jämföras med att en tesked kvicksilver kan förgifta en medelstor sjö. Mer om detta på Avfall Sverige: http://www.avfallsverige.se/m4n?oid=1217&_locale=1″

Nåja, tro nu inte att jag inte är tacksam och nöjd med att det trots allt görs något konkret i och med förbudet av kvicksilver den 1 juni 09…Men det är lätt att bli otålig när man VET att kvicksilver tillhör ett av världens farligaste gifter och att det ställer till med de skador det gör…Men jag är faktiskt tacksam trots allt…Äntligen förbud!

*Stora ”vågen” åt kvicksilverförbudet görs av*

©Deercat

 

PS!!!! Spännande och inspirerande länkar i ämnet och du kan säkert hitta flera själv!

 http://www.amalgam.se/index.html

OBS!!!! Läs i synnerhet under ikonen ”vittnesmål”, om Vanja Karlssons ständiga kamp mot sin kvicksilverförgiftning!!!!

 

 http://www.mercurypoisoned.com/symptoms.html 

http://www.biodent.nu/svenska/behandling/start.htm

 

http://kvicksilver.wikidot.com/

http://medlem.spray.se/heavymetalbulletin1/svenska/hg_forgiftn.htm

 

 

 

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , ,

46 svar to “Amalgam – ÄNTLIGEN ett förbud!”

 1. wendla Says:

  Inser när jag läser ditt inlägg att jag har haft en smidig sanering. Har inte känt av det någonting. Skönt att allt är borta nu i alla fall.
  Ha det gott/ Wendla

  Gilla

  • Ann-Catrin Bergström Says:

   Hej! Gift kvinna, läste angående att Du hade gjort amalgamsanering, har själv problem med hälsan,
   och är helt orkeslös, värk i kroppen, orkar knappt
   duscha.mm

   Skulle gärna vilja höra hur du gick tillväga, hur du fick
   reda på att detta berodde på dina tände? Och vilka
   symtom hade du i kroppen då innan??

   och hur gick det till det hela? Jag tycker själv att man får ingen hjälp i samhället, och läkarna säger bara att proverna är bra hela tiden..?

   Hälsn. Ann-Catrin B.

   Gilla

 2. Deercat Says:

  Wendla!
  Det gör mig glad att du förstått och tagit bort….Mycket glad! 🙂

  Gilla

 3. madonnan Says:

  Hur man ens kan komma på tanken att sätta in amalgam i tänder…är ett mysterium. Så bra att du tog bort det och blev av med eksemen!

  Ha en fin söndag:)

  Gilla

 4. Znogge Says:

  Det är inte så väl att man kan få tagit bort det gratis nu när det kommer ett förbud?
  Kram!

  Gilla

 5. Skogsdunge Says:

  Jag är så himla glad för din skull, att du fått hjälp, och, när jag såg bilderna på dina händer före och efter tappade jag hakan i golvet!!! Helt otroligt!

  Idag har jag varit och röntgat mina lungor, jo, för att, jag läste debatten om hamnen där jag bor, och jag bor precis intill, om deras utsläpp!! Jag som bott här i 17 år och har hosta och och så vidare….blev rädd…tänkte…jag måste kolla mej! Nu är det gjort, och nog är det mkt tack vare dej och din vakenhet som även upplyst mej och gjort mej försiktig och inte lämna något åt slumpen….

  kram

  Gilla

 6. Deercat Says:

  Znogge!Det finns hos Landstinget regler för att OM man kan härleda sina symtom till tänderna så kan man ansöka om sanering som behandling. Snoka runt och du finner…!

  Skogsdunge! Tusen tack, glad att mitt öde kan inspirera andra… 😉

  Gilla

 7. Elisabet Says:

  Hej!
  Jag har en vän som drabbats av als och som nu fått reda på att hans kvicksilvervärden och silvervärden är alldeles för höga. Frågan om kvicksilverförgiftning finns starkt och jag undrar hur gör man?
  Kan du de värden som är inom accepterade gränser?
  Behöver någon hjälp snabbt.
  Tack och hej!

  Gilla

 8. Deercat Says:

  Elisabeth!
  Tragiskt eftersom ALS har en skrämmande snabbt framfart…
  Självklart är hans kvicksilvervärden höga….Det finns forskning som tyder på att ALS och alla andra neurologiska sjukdomar bottnar i att kvicksilvret rubbar immunförsvaret…
  När det gäller gränsvärden så säger ju sunda förnuftet att vi ska INTE ha kvicksilver i kroppen OCH OM det är mätbart så har man alltför mycket…eftersom kvicksilvervärdet halveras inom ett dygn….
  Socialstyrelsen har satt ett referensvärde på mellan 0.5 – 35 nmol/l
  Klart de har…för på så sätt kan man slippa tänka på att OM någon uppvisar höga värden så går det inom referensramen…
  Det finns egentligen INGA accepterade värden…och om din vän har mätbart kvicksilver finns det kanske även andra tungmetaller som spökar…

  MEN man ska inte ha kvicksilver alls i blodet…och OM man har det så finns det troligen ännu mera lagrat i de inre organen och där stökar de till det ordentligt…

  Så om din vän har mätbart kvicksilver…..då är det bråttom…..att komma till en läkare som kan det här….

  Du får gärna maila mig för närmare information….! deercats@hotmail.com

  Jag kan också förmedla dig vidare till dem som kan det här….!

  Ledsen att din vän drabbats så hårt….men det finns folk med ALS-diagnosen som klarat sig vidare utan att dö…!
  Det vet folket inom Tandvårdskadeförbundet…

  Ha en riktigt fin helg trots allt…

  Varma tankar!

  Deercat

  Gilla

 9. Joakim Says:

  Als har en diferetial dioagnos där tungmetall förgiftning ingår.

  Skelefteå Umeå Sundsvalls hamnoråde är mycket HG dumpat och utsläppt. Trelleborg kanske har något liknande.

  Gilla

 10. Joakim Says:

  Sorry glömde !

  Det du skriver är sat#X§n så bra 🙂

  Gilla

 11. Deercat Says:

  Tusen tack Joakim….. 😉

  Gilla

 12. Tandläkarstudenten Says:

  Förvånad över hur mycket svammel du kläcker ur dig. Visst har du problem, men det finns fortfarande INGA vetenskapliga bevis för att amalgam ger de effekter som du och dina gelikar påstår i ert korståg mot amalgam i tandvården.

  Vore bättre om du läst på vilka toxiska effekter som t ex kan uppstå vid användning av kompositer. Där kan vi diskutera grava överkänslighetsreaktioner från monomerer.

  P.S. Det är endast metylkvicksilver som är farligt då det reagerar och lagras i kroppen. Amalgam innehåller inte metylkvicksilver. D.S.

  Gilla

 13. Deercat Says:

  Tandläkarstudenten…..!

  Jag brukar normalt sett radera den här typen av kommentarer som inleds med onyanserade påhopp…Dessutom verkar du INTE läst på mina inlägg….då hade du sett att jag hade höga halter kvicksilver i blodet när processen inleddes….Men det kanske man får av plast????
  Vem är okunnig om vad?
  Hoppas dina studier blir lyckade…..

  Gilla

 14. Mia Says:

  Av en ren händelse så läste jag dina rader och är också övertygad att amalgam är rena rävgiftet, sanerade själv på 90 talet och har mått så bra tills nu när jag för första gången skulle göra en rotfyllning, tyvärr så har alla symtom kommit tillbaka nu när jag har fått in rotfyllningsmaterial som jag inte tål.
  läste även det tandläkarestudenten skrev, och tycker att detta påhopp en en skandal, jag hoppas att man inte ska behöva bli behandlad av denna tandläkare.

  Gilla

 15. Annette Karlsson Says:

  Hej kära Deercat, tack för att jag och andra kan ta del av dina fina, rättframma och korrekta texter. Du vet vad du talar om. Jag bekostade själv min amalgamsanering med mina sista pengar i början av år 2006. Jag kunde inte vänta en dag till. Det där amalgamet inte bara kändes som en smak i munnen och skadade min sköldkörtel, den gjorde mycket annat konstigt också. När jag sjöng i mikrofoner med sladd drog jag åt mig elektricitet som kunde stanna upp till två veckor, tro det eller ej, men så var det. Jag fick gå över till sladdlösa mikrofoner. Men jag kunde känna en metallisk och elektrisk reaktion även av den, dock inte lika påtagligt. Det var de här händelserna som fick mig att bestämma mig för en amalgamsanering. Jag är mycket glad att jag tog det beslutet. När jag gapar i spegeln vid tandborstning så slipper jag varje dag bli påmind om giftet i munnen. Men saneringen verkar ha gjort att jag har kvicksilver som vandrar runt i kropp och huvud och påverkar mig negativt. Jag får värk, svullnader, bränningar, svidningar, blåmärken mm. Jag har kroniskt trötthetssyndrom med svårigheter att somna in och somnar jag in kommer jag in i mellanlägen. Kanske sover jag fyra hela nätter endast under loppet av en månad. Jag får otrevliga rörelser på panna, hjässa och kropp. Jag klarar inte av mobiler längre. Det räcker att jag tar upp en i min hand för att sms,a. Det är batterierna och vågorna som påverkar mig. Även vid datorn störs jag och kan därför inte vara inne mer än då och då. Vid spisen, micron, vid lampor och lysrör. Jag är ljuskänslig och mycket ljudkänslig. Känner smaker och lukter extra mycket. Man skulle kunna använda mig till något…Och mitt höga blodtryck tror jag härstammar från kvicksilverrester. Jag har genomgått alla möjliga undersökningar. Datortomagrafi, plågsam magröntgen med fasta och smärtsamma lavemang, besökt neurolog, optiker, ätit olika B-vitaminer och nu D-vitaminer med kalk. Haft fruktansvärda mardrömmar av olika blodtrycksmediciner som bara inte min kropp och mitt sinne vill ta emot. Samtidigt som jag varit jagad och jag säger JAGAD av Försäkringskassan som inte vill ge mig sjukpenning, men som till slut gav med sig och sedan avbröt betalningarna för att jag inte orkade med en utredning och sedan även vägrade anmäla mig som arbetssökande för att de ville det. Varför skulle jag göra det när jag är sjuk? Jag har haft mardrömmar om att Försäkringskassan hämtat mig iklädda uniformer och tagit in mig på deras utredningskontor. Vaknat alldeles kallsvettig. Strax därefter fick jag kallelse till utredning. Alltså detta innan jag visste om det… Regeringen lämnar Försäkringskassan direktiv som strider emot de mänskliga rättigheterna. Sjuka människor ska värnas om, inte önskas livet ur. Men regeringen vet inte hur det är att vara en ”vanlig människa” som jag och andra. De vet inte hur hårt det är att vara ensamstående mor, fattig och sjuk. De vet inte hur det känns när man inte kan nå en utväg. De vet inte. Därför bryr de sig inte.

  Gilla

  • Ann-Catrin Bergström Says:

   Hejsan!

   Jag läste din berättelse, angående vad du gått igenom. Är en gift kvinna som också haft det jobbigt, med min hälsa.
   Har haft gallsten, Morbus Crohn(tarmsjukdom, överaktiv sköldkörtel, eksem, depression, svettningar, frossa, dimsyn, orkeslös, värk i kroppen, rastlös, koncentrationsvårigheter, yrsel, svimningkänsla.mm
   skriv så vi kan utbyta tankar, och hjälp..?

   Gilla

  • ferm sabina Says:

   Hej!
   Det är längesen Du skrev Ditt inlägg, men jag har inte läst det förrän idag. Jag undrar hur det har gått för Dig sen dess ? Är själv offer men betydligt lindrigare än Dig, men ändå samtliga symptom. Jag har praktiserat självhjälp, med bl.a kostomläggning till levande föda så långt det går, samt vitamin och mineraltillskott i höga doser. Dock har jag inte sanerat tänderna, eftersom jag inte vetat orsaken till mina alla symptom, som jag idag förstår är amalgam förgiftning. Jag skulle uppskatta mycket att få komma i kontakt med dig, för utbyte av erfarenheter.
   Jag ryste i hela kroppen när jag läste om Din situation och kände verkligen med Dig. Kände igen allt Du skrev.

   Gilla

   • Deercat Says:

    Hej Sabina!
    Du hittar min nickadress under fliken Deercat herself….Och i övrigt…Ja, det har varit alltför stort uppehåll…men inom kort ska jag sätta igång igen…och nu fick jag verkligen ett skäl till att skriva en fortsättning….Tack för ”puffen”
    /:-)

    Gilla

 16. Deercat Says:

  Tusen tack Annette för att du delar med dig av det som många av oss, som varit nere för räkning i tungmetallförgiftning, kan känna igen oss i. Det är allmänt vedertaget att det många gånger är mer läkande för patienter att få del av andras historier, få känna igen sig, än att pumpas fulla med teser, terapier och medikamenter från sjukvården.

  Min tanke har genom hela min process varit att undvika den ”sjuka” vården. Undvika alla former för gifter som de så gärna vill proppa i oss…Men jag känner så igen mig i allt det där med efterverkningarna…
  Som att man blir långt mer känslig för strålning….
  Det blev extremt tydligt för mig när jag mitt under saneringen gick genom en MR och blev riktigt dålig efteråt….Det är hög strålning i de där apparaterna…..
  Efter cirka en vecka så la sig i alla fall besvären genom att jag lät min kropp vara i områden med lite strålning och bara vilade….

  Det är inte heller någon slump att våra master är gjorda av metall…..Hade de varit av plast hade de ju inte kunna vidarebefordra strömmar och strålar…
  Att vi blir som levande master med för mycket tungmetaller i kroppen låter ju helt logiskt….eller hur…?

  Mina största besvär med strålning kom faktiskt framför min gamla datorskärm. Detta var precis innan jag började sanera. Ett förödande läge för en skribent och skrivare som jag……..Men just då svullnade hela ansiktet upp….ögonen sved, jag hade bränningar och grumlighet i hjärnan….ja faktiskt alla de symtom som Liza marklund beskriver i den här krönikan

  http://www.expressen.se/kronikorer/lizamarklund/1.1276616/liza-marklund-myndigheterna-struntar-i-elfaltens-faror

  När det där hände så trodde jag mitt liv var slut….Att skriva var det enda jag visste med säkerhet att jag kunde…

  Jag har ett mycket längre svar till dig men ser om jag kan maila resten….

  Varm kram och lycka till….!
  🙂

  Gilla

 17. Deercat Says:

  Mia!
  Förlåt att jag missade att komma tillbaka till dig och dina tankar.
  Ja du….Det är inte ens värt att kommenterar mera kring tandläkarstudenten. Personen har ju redan presenterat sig själv så det räcker och blir över. Det var skälet till att jag godkände kommentaren.

  Till dina bekymmer så…Vad jag vet är det inte alls ovanligt att när man efter en sanering ”röjer” i munnen så stör man i munhållan och kvicksilver kan ligga i käkbenen….Det ska finnas information om allt sådant också men jag är osäker på var just nu. Kolla med tandvårdskadeförbundet….Det vet säkert… http://www.tf.nu/

  Av just det skälet som du nämner säger jag ofta…Må gud förbjude att jag skulle behöva göra några operativa ingrepp i munnen på länge…Vill bara inte störa mina läkningsprocesser….
  Men om det skulle ske så inser jag att jag kan få en baksmälla…Den får jag ju ta då….
  Tack för din kommentar…
  🙂

  Gilla

 18. Deercat Says:

  Ann-Catrin!
  Du kommer få ett svar via mailen….
  🙂

  Gilla

 19. Joakim Says:

  Ha Ha !
  Tänker på tandläkarstudentens kommentar 🙂
  Visst är det begåvat att en enda tandläkarstudent kan kasta omkull kemikalieinspektionen, naturvårdsverket, arbetsmiljöverket med mera, som bara har ett par tusen högskoleutbildade kemister anställda. Och har missat tandläkarhögskolans skyddade värld som lyckats göra världens farligaste gift ofarligt, och man slipper kostnader för att köra det till bergrum i Tyskland som kostar stora pengar.
  Om det nu är så ofarligt kan tandläkarna kasta urborrat amalgam i naturen utan att bli åtalade för miljöbrott!
  Tydligen har tandläkarhögskolan förstått att plast/kompositer är fruktansvärt giftigt också. Synd bara att dom missat att det finns plaster/kompositer som saknar dessa oerhört giftiga tillsatser och om man lägger tunna lager och härdar som det står på bruksanvisningen är dom kanske bara en tusendel så giftigt som amalgam.
  Kanske tandläkarstudenten förstått att man kan testa om patienten tål materialet också, dock inte med pricktesten som är väldigt oanvändbar för detta.
  Visst är det härligt att tandläkarna efter hundrafemtio år förstår lite vad dom sysslar med.
  Ett litet steg för tandläkaren men ett stort steg för mänskligheten !!!!!

  Gilla

 20. "förgiftad" Says:

  Tänker på tandläkarstudentens kommentar… Undrar hur mycket pengar som ligger bakom, när man måste hjärntvätta dessa studenter, med sådan information som att kvicksilver inte alls är farligt. Det behövs ju bara lite sunt bondförnuft för att förstå hurudant gift som finns i våra munnar.

  Har jobbat inom tandvården och med egna ögon sett hur kvicksilver förvaras efter att det har tagits ut ur munnen, men en hel del åker också ner i vasken..och ångarna frigörs i rummet och inandas av både personal och patienter.

  Detta var innan jag blev riktigt sjuk. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag blev så pass sjuk att jag var tvungen att sluta jobba och en gång för alla ta tag i min hälsa.

  Och jag kommer inte att börja jobba inom tandvården igen. Kan påpeka att alla på kliniken var halvt ”galna”, pga att det inte fanns någon som helst kvicksilverhygien där.

  Jag håller med om att kompositerna är väldigt allergiframkallande, men detta är innan härdning OCH det finns sådana kompositer som inte framkallar allergi, en sådan fick jag insatt igår, när den första amalgamplomben åkte ut.

  Fast de använde all tänkbar skyddsutrustning igår, så är jag i ganska dåligt skick idag, MEN kvicksilver är inte farligt säger tandläkarna. Jag är säkert bara inbillningssjuk idag då… med benen som knappt bär och kallsvettning och skenande hjärta, säger ”den vanliga” tandläkaren.

  Jag är inte galen, utan förgiftad, men jag ska visa mig själv och omvärlden att jag kan bli bättre och jag SKA bli bättre.

  FAST så dålig är jag inte att jag inte kan skriva idag, jag älskar att skriva trots att jag blir sämre av min bildskärm. En ny bildskärm blir det, men nu går alla pengarna till min sanering.

  Och så är det dessa ”energisparar” lampor som gäller, dessa också fulla av kvicksilver. Influensavaccin också det innehållande kvicksilver, när ska människan lära sig…ATT VI MÅSTE STOPPA KVICKSILVRET HELT INNAN VI TAR LIVET AV OSS SJÄLVA FÖR ATT SPARA PENGAR…

  Gilla

 21. "förgiftad" Says:

  PS. Tandläkarstudenten..”amalgam innehåller inte metylkvicksilver…”

  Hur kommer sig det då att de som har amalgamplomber har metylkvicksilver i tarmarna?

  Säkert så att var och en käkar en febertermometer till lunch eller…?

  Jag rekommenderar att du läser boken Fri från amalgam av Magnus Nylander och ännu efter det kan säga att amalgam är ofarligt… DS.

  Gilla

 22. Deercat Says:

  Förgiftad!
  Massor av tack för att du skriver så bra om din kamp nu…..Det var precis sådär jag mådde också….trots skydd…trots föreskrifter och trots alla andra åtgärder med antioxidanter och vitaminer innan….
  Är kroppen hår belastad av kvicksilver så är den…Och har man blivit riktigt nedkörd som du säkert blivit eftersom du varit flerdubbelt exponerat för kvicksilver…kommer du kanske må därefter nu….Men du tar i alla fall bort den pågående-läcka-för-fullt-källan ur munnen….
  Vila och ha tillförsikt…Vi är många som skickar dig alla goda energitankar nu…
  Kram

  Gilla

  • Ann-Catrin B. Says:

   Hej! Det var du som skrev svar till mig, och Tack! Jag är så ledsen och deprimerad att må så här, och att inte orka något, och är trött och orkeslös hela dagarna med värk i hela kroppen, nacken och ben och armar, och yrsel….och
   huvudvärk, trögtänkt, dålig koncentration. Men har nu sökt en tandläkare som håller på med detta sen många år, gör jag rätt att åtgärda dessa problem, tycker du det?
   Jag trodde själv att detta berodde endast på sköldkörteln, och dom ställer in vaxinet , mina tabletter hela tiden, men jag mår inte bättre för det, om det beror på mina tänder..?
   skriv gärna igen, så blir jag glad, behöver någon som förstår mig..?

   Gilla

 23. Ann-Catrin B. Says:

  Hej! tack för mailet. Jag vill gärna höra hur Ni, bäst förberedde er innan Ni, började med saneringen, med
  vitaminer och dyl….och hur ofta ni sanerade mellan
  lagningarna..? För det kan väl aldrig vara bra att ha
  kvar kvicksilver i munnen? Skriv också och berätta om
  era symtom innan saneringen, hur ni mådde då?

  Gilla

 24. Deercat Says:

  Ann-Catrin!
  Det första som ”brakade” ihop i min kropp var just sköldkörteln. Det är konstaterat att kvicksilver hittas i våra sköldkörtlar vid obduktioner. Källan måste alltså bort….Om en stund publicerar jag ett nytt långt inlägg om just min sanering och måendet efteråt…Hav tålamod! Och agera för bättre hälsa…!
  😉

  Gilla

 25. Deercat Says:

  Ann-Catrin!
  Jag låter frågan vara fri och så hör vi hur andra gjort….Men jag sanerade med cirka 2 månaders mellanrum och tog flera plomber i taget. Om du hittar en bra tandläkare kommer han puffa för selen och vilka andra vitaminer du ska ta…Men bäst är om du har både en tandläkare och en läkare med dig på saneringståget”….

  Gilla

 26. anonym Says:

  hej!

  verkar som du kan detta med amalgam, undrar om det räcker med en rotfyllning för att man ska må riktigt dåligt av det?
  har haft flera symptom i ett par år nu å det enda läkarn säger är att han inte vet vad det beror på.. blodprov har visat ok!

  Gilla

 27. Deercat Says:

  Hej anonym!
  Kan inte svara på vad som kan vara orsaken till dåligt mående just för dig…
  Vad jag vet är att det kan räcka med att en enda tand har ”fel” fyllning för att en människa ska få symtom. Det är alltså inte mängden kvicksilver som avgör hur man reagerar.
  Det kan också finnas andra typer av material i munnen som man inte tål. Och så fort man har det man kallar tungmetall i kroppen kan det finnas en anledning att kolla upp saken.
  Det är ju inte bara amalgam som kan ställa till det. Guld, titan med mera finns det det massor av exempel på att folk reagerat negativt på.
  Att den traditionella sjukvårdens prover inte visar något betyder inte att det inte är något. Oftast handlar det om att ta ”rätt” prov också och förstå HUR man utläser dessa prover om det handlar om tungmetallpåverkan.
  Och för att kunna guida dig vidare måste man veta var du bor. Fast jag kan föreslå dig att uppsöka Tandvårdskadeförbundet på just din ort och fråga något ombud där.

  Lycka till
  🙂

  Gilla

 28. anonym Says:

  tack ska du ha för att du svarade.. 🙂
  grejen är den att de svar man får från vården räcker inte för att förklara denna ohälsa jag haft i ett par år nu. vilket tvingar en att söka själv efter en ”rätt diagnos”.

  som sämst mådde ja för ett par år sen med mången av de symptom som amalgamförgiftning ska ge, men nu har det blivit mycke bättre, med några symptom kvar som spökar fortfarande då å då ..
  man är utbränd/deprimerad får ja höra och att det tar tid att bli bättre men jag köper inte det riktigt för jag vet att läkaren och vården inte alls har nån aning om vad det var/är. de har helt enkelt inte tid me en..
  så efter att ha läst en hel del om amalgam undrar man om det kunde ställa till med så mycke ohälsa som man haft dessa år.
  förresten så frågade jag läkaren om det räckte me en fyllning för att kroppen ska reagera som den gjorde men han tyckte att det inte kunde vara det..

  tack än en gång..

  Gilla

 29. Deercat Says:

  Hej Anonym igen!

  Självklart jag svarar…. 🙂

  Om jag enbart skulle lyssnat på många av de läkare som jag uppsökte under åren symtomen hopade sig hade jag suttit i rullstol nu….

  Jag är tacksam för att ”någon” eller ”några” änglar puttade mig i ”rätt” riktning….De visste för de hade varit där…

  Och jag blir alltmer mörkrädd över det stora antalet människor som verkar begripa numera…Alltså att vi är så många som förgiftats…

  Men jag vägar bara att tro att vår traditionella läkarkår/tandläkarkår inte förstår ”grejen”….Jag tröstar mig med att de som inte förstår helt enkelt är aningslösa eller än så länge just okunniga….
  till just ALLA de läkare/tandläkare, professorer, forskare som faktiskt kan och förstår, och med det hjälper människor som hamnat i den besvärliga situationen av att reagera kraftigt på kvicksilver i munnen…

  😉

  Gilla

 30. Jeanette Flankeus Says:

  Hej, jag har precis såna problem med mina naglar nu. Jag har amalgamsanerat för över 15 år sedan och letade efter svar på nätet. Vad ska jag göra? Det är hemskt, jag har också svårt med koncentrationen och har hoppat av studier på Högskolan nu. Har varit med i TF tidigare, men är inte med nu. Jag har förtidspension och eftersom jag har crohns sjukdom och har inte råd med allt. Gjode en ordentlig avgiftning för kanske 8 år sedan och har från och till ätit annat avgiftande som tex spirulina. Dessutom äter jag bra vitaminer. Har också glutenöverkänslighet. Ja det är mycket, det här med förgiftning. Det är inte bara amalgamet, jag har också rökt och slutat med det, för 15 år sedan. Önskar man hade börjat må bättre, men det tar aldrig slut.

  Gilla

  • Deercat Says:

   Svårt att veta vad som stör din kropp. Ibland måste den få vila från alla medikamenter. Finns det tabletter du äter som innehåller metaller tror du. Kolla bipacksedeln eller låt någon som är bra på det tolka den.

   Gilla

 31. veronica.73@live.se Says:

  Hej !
  Jag är ännu en av dem med märkliga symtom som de inte kan förklara, har gjort alla tester en husläkare och specialist kan tänkas göra (borrelia, hjärntumör, ms, öronkristaller mm ) men inget visar nåt fel. Trots det kvarstår yrseln, tröttheten, oklar syn, ljuskänslighet gungningar och sjösjuka som ökar framför datorn. Var tvungen att sluta mitt jobb eftersom alla uppgifter var framför datorn och jag klarade inte av det till slut. Och utan diagnos inga pengar ifrån Försäkringskassan såklart. Problemen har kommit i två ”skov”, båda efter period av extrem stress på olika sätt. Därför har jag och varit inne på att detta skulle vara psykiskt, men HUR kan jag nu ett år senare ha samma symtom, trots lång period utan stress ? Varför går det inte över ? Sambon och jag har forskat och nu hittat massa info om kvicksilver och är nu övertygade om att det inte kan vara bra att ha kvar i munnen. Fick det insatt när vi var små under 70-80 talet när man inte visste bättre.
  Men man blir lätt orolig när vi också hittar en hel del info om hur dåliga folk blivit efteråt. Blir man så extremt el-känslig t.ex vet jag inte hur man ska kunna leva vidare, hela vårt samhälle är ju uppbyggt kring datorer och el. Vi får båda isåfall flytta till ett hus i Norrland och leva på vad skogen ger … Pest eller kolera, det är frågan …
  Är det bäst att göra ett test innan för att kolla halten av kvicksilver i kroppen, vad gjorde du för test och var, och – gjorde du en säker sanering med rätt verktyg och förberedelse i form av rätt kost, kol m.m som jag läst om ? Tack för mig och tacksam för svar !

  Gilla

  • Deercat Says:

   Verinica!
   Ja du…Jag tror ärligt att du redan har svar på många av dina funderingar….I synnerhet den om att du skulle vara psykiskt sjuk och inte tåla stress och när du sen vilat från allt som stressar så blir det inget bättre….
   Det var ungefär mitt resonemang med mig själv. Utbildad i stressfrågor och med alla verktygen för att hantera stress förstod jag inte varför jag ändå hade en sorts stressor som ständigt stod på inne i kroppen. Idag vet jag, kroppen blir också biologiskt stressad av tungmetaller, miljögifter osv….

   Jag tillhör dem som inte vill måla fan på väggen….och när jag mådde som jag gjorde innan saneringen kändes det inte som ett värdigt liv. Jag var med andra ord så sjuk att jag inte kom ur sängen periodvis. Därför blev mitt beslut – Sanering och genomfört med hjälp av någon som kan och vet. Framför allt, som är klar över kvicksilvrets faror och skyddar inte bara mig från mer påverkan än nödvändigt och också sig själv som tandläkare med ex kolfilterskydd osv….
   Jag fick hjälp med att hitta en läkare som själv varit amalgamsjuk. Han tog ett blodprov vilket inte heller är helt säkert som indikation OM man är kvicksilverförgiftad. Jag hade tur eller hur man nu vill tolka det…att det var tydligt att jag hade kvicksilver i blodet…
   Man kan gå på symtomen tycker jag det räcker…och börja fundera omkring varför skulle inte vi människor lida av kvicksilverförgiftning (eller tungmetallpåverkan) om man tycker det är ok att fiskar och fåglar i naturen påverkas…

   Det finns så många olika människor och därmed också många sätt att hantera en sanering. Det är inte hur man har det, utan hur man tar det, som någon kloking sagt…Nåväl, sanering är så klart ett tufft arbete. Man blir dålig mellan varven, jag blev rejält sjuk vid ett tillfälle när jag glömde nubben både före och efter den dagens utborrning. Men jag repade mig också med tiden. Det finns massor av knep och knåt för att må så bra som möjligt senare. Men källan (kvicksilvret) måste ut.

   Slutligen över till er farhåga omelkänsligheten. En del drabbas hårt av det innan sanering, under tiden och efteråt. För många, många så går det över eller är inte så påtagligt efter sanering. Man kan vila kroppen…Det behöver inte bli så dramatiskt som du och andra har beskrivit det. Jag fick en rejäl släng av överkänslighet mot strålning. Det är det jag beskriver i inlägget Jag är en ko…..

   Mitt yrke är vid datorn….så även måste jag då och då prata i mobil….Jag använder de knep jag kan för att befinna mig i den vardag jag har…och så får kroppen vila mellan varven…så gott det går….Man hittar vägar för att må så gott man kan…Men man ska veta att kvicksilver bryter man inte ned under sin livstid…utan kan bara hoppas att kroppen, när källan är borta, kan läkas så gott den kan och även deponera giftet på ställen där det gör minst skada. Så klokt och vist kan nämligen kroppen agera. Så klart om vi som äger vår kropp inser värdet av att hjälpa till och inte öka trycket på kroppen med för giftig mat, eller annat som sänker dens förmåga att må väl.

   Långt svar och jag vet det kommer sent….Hoppas du kan ha lite nytta av tankarna…

   /D

   Gilla

 32. Camilla Says:

  Hej!
  Tack för att du lagt ut en bild på ditt handexem. Det var som att se min egen exemsjuka vänsterhand, som varken husläkare eller hudläkare kunnat diagnostisera orsaken till. Har efter eget efterforskande på nätet kommit fram till att det högst sannolikt (och även andra konstiga sjukdomssymptom som bl.a. ledvärk) orsakats av fel borttagna amalgamblomber. (Två halvt borttagna amalgamplomber bakades in i två nya lagningar). Ska påbörja amalgamsanering i mars och hoppas efter det på ett friskare liv.
  Mvh
  Camilla

  Gilla

  • Deercat Says:

   Camilla!

   Ledsen att du inte fått svar tidigare. Jag är som sagt en kratta på att hålla koll på bloggen….Önskar dig självklart all lycka till på saneringsfärden. Håll ut och gör det så säkert du kan!
   Håller feta tummen för dig…
   /Deercat

   Gilla

 33. Anonym Says:

  Hej,hittade din blogg när det kändes helt jobbigt att leva.Hoppas att du kan bringa lite ljus i mitt mörker.Har tagit bort men enda amalgam fyllning,mina två ”guldtänder” fått op-ut mitt titaninplantat i överkäken för3 månader sedan.Men mår iinte bra,dommningar och sveda i armar,ben och brus i huvudet.

  Gilla

  • Deercat Says:

   Hej du anonyma…Ja det är jobbigt att rensa truten från allt järnskrot. Det viktiga, som jag upplevt det, är att aldrig sluta att ge kroppen extra mycket vitaminer…I mitt fall är det då C-vitamin, E + selen samt B-12 och flera andra B-vitaminer. Det är så lätt att glömma att ta dem…B-12, har du kollat hur du ligger till där…Att ha B12-brist kan ge en del neurologiska symtom. Kolla nätet, finns mycket info om just vitaminbrister. Kom ihåg, kvicksilver (tungmetaller) kan göra så man inte tar upp vitaminerna som man ska…Skickar massor av god energi till dig… 🙂

   Gilla

 34. Jessica Says:

  Hej!
  Ville bara tacka för att du skrivit om detta med amalgam och eksem. Är så tacksam att jag hittade hit och ÄNTLIGEN fick en lösning på mina problem 😀 Har haft handeksem i 20 år och försökt med i stort sett ALLT!! och visst en del har hjälpt – för stunden, men eksemen återkommer alltid!!
  Så halkade jag in här och läste om din amalgamsanering och såg före/efter bilderna på dina händer och det var som att titta på mina egna händer med eksem :-O
  Jag beslutade mig då för att amalgamsanera vilket jag påbörjade förra hösten och blev klar med det i våras.
  Nu äntligen kan jag säga att jag är helt fri från mina eksem!!
  Är så skönt att slippa ha ont av inflammerade och såriga eksem, kunna smeka mina barns kind utan att de klagar på att jag rivs osv… listan kan göras hur lång som helst!!
  TACK ❤
  //Jessica

  Gilla

  • Deercat Says:

   Åhhhh…Jessica…! Jisses så kul att läsa….
   Ja, det var en av de mest smärtsamma symtom jag fick…Som skrivare är det plågsamt med fingertoppar som ständigt sprack och blödde….
   Jag blev jätte, jätteglad för ditt inlägg här..
   Kram på dig…
   😉

   Gilla

 35. Camilla Roos Says:

  Hej!
  Den här bloggen hjälpte mig att komma fram till att mina svåra hälsoproblem berodde på mina amlagamplomber. Så stort tack! Sanerade i maj-juni 2011, och märkte redan i tandläkarstolen en klar förbättring när den första plomben togs bort! Tyvärr gjorde jag misstaget att inte vila upp mig efter det utan tog bort nästa amalgamplomb två dagar senare, och drabbades av en rejäl backlash p.g.a. akuta förgiftningssymptom. Vill därför rekommendera alla som funderar på att sanera att antingen ta bort allt amalgam på en gång (och absolut hos en tandläkare med skyddsutrustning), eller med 1-2 månaders mellanrum. Vill även tipsa om multivitamintillskottet Mivitotal Plus, som innehåller bl.a. selen och jod som hjälper kroppen att rensa ut gifter. Även akupunktur och zonterapi har hjälpt mig mycket. Det räcker nämligen inte med att ta bort amalgamplomberna, utan kroppen behöver hjälp att rensa ut kvicksilvret – annars stannar det kvar. Detta tar tid, ibland flera år, vilket det sällan skrivs om. Det som inte heller berättas är att förgiftningssymptomen far upp i hjärnan, d.v.s. det är inte bara fysiken som påverkas allvarligt utan även psyket. T.ex. är symptomerna på depression och tungmetallförgiftning identiska. I vår västerländska värld tror vi att hälsa är nåt vi ska kunna reparera snabbt och smidigt, och att kropp och knopp är två skilda saker. Jag hoppas framtiden för med sig ett mer holistiskt tänk om människan. Vi är inga maskiner, utan komplexa varelser.
  Vänlig hälsning
  Camilla

  Gilla

  • Deercat Says:

   Tusen och åter tusen tack Camilla för du delade med dig av dina erfarenheter….
   Och sååå sant att det påverkar hjärnan…Väldigt mycket till och med…Jag har sällan varit så nedstämd och ledsen som under min saneringstid och ett tag dessförinnan….Dessutom hade jag solklara problem med minnet, stora svarta minnesluckor av exempelvis barndomen som jag inte kunde nå…Idag, snart fem år senare är det så mycket saker som förbättrats på den fronten….En skärpa som jag inte haft på många, många år….
   Vad glad jag blir när jag läser det du berättar…Tack än en gång…
   😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggare gillar detta: