Amalgam – Kvicksilver = Ok för människan – är vi skvatt galna?

Under måndagen löpte mediavärlden fullständigt amok och med feta rubriker basunerades det ut att vi med gott samvete kan pluppa amalgam i våra munnar igen för det är inte alls farligt…Vem beställde en sådan lögnaktig information….? VEM?

Och hur i helsike ska man nu förklara alla andra larmrapporter om kvicksilvrets farlighet?…Om hur illa det gör vår natur vilket självklart innefattar oss människor också…Vi är en del av naturen om nu någon skulle glömt den lilla detaljen….

Och vad ska man nu säga till alla de tusentals människor runt om i världen som kämpar en envis kamp för att få bli friska från sin kvicksilverförgiftning man fått via sina tänder…

Som själv drabbad av amalgam/kvicksilverförgiftning, med följd att jag fick en ms-diagnos, blir jag både ledsen och upprörd när jag ser rubrikerna…Jag blir inte bara ledsen å mina egna vägnar, utan också för alla andra, som nu på olika sätt via media får sig veta att om de bara kör lite avspänningsövningar, ändrar kosten, stressar mindre eller kanske till på köpet köper tanken om att vara psykiskt sjuka, så kan vi fortsätta häva in kvicksilver i truten på folk…

Jag blir också ledsen för alla dem som kunnat uppvisa många svåra symtom. Bland annat kronisk trötthet, huvudvärk, spänningar i käke och mun, exem, oro och stress i kroppen, muskel och ledvärk, susningar i öronen, svid i ögonen och många många andra spökerier i kroppen. Nu får man sig veta att man troligen är hypokondriker eller galen…Fy skäms för att inte visa respekt för medmänniskors berättelser och upplevelser……

Och det är bara för ledsamt att media så okritisk köper suspekta rapporter som den där tyska rapporten och därefter förvränger och skruvar den på ett oförklarligt sätt…Än mer ledsamt att samma media helt nonchalerar all annan information man kan ta del av från andra oberoende forskare, läkare, tandläkare och olika intresseföreningar för drabbade patienter, som varnar för att amalgam/kvicksilver kommer bli vår tids värsta miljökatastrof någonsin….

Det är allmänt känt också att våra krematorier ålagts att installera speciella förbränningsfilter just för att det finns så mycket kvicksilver i de dödas tänder som förångas att det inte är tillåtet att släppa ut det i luften…Det har till och med föreslagits att man ska dra ut de dödas tänder före kremering…Men då har våra begravningsentreprenörer slagit bakut och sagt sig inte vilja agera tandläkare…Hur ska det nu förklaras…Att det bara var ett skämt eller??? Kan de nu strunta i om våra döda förgiftar både luften och jorden…

Finns det verkligen folk som idag tvekar om att kvicksilver är världens farligaste gift???? Finns det verkligen folk som idag inte vet att amalgam i en tand består av minst 50% kvicksilver? Finns det verkligen någon som tror på en rapport som säger att amalgam är helt ok….?

En mycket belysande artikel i ämnet som jag kan rekommendera är ”Hundrafemtio års missbruk av kvicksilver och amalgam, och än har vi inte lärt läxan, av forskaren Mats Hansson

Om man köper faktum att kvicksilver är ett grymt farligt gift, att våra tandläkare måste behandla amalgam som riskavfall…hur kan man då ens ifrågasätta om det ska finnas i våra munnar…? Hur kan man komma på den befängda idén att helt okritisk basunera ut att amalgam är ok…

Vill vi låta oss luras? Vill vi ha lättköpta och korrupta rapporter, och då oftast från dem som själva har intressen i dental eller läkemedelsindustrin….Den sistnämnda har ju allt att vinna på att vi alla hålls så sjuka som det är möjligt…

I dag vill jag bara flytta till en öde ö…och slippa alla underliga nyhetsrubriker….

I dag vill jag slippa rubriker som har fräckheten att ifrågasätta alla oss som uppvisat kraftiga symtom på tungmetallförgiftning (kvicksilver är en tungmetall). En förgiftning som i värsta fall lett till tragiska diagnoser man måste leva med resten av sitt liv.

Och vad ska man nu säga till alla oss som till på köpet haft ”lyckan” att uppvisa höga halter kvicksilver i blodet före sanering av tänderna? Lycka säger jag därför det är inte alltid går att fastställa en tungmetallförgiftning på det sättet…Däremot kan man efter sin död bli obducerad och få rätt i att det finns depåer av kvicksilver i hjärnan liksom på många andra ställen i kroppen….Men det känns ju lite tragiskt att dö för att få rätt i sina misstankar…

Och vad i all världen säger man nu till alla våra tandsköterskor och tandläkare som drabbats hårt av alla möjliga sjukdomar och krämpor efter att under flera år lagat tänder samt knådat amalgam/kvicksilver i nävarna, innan det skulle förgifta våra munnar…Att de var tokiga? Inbillningssjuka? Skvatt galna?….

I dag skäms jag över att vara människa och leva på en jord där enbart de ekonomiska intressena går före folks hälsa…I dag skäms jag över att vi människor köper stora lögner bara de basuneras ut tillräckligt högljudt…Man säger ju att om bara en lögn är tillräckligt stor så köper man den för det kan ju inte vara sant att man ljuger så grovt för oss….

Men det är alldeles uppenbart att det ligger något lurt bakom en rubrik som påstår att kvicksilver skulle vara bra för mänskligheten…Eller???..

*kämpar på för en kvicksilverfri värld gör*

©Deercat

Annonser

Etiketter: , , , ,

6 svar to “Amalgam – Kvicksilver = Ok för människan – är vi skvatt galna?”

 1. znogge Says:

  Men nu får det väl ändå räcka! Mer amalgam kommer i alla fall inte in i min mun, den saken är säker!
  Kram!

  Gilla

 2. Usidom Says:

  ang. Münchenstudien

  Följande är citerat från annan plats…

  ”Studien utfördes vid München-universitet och stöddes finansiellt av Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft (Stiftelse för tysk vetenskap).

  En finansiär i denna stiftelse är bland andra f d amalgamtillverkaren Degussa, som hade blivit anklagad i en rättsprocess för att dess produkter hade orsakat stora hälsoskador hos tandpatienterna, skriver Jaro Pleva.”

  Gilla

 3. Monica Brundin Says:

  Har precis fått veta att den giftstruma jag fick diagnoserad för drygt ett år sedan. Troligvis beror på att amalgamet som jag haft i min mun. Den utlösande faktorn var: influensasprutan… den innehåller kvicksilver som ett koncerveringsmedel och det blev droppen som fick bägaren att rinna över. Slag nummer 2 fick jag när min behadlade struma med hjärtbesvär som extrabonus. Tog ett jätte kliv bakåt. Jag började åter samla en faslig massa vätska, som ingen av mina behandlande läkare var intresserad av. Utan jag fick rådet att ”gå ned i vikt och börja motionera”. För de besvär jag fått, en vikt uppgång på över 17 kg över en 3 dagars period. Skulle alltså bero på att jag var för fet.
  Jag har varit med om en hel del obehagliga erfarenheter det sista året och det är något jag verkligen inte vill att någon mer ska behöva erfara.

  Gilla

  • Deercat Says:

   Hej Monika! Vet inte var du bor men kontakta mig via mailen som finns under fliken Deercat herself, längst ned där finns min adress. Det kan hända du bor så nära att du kan komma på en föreläsning vi arrangerar i april. Den handlar just om sköldkörtel och annat kombinerat med kvicksilver
   Deercat

   Gilla

 4. Sven-Arne Jansson Says:

  Min syrra ligger på sjukhus nu för att ryggen ”låste” sig, igen. Efter ca 40 års oförklarliga allvarliga hälsoproblem är hon nu vid vägs ände, anser jag.
  Jag tog ut mina amalgamfyllningar i början av -90 talet och har stadig blivit bättre (efter kraftig försämring i början), men syrran har inte råd så hon får släpa sig till vårdcentral med sina problem. Hon opererade nyss bort bisköldkörtlar stora som dadlar… Låter det bekant?
  Vet du var man får adekvat hjälp? Jag är rädd att hon stryker med innan hon blir hjälpt på riktigt.

  Gilla

  • Deercat Says:

   Sven-Arne! Kontakta TF i länet där hon bor. De ska kunna guida. Det gäller om att hitta en läkare som förstår kvicksilverproblematiken och det är inte enkelt..men möjligt. Tyvärr är det många som vi sörjer som inte fixade resan i Amalgamlandet. Läs inlägget, det kom ett brev där jag nämner sorgen kring det.
   Önskar all lycka till och om du mailar den mailadress som finns under fliken ”Deercat herself” kan jag försöka guida en bit på vägen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: