Amalgam ingen risk för vår hälsa, enligt EU-rapport!! WHAT????

Kära läsare av min blogg. I dag kanske jag måste be om ursäkt för om jag låter förvirrad, arg, upprörd eller alltför frågvis.

Saken gäller en ganska ny artikel jag läst från Reuters, vars rubrik fick mig att fullständigt tappa hakan…

Amalgams pose no risk to human health, EU report says

NU FATTAR JAG INGENTING ALLS!!!!!!!

Alltså vad menar man egentligen med det…??? Att vi alla friskt kan andas in och svälja kvicksilver….? Att vi liksom kan börja ploppa in amalgamfyllningar i våra tänder igen…? Är det så det menas…????

Och det där förbudet mot amalgam som politiker och media gastat om så länge, men inte kommer till skott med, hur blir det med nu då?…

Man frågar ju sig…varför ska vi förbjuda amalgam (innehåller minst 50% kvicksilver)….om EU-rapporten nu kommit fram till att amalgam/kvicksilver inte påverkar människors hälsa alls?

Hånar man oss? Eller tror man vi är en skock dumma får som inte fattar någonting?

Och vad säger vi till alla dem som blivit sjuka och kvicksilverförgiftade av sina amalgamfyllningar?

Att de är en bunt psykiska vrak, som enbart har hälsosamt kvicksilver i tänderna..??? För den där amalgamsjukan finns ju inte….? Är det så man ska tolka kommiténs utredning?

Och vad ska vi nu berätta för alla de tandläkare, läkare, forskare och professorer som ägnat sitt liv åt att ringa i varningsklockorna, för att amalgam är vår tids värsta miljöskandal? Att de har helt fel…? Och är Tandvårdskadeförbundet , Amalgamskadefonden, eller alla andra intresseorganisationer, helt ute och reser i sin kamp för amalgamsjuka? Och för att få bort amalgamet ur folks munnar? Är de det?

Tror inte det…! Därför ingen av dessa organisationer har samma vinning av sin ståndpunkt som vissa EU-kommitémedlemmar har……Snarare tvärtom!

Dessutom undrar ju jag nu också, varför i all världen våra krematorier ålagts speciella åtgärder för att minska kvicksilverutsläppen, utsläpp som blir när de bränner våra döda? Och värst av allt har det också föreslagits att man ska slita ut tänderna på de döda INNAN man bränner dem??? Eller för all del, det har funnits tankar om att gräva upp redan begravda för att plocka väck amalgamfyllningar….*tar mig för pannan*

Alltså ni får ursäkta mig om jag verkar helkorkad….eller har lust att kräkas lite….!

Men jag fattar bara inte alla motstridiga uppgifter som våra folkvalda, läkare, vissa tandläkare och olika myndigheter sprider omkring sig….?

Jo förresten, nog gör jag det i alla fall…Men det gör mig minst sagt skvatt galen att försöka hitta rätt väg genom alla dimridåer som läggs ut, som mer verkar ha till syfte att föra oss människor bakom ljuset….

EU-rapporten består i själva verket av två rapporter, en om miljöpåverkan, och en om hälsa/säkerhet.

Märkligt var att dessa båda utredningar verkar vara sammanlänkade, så tillvida att två medlemmar i SCHER-gruppen (miljö) också ingick i SHENIHR-gruppen (hälsa/säkerhet).

INTE EN ENDA medicinare med specialistkunskap om kvicksilverångas påverkan på människan ingick..

Nä i stället bestod gruppen bland annat av Williams, en ingenjör med specialisering på materialfrågor, då i synnerhet biomaterial. En man som också har synnerligen djupa kontakter inom multinationella biomaterialindustrin. Och konsultuppdrag åt över 40 europeiska och engelska multinationella företag, som bland annat sysslar med ”medical device”

Amalgam klassas som biomaterial och som ”medical device”….

För en frågvis människa som jag så undrar man…Har den där utredningen, som hävdar att det finns inga bevis eller studier som visat att människor lider av att ha amalgam(kvicksilver) i tänderna, haft andra (egna) intressen av att styra utreningen åt ett visst håll? Tanken går ju inte att släppa som ni förstår….

Övriga medlemmar i utredningen var tre tandläkare, medlemmar i såväl IADR som FDI, den fjärde är enbart medlem i IADR. Men båda föreningarna organiserar förutom tandläkare även dentalvaruindustrin och är mycket beroende av pengar från idustrin för sin verksamhet.

Ni får verkligen ursäkta mig gott folk…..Men börjar vi inte bli lite väl naiva i vårt förhållningssätt, när vi sakta men säkert låter oss föras in i vår tids förintelsekammare?….Och som håller till godo med vilseledande material och utredningar om amalgamet, av människor som själva har vinster av att amalgamet inte förbjuds….Och som för oss bakom ljuset för egen vinnings skull, så vi knappt ska veta vad som är ut eller in…..

Hur ska vi ha det egentligen????

Kemikalieinspektionen säger tydligt och klart att amalgam och kvicksilver är ett hot mot miljön och människors hälsa….!

Och även Livsmedelsverket är tydliga i sitt budskap om kvicksilver….!

Är det inte snart på tiden att vi alla törs ta bladet från munnen, vågar prata om amalgam/kvicksilver och dess förödande effekter på både människor och miljö….

Det finns hur många bevis som helst för det….Det finns hur många bra sajter som helst med informativ information om hur det egentligen förhåller sig i frågan…

Och en sak till…Varför vågar inte människor att lita till sin egen känsla….Jag har inte mött en enda person som inte anser att kvicksilver är giftigt som attan…Ja, alltså, nu pratar vi då inte om de människor som har ekonomiska vinningar av att ha kvar amalgamet…

Jag inbillar mig att det finns långt fler än jag som har både en, två, tre eller flera i sin nära omgivning som blivit sjuka på ett oförklarligt sätt..Kanske du själv?

Och som tyvärr oftast bemöts med misstro, skeptiskhet eller annat, från läkare, tandläkare och traditionella sjukvården..

Typiska symtom från nervsystemet vid amalgam/kvicksilverförgiftning….kan vara..

Onormaltrötthet, ångest, inre oro, sömnrubbningar, bristande koncentrationsförmåga/minnesförmåga, yrsel, synrubbningar, kalla händer och fötter, huvudvärk, depression, muskel eller ledsmärtor, hudområden med onormal känslighet, skakningar, störningar i magen, kronisk bihåleinflammation och allergiska problem…

Många av ovanstående problem är också förvillande lika dem man har vid just MS, Parkinsons sjukdom eller andra neurologiska sjukdomar….

Och fakta är…..

Ingen tvivlar på att kvicksilver är ett av världens farligaste gifter!

Man vet att kvicksilver från en enda tand kan förstöra en lite sjö!

Inom våra svenska sjukvårdssystem finns inte möjligheten att fastställa kronisk kvicksilverförgiftning. I stället betecknas ofta människor med solklara symtom på kvicksilverförgiftning som psykiskt sjuka, hypokondriker, eller har man tur får man i alla fall en neurologiskt diagnos….

Med allt det vi idag vet om kvicksilverförgiftning, av både människor, djur och natur borde inte EU´s nya rapport få stå oemotsagd….Fram tills den 22 februari är det möjligt för gemene man att ha synpunkter på Scientific Committtee on Emerging and Newly Identifided Health Risks (SCENIHR) rapport.

Mitt bidrag i denna frågan får bli dagens blogginlägg, samt ett mycket hårt nyp i örat på samtliga medlemmar som producerade denna minst sagt suspekta EU-rapport

*ilsken och på krigstigen är*

©Deercat

Annonser

19 svar to “Amalgam ingen risk för vår hälsa, enligt EU-rapport!! WHAT????”

 1. Usidom Says:

  Bra rutet!

  ”ska se om jag hittar en speciell sak… återkommer”

  Gilla

 2. Deercat Says:

  Återkom du med all info du kan…. 😉 fast nu är det dags att sova….Tog mycket tid och kraft att rota i den där EU-saken…. Sov gott! 😉

  Gilla

 3. Anonym Says:

  Nu är jag tillbaka…
  Så här tänkte jag… Du har ju skaffat dig stor ämneskunskap över tiden du kämpat och varit drabbad.
  Ilskan och kunskapen kan kanske göras till något påverkbart konstruktivt, som ex att skapa en Namnlista… Det kan visa sig bli rejält många som skriver på… Du har ju kunskapen, förmågan, engagemanget, samt en begynnande kontaktyta… blogg – e:post… sedan rullar det på.

  … under tiden jag var borta tog jag mig friheten att inhämta en seriös/lättanvänd adress för ändamålet.
  Översänder den till dig på din e-adress
  mvh/Usidom

  Gilla

 4. znogge Says:

  Men kvicksilver kan aldrig vara nyttigt för något eller någon vad än ”experterna” säger! Nu har jag har hört att man även börjar ifrågasätta plastfyllningarna… Vad blir nästa alternativ och vad vet vi om hur det påverkar oss?
  Kram!

  Gilla

 5. Deercat Says:

  Znogge! Vad vi än säger om plastfyllningarna så är de i alla fall inte lika giftiga som kvicksilver….Och om vi ALLA börjar rota i det här, kräva vettiga lösningar, tvingar vi ju dem som kan, att ta reda på ett tandlagningsmaterial som håller, är relativt riskfritt…osv
  Man får helt enkelt sätta de olika tillgängliga materialen i relation till deras giftighet…Och ingen tvekar om kvicksilvrets farlighet….samt att det är dokumenterat sedan länge vilka effekter det har på miljö och människor…
  Ha en skön dag…
  Kram 🙂

  Gilla

 6. znogge Says:

  Jo så är det! Av två onda ting får man välja det minst onda… Ska till tandläkaren i morgon by the way… Suck!

  Gilla

 7. Ingrid Says:

  Ställer mig oxå oerhört frågande. Jag trodde man var någorlunda överens om kvicksilvrets giftighet. Faaast det gäller kanske inte EU ledamöterna. Dom har väl råd att sätta GULD i tänderna eller jacketkronor Vips!

  Gilla

 8. Witchbitch Says:

  ajajdå…det här var ju inte bra alls. Ibland är det konstruktivt att bli förbannad. Jag hoppas det kommer nåt bra ur din ilska.

  kram!

  Gilla

 9. Greta Says:

  Jag tar mig för pannan! Lever vi i samma värld, vi och Eu-politikerna? eller???
  Jag vet ju inte om jag själv är drabbad eftersom symptomen på kvicksilverförgiftning överensstämmer med flera andra sjukdomar – trixit det där! MEN…. jag har ju sett dig Susanne och hört många andra berätta och sedan har jag ju min Tusse som är drabbad så för min del finns det ingen tvekan. Kvicksilver är oerhört giftigt och farligt för allt levande på denna jord och MÅSTE förbjudas i allt!!!!
  När det gäller rapporterna så är det inget nytt under solen att det är pengarna som styr och inget annat. Ekonomiska påtryckningsmedel används överallt även i EU och borttagandet av kvicksilver skulle väl innebära en katastrof för detaljindustrin som använder det. Många pengar skulle gå förlorade och vi måste ju tänka KORTSIKTIGT eftersom vi inte vet hur länge VI lever, för resten av mänskligheten skiter vi i. Långsiktigt tänkande existerar inte där pengar styr, det lärde jag mig för många år sedan inom sjukvården och så är det inom övriga företagsvärlden. Tyvärr…..
  Jag såg en insändare med förslag på protestlista – om du orkar dra igång ngt sådant kommer du säkert att få många hundratals namn att skicka in som protest mot dessa rapporter!
  Jag hoppas verkligen inte att Socialstyrelsen drar öronen åt sig och tar tillbaka sitt förslag om att förbjuda kvicksilver i Sverige!

  Gilla

 10. Deercat Says:

  Tusen tack alla för era synpunkter.!!!….Jag ska titta över förslaget med en namnlista mot amalgam….och fundera vidare på hur den ska kunna användas till något konstruktivt….
  Ha en skön kväll 🙂

  Gilla

 11. Ann Mysterie Says:

  Ja, jag förstår att du är upprörd!!!Det låter ju helt galet, och självklart ligger det en hel del intresse för att det INTE ska vara farligt, Amalgam. Herregud, som barn blev man ju fullproppad med amalgam i tänderna.När jag läser symtomen du skriver, så har man ju mer än hälften 😦 Tur att någon som du, och alla andra organisationer, som lägger tid och möds på detta gör sig hörda. tror vi är många som stöttar i denna diskussion 🙂
  *alla kramar till dig*

  Gilla

 12. Märtagreta Says:

  Låter som pengarna styr en sådan ”utredning”, helt klart. Man har länge vetat att våra sjöar dör av kvicksilver, därför får man inte släppa ut det i naturen. Varför skulle det vara okej att sätta in det i kroppen undrar man naturligtvis.
  Som du vet så har jag alla symptomen, och helt klart vill jag börja sanera, men jag får dubbla budskap. Min tandläkare skrattar åt mig, men sanerar åt en annan, hur går det ihop? Personliga saker, antagligen, samma med min läkare, jag känner även honom privat, och med min mediala livsinriktning så blir jag nonchalerad, jävligt irriterande, och så fel. Varför är de inte professionella? Jag tar emot kunder som jag även känner privat, jag kan inte ge dem en annorlunda konsultation för att jag vet mycket om dem.
  Jag blir lika ledsen och upprörd som du, det är 20 år sen jag stötte på begreppet amalganförgiftning, och tiden verkar nu stått stilla!

  Gilla

 13. Deercat Says:

  Det är just det som är det svåra Märtagreta, att få läkare och tandläkare att ta symtomen på allvar. De i sin tur styrs av Socialstyrelsen som hellre låter folk dö än att erkänna misstaget med amalgam i våra munnar. Än en gång, pengar styr. Det skulle kosta en förmögenhet att sanera svenska folket, för att inte tala om alla stämningar man skulle få på halsen. Sverige skulle gå i konkurs. Och sedan kommer ju alla intressenter in och ”gnäller” över sina förluster också. Alltså läkemedelsbolagen, hälsokostbranchen, alla som har byggt sina inkomster kring att vi hålls sjuka kommer att yla högljudt….Därför kommer motståndet att vara hur länge som helst…
  Mitt enda råd där är…Ta dig själv på allvar, räkna inte med hjälp från något håll eftersom pengarna styr. Och kräv att bli sanerad! DET kan INGEN neka dig. Du betalar, pengarna styr. Kunden ska ha rätt…
  Var tuff och bestämd dig för ett liv där ruttenheten inte ska få ta över din livskvalitet….!
  Jag äter hellre gröt under några år bara jag får ut kvicksilvret så fort och säkert det går…
  Och jag lovar…Många taskiga symtom börjar redan dra sig undan…och har gett långt bättre livskvalitet än på många, många år..
  Var också realistisk. Det går INTE att få bort kvicksilver helt och hållet från kroppen…Det lagras både här och där…och nedbrytningstiden är så där nittio år…Men man har visst en halveringstid på knappt tjugo år…
  Det går i alla fall att skaffa sig ett bättre mående utan att fråga korrupta läkare, tandläkare, EU-experter si eller så, om lov!!!!
  Önskar verkligen av hela mitt hjärta att du satsar på att få ut skiten ur truten…Du är värd det…!
  Varm kram 🙂

  Gilla

 14. Usidom Says:

  Deercat
  Ville bara få detta sagt.
  Glömt säga det förut…

  – Förutom att ditt inlägg om Amalgam bar på kunskap och glöd…
  Så var det proffsigt genomarbetat och välformulerat.

  mvh/Usidom

  Gilla

 15. Deercat Says:

  Tusen tack Usidom…Varm kram till dig för att du lägger märke till sånt…. 😉

  Gilla

 16. Tor Johnsen Says:

  Takk for utmerket innlegg om bukken som styrer havresekken eller ”skadelige” profesjoner som både gransker og frikjenner seg selv.

  Det sies at Dr. Joachim Mutter, en av arkitektene til Luxembourg-apellen, alt har avgitt sine kommentarer til disse to rapportene der prosjektgruppene kan være i svært alvorlig interessekonflikt. Han er jo blant de flinkeste til å avsløre metodefeil i tannlegestandens egen ”vitenskap”.

  Poul Møller forteller at han også har grepet inn på ny i forhold til EU-systemet, i denne saken.

  Mer om Luxembourg-apellen, og sluttspillet før amalgamforbudet i Norge, kan nås via
  http://www.vgb.no/19679/perma/274753
  Der ledes man frem til en melding (http://snowboat.no/Forby_amalgam.htm ) som igjen leder til mer om Luxembourg-konferansen.

  Min omtale av Poul Møllers virksomhet ligger på http://snowboat.no/Amalgam_og_kroniske_sykdommer.htm

  På snowboat.no ligger også mye av Hanne Koplev sitt stoff. Hun berører særlig forholdet mellom Parkinsons sykdom og tungmetaller.

  Gilla

 17. Deercat Says:

  Tor! Och tack ska du har för det du nu tillför i sammanhanget! 🙂

  Gilla

 18. Joakim Says:

  Det sorgliga är att det finns två läger av amalgam förgiftningen !
  Först dom som litar fullständigt på vetenskapen och sitter med sina värktabletter/lyckopiller och en bingolott .
  Sedan är det dom som läser tio minuter biokemi och tio minuter toxikologi och förstår att naturlagarna inte går att ändra på .
  Svensk grundlag är utformad så att man kan göra som man vill med sitt liv sålänge det inte är olagligt .
  Man ska dock lägga energi på dom som tröttnat på sjuk-vårdens smala och fattiga linje så dom får kunskapen om hur man sanerar försiktigt med antioxidanter och använder skydd för att få ett bättre liv efteråt även om det tar flera år .
  Oftast är det dom som har minst kunskap som har mest åsikter , Utbildningen för kvicksilverförgiftning på läkarutbildningen togs bort redan på 50 talet , Dock har tandvådsskadeförbundet i Jönköping utbildning i ämnet där det än i dag inte varit med en enda läkare eller tand-lagare .
  Sjuk-vården är normalt en återvändsgränd för att i slutet av gatan finns ingen vändplan och när läkarnas reportoar tagit slut och man inte står med mössan i handen och säger ja tack till allt blir man motarbetad vilket troligt vis är syftet .
  Det är personer som vet att om man baxar och krånglar så kan man vända bilen även om vändplan saknas och kommer bort från det som är dåligt .
  Många som sjuk-vården får klorna i brukar bli kvar där med diagnos som inte går att åtgärda enligt vetenskapen , Dock är vetenskap oftast statistik som bygger på syntetiska saker och att en forskare givetvis bara tittar på det som gynnar hans årslön .
  För flera hundra år sedan kom man på att sjömän fick bort skörbjugg med c-vitamin men i dagens läge är det inte vetenskapligt bevisat så ingen kan använda det .
  Har någon letat efter bevis då ?
  Man måste vara dum på riktigt om man tror det går att bromsa en signal för smärta i stället för att stötta det ordinarie systemet , En stark kropp klarar mycket som bekant .
  Förståndshandikappade psykopater kan man kalla dom som saknar kunskap men inte vågar visa att dom inte vet två bokstäver vad dom pratar om .

  Joakim. 0392/20348

  Gilla

 19. folke gustafson Says:

  protestlista om SCHENIR rapporten finns på svenska på denna adress (måste skrivas ut på papper)

  http://www.akut.lu/protest_for/protest_dan_sweform_2.pdf

  och förklaringar på denna http://www.akut.lu/protest/protest_s.htm
  välj Informations und Beratungsztr så kommer det på svenska !

  MVH Folke

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: